Beste kussen voor nekklachten: het Donnerberg Bamboekussen

beste-kussen-voor-nekklachten

Toegewijde fans van traagschuimkussens zweren dat ze niet te verslaan zijn als hoofd- en neksteun. Een verkeerd kussen kan namelijk enorme nek- en schouderklachten veroorzaken, migraine uitlokken of op een langere termijn zelfs het immuunsysteem verzwakken. Van het Donnerberg Bamboekussen wordt gezegd dat het zich naar je lichaam vormt en daardoor je slaapkwaliteit verbetert. Ook zou het kussen nekpijn verlichten (voor mij de belangrijkste reden van de aanschaf van dit kussen), uitzonderlijk luxueus aanvoelen en nooit plat worden of zijn dichtheid in de loop van de tijd verliezen. Ik heb er een getest om te zien of dit echt het beste kussen voor nekklachten is waar ik naar op zoek ben.

beste kussen voor nekklachten

Hoe ik heb getest

Ik heb op de snooze-knop gedrukt. Veel. Ik gooide er ook een paar vroege nachten in, de luie weekendochtend met de kranten en verschillende uitgeputte doordeweekse avonden om te zien of het Donnerberg Bamboekussen mijn slaapkwaliteit verbeterde en me hielp om goed in te dommelen.

Ik heb getest op warmere nachten als ik koel wilde blijven en op koude avonden als ik lekker knus wilde blijven. Ik heb ook gekeken hoe goed ik me elke ochtend uitgerust voelde en of mijn hoofd en nek goed ondersteund werd en daardoor mijn klachten en hoofdpijn aanvallen ook minder werden.

Over het Donnerberg Bamboekussen

  • Prijs: €39,90 op Amazon.nl
  • Beoordeling: 4,4/5
  • Afmetingen: 50 x 12 x 30 centimeter
  • Gewicht: 650 gram
  • Vulling: ultra-soft traagschuim
  • Stevigheid: Medium stevig

Stevigheid en comfort

Door het gewicht van slechts 650 gram, was ik in eerste instantie erg benieuwd naar de stevigheid en het comfort van dit kussen. Ik was echter meteen onder de indruk van de o zo zachte bamboe hoes. Hoewel het slechts voor 40 procent uit bamboe bestaat, is het deze hoes die onaangenaam nachtelijk zweten stopt, omdat het materiaal de luchtstroom stimuleert om je het hele jaar door op de perfecte temperatuur te houden.

Het kussen voelt veel zeer aangenaam en als je daadwerkelijk in bed ligt, omdat het traagschuim zich aanpast aan elke slaper en je hoofd en nek perfect op één lijn houdt. Verrassend genoeg leek ik in het kussen weg te zinken toen ik voor het eerst ging liggen, maar ik voelde me toen heerlijk ondersteund en verschoof zeker minder tijdens het slapen. Mijn nek voelde ook merkbaar minder stijf aan – een game changer voor iedereen die elke dag uren achter een computer werkt.

Slaaphouding

Zij- en rugslapers zullen dol zijn op het medium-stevige traagschuim en de behoorlijke hoogte van dit kussen. Ik slaap altijd op mijn zij en vond dat dit kussen een traktatie was als het gaat om ondersteuning van de nek. Het hielp ook echt om ‘s ochtends frisser wakker te worden. Ik merkte naarmate de dagen vorderde dat ook mijn hoofdpijnklachten aanzienlijk minder werden. Maar ook voor buik- of rugslapers is het kussen geschikt. Het is bovendien de ideale ondersteuning voor zwangere vrouwen en voor als je rechtop zit voor bijvoorbeeld een ontbijtje op bed – als je iemand kunt overtuigen om het te maken.

beste kussen voor nekklachten
Het Donnerberg Bamboekussen is ook heerlijk voor als je rechtop zit

Allergieën

Mensen met een allergie kunnen zich verheugen op een stille nacht met het Donnerberg Bamboekussen. Het is namelijk een goed alternatief wanneer dons of veren irritatie veroorzaken. De hoes is van nature ademend, antibacterieel en onherbergzaam voor micro-organismen en parasieten zoals huisstofmijt. Het is ook hypoallergeen, om te beschermen tegen huidirritatie.

Zorg

Het is niet nodig om dit kussen op te vullen, op magische wijze lijkt het Bamboekussen er elke ochtend zo goed als nieuw uit te zien, hoe lang je ook hebt geslapen. Zoals alle kussens van traagschuim, is de binnenkant niet wasbaar en mag deze niet drijfnat worden, hoewel je hem indien nodig schoon kunt vegen met milde zeep en water. De buitenste bamboe hoes is echter afneembaar en kan worden opengeritst en gewassen tot 40 graden voordat je het aan de lucht laat drogen.

Prijs

Ik denk dat het Donnerberg Bamboekussen met een prijs van €39,90 zeer redelijk geprijsd is, vooral omdat het niet doorzakt en binnen een jaar moet worden vervangen. Sterker nog, je hebt waarschijnlijk maar één kussen nodig als je het gebruikt, dus je hoeft niet op zoek te gaan naar een tweede kussen eronder.

Het vonnis: is dit het beste kussen voor nekklachten?

Hoewel ik eerst een beetje bang was dat traagschuim me bedekt met zweet wakker zou maken, hield het Donnerberg Bamboekussen me juist koel en comfortabel en de bamboe hoes was het materiaal van dromen. Ik vond het kussen buitengewoon ondersteunend – iedereen met nekproblemen of die graag op zijn nek of rug slaapt, zal versteld staan ​​van hoe comfortabel het aanvoelt. Tot nu toe is dit verreweg het beste kussen voor nekklachten die ik heb geprobeerd en ik kan hem iedereen die een kwaliteitskussen zoekt (met ook nog eens een vriendelijk prijskaartje) hem van harte aanbevelen.

U leest: Beste kussen voor nekklachten: het Donnerberg Bamboekussen

Ook populair: 6x de beste bureaustoel voor je rug om in 2022 te kopen

Dit vind je misschien ook leuk: