Beste manier om haren te drogen: met een microvezel handdoek!

Ik gebruik al jarenlang een microvezel handdoek voor mijn haar. Het is een ultrazachte stof, wat de natheid zodanig absorbeert zonder het haar te beschadigen, zoals een normale handdoek dat doet. Afhankelijk van de lengte en dikte van je haar, kan het wassen van je haren een moeilijke taak zijn. Wat nog meer tijd in beslag neemt, is wachten tot je haar aan de lucht is gedroogd. Dit is echter niet altijd de beste oplossing, vooral niet als u ergens moet zijn. Waar reik je in tijden als deze naar? Daar is een makkelijke oplossing voor: een microvezel handdoek voor haar. Ik gebruik hem vast twee maal per week voor alleen mijn haar, en dat heeft gezorgd voor een significant verschil . Hier vertellen we over de effectiviteit van het drogen van je haar met een microvezeldoek, waarom dit de beste manier voor haren drogen is en het je haardos veel gezonder houdt ten opzichte van een gewone handdoek.

Waarom u nat haar met zorg moet behandelen

Voordat we ingaan op welke haardroogmethode het beste is, laten we het hebben over waarom nat haar extra zorg nodig heeft. Ten eerste is nat haar zwak en vatbaarder voor beschadiging dan droog haar. Hoe precies? Haarlokken zijn gemaakt van eiwitten die keratine worden genoemd. Als het nat is, verandert de haarstreng van structuur en vormt het waterstofbruggen. Als gevolg hiervan wordt het haar papperig en rekt het uit. Wanneer het haar uitrekt, zorgt het ervoor dat de cuticula opengaat, waardoor het vatbaarder wordt voor beschadiging. Opgerekt haar zal in ieder geval drogen en kroezen tot gevolg hebben. Andere keren zal je haar echter breken. Waarom breekt nat haar zo gemakkelijk? Verkeerd behandelen en drogen met een ruwe handdoek. Daarom is het cruciaal om voorzichtig te zijn met nat haar. Het op de beste manier haren drogen haar begint met het gebruik van de juiste methode om het te drogen.

Beste manier haren drogen
Beste manier haren drogen

Gebruik van badhanddoeken op nat haar

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat haargoeroes je afraden om gewone badhanddoeken te gebruiken om je haar te drogen. Waarom? Typische badhanddoeken van badstof kunnen uw haar zelfs beschadigen. In tegenstelling tot natuurlijke katoenen handdoeken, worden badstofhanddoeken geweven met behulp van twee kettingbalken – deze twee lussen geven badstof zijn ruwe textuur. De schurende vezels zijn groot en haken gemakkelijk aan haarlokken. Als je een gewone handdoek over je natte haar laat lopen, raken de lokken verstrengeld met de vezels van de handdoek. Om nog maar te zwijgen, het zorgt voor een hoge mate van wrijving en resulteert in schade aan de haarschubben.

Zoals eerder vermeld, is nat haar superfijn en vatbaar voor breuk. Dus als je een gewone handdoek gebruikt om je haar te drogen, zul je waarschijnlijk een paar haarlokken afknippen. Terwijl gewone badhanddoeken absorberend zijn, nemen ze te veel water op – ja, dat is mogelijk. Om het beter uit te leggen, ze verwijderen te veel vocht uit je haar, waardoor je extra droge lokken krijgt. Regelmatig gebruik van een badstof handdoek om haar te drogen zal je met kroezend en ruw haar achterlaten. Dit is een recept voor meer klitten en nog meer schade. Dit zal niet alleen het stylen van je haar bemoeilijken, maar het belemmert het behoud van de lengte.

Een microvezeldoek voor haar gebruiken

Microvezelhanddoeken voor haar hebben kleinere en gladdere vezels, in tegenstelling tot badhanddoeken. Dit komt omdat deze handdoeken zijn gemaakt met een mix van kleine polyamide- en polyestervezels. Bovendien zijn microvezelhanddoeken 100 keer fijner dan mensenhaar en bevatten ze 200.000 afzonderlijke draden. Ondanks hun ultrafijne vezels absorberen ze beter dan standaard badhanddoeken. Hun extra absorptievermogen is gedeeltelijk te danken aan hun dichtere stof en groter oppervlak. Omdat microvezelhanddoeken gemakkelijk water opnemen, hoeft u minder aan uw haar te trekken en te trekken. Het belangrijkste verkoopargument voor microvezelhanddoeken is dat ze het haar niet beschadigen. De kleinere vezels blijven niet haken of verwarren haarlokken, wat resulteert in minder wrijving en minder breuk.

Beste manier haren drogen

Pas op voor Faux Microfiber Fabric

Hoewel microvezelhanddoeken voor haar een uitkomst kunnen lijken, zijn ze niet allemaal wat ze beweren te zijn. Er zweven tonnen nep-microvezelhanddoeken op de markt. Dit zijn meestal ruwe geweven handdoeken die worden geadverteerd als microvezel. Handdoeken van imitatiemicrovezel hebben grotere vezels en zijn schurender dan echte. Net als gewone badhanddoeken trekken ze aan haarlokken en haken ze eraan. Microvezeldoek moet zacht en ultraglad zijn, al het andere is een bedrieger. Gelukkig is de Turbie Towel gemaakt van 100% authentiek microvezelmateriaal. Ervaar zelf dat het ultrazachte microvezel verreweg de beste manier om haren te drogen is.

Ook popualir: Appelazijn is goed voor je haar, helemaal met deze spoeling!