14x de beste smartwatch voor iPhone en Apple Watch alternatieven

beste smartwatch voor iphone

Als je een iPhone-bezitter bent en op zoek bent naar een smartwatch, lijkt de Apple Watch natuurlijk de perfecte keuze – en hij is nu goedkoper dan ooit. Maar er zijn andere nadelen dan de prijs: de batterijduur van één dag en het vierkante ontwerp zijn veelvoorkomende redenen voor iPhone-gebruikers om op zoek te gaan naar een Apple Watch alternatief. Er is een hele reeks iPhone geschikte smartwatches op de markt met functies die voorlopen op die van Apple. Lees in deze gids de top 14 van de beste smartwatch voor iPhone gebruikers in 2021.

Beste smartwatches voor iPhone top 14

1. Apple Watch SE

beste smartwatch voor iphone

Het is niet de beste Apple Watch, maar het is waarschijnlijk het gemakkelijkst aan te bevelen, met alle kernfuncties voor aanzienlijk minder geld dan de Series 6. Maar beschouw het niet als een goedkope Apple Watch. Het kost nog steeds om en nabij €300 voor de 40 mm-versie, wat het aan de prijzige kant maakt gezien de concurrentie van Huawei en Amazfit.

Maar de Apple Watch SE maakt slechts een paar compromissen ten opzichte van de Series 6. Je krijgt geen scherm dat altijd aan staat, dus je moet nog steeds je pols kantelen om de tijd te zien. En er zijn geen ECG- en SpO2-sensoren, dus het heeft niet die diepgaande functies voor gezondheidsmonitoring. Maar je krijgt de grotere schermformaten ten opzichte van de Boxy Series 3, plus GPS, sport- en fitnesstracking, zwembestendig ontwerp, LTE-opties, Apple Pay…alles wat de Apple Watch tot onze favoriete smartwatch maakt.

Het krijgt ook de altijd ingeschakelde hoogtemeter uit de Series 6, alle nieuwe watchOS 7-functies en de S5-chip zou de komende jaren veel software-updates moeten betekenen. De batterijduur van één dag (we haalden tot ongeveer 36 uur) is echter het grootste nadeel in vergelijking met concurrenten. Als u zich niet stoort aan de high-end en medische functies, dan is de Apple Watch SE een echte aanrader

2. Apple Watch Series 6

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Series 6 is absoluut de beste smartwatch voor iPhone, met de meeste functies en high-end gezondheidstechnologieën, zoals ECG en bloedzuurstofmonitoring. Het introduceert voor het eerst een SpO2-sensor op Apple Watch om het zuurstofgehalte in het bloed in de gaten te houden, en behoudt de ECG-detectie van Afib. Afgezien van geavanceerde gezondheidsfuncties, is de always-on-display functie een belangrijke reden om hiervoor te kiezen in plaats van de Apple Watch SE.

Dat geldt ook voor het materiaal. De Series 6 is de enige versie die roestvrij staal aanbiedt, dat qua ontwerp (en prijs) een stuk beter is. En er zijn gouden, blauwe en rode kastkleuren, naast het gebruikelijke zilver, roségoud en grijs, als u op zoek bent naar iets dat opvalt. Elders is het hetzelfde verhaal en het is een kleine upgrade van de serie 5. Er is GPS, sporttracking, 5ATM waterbestendigheid en alle belangrijke Apple Watch functies. Er is ook een altijd ingeschakelde hoogtemeter voor klimmers en wandelaars.

Helaas is het ook hetzelfde verhaal over de batterijduur van Apple Watch. Apple belooft 18 uur, maar wij haalden ongeveer 36 uur. Dat hangt natuurlijk sterk af van het gebruik. Maar als u de Apple Watch gebruikt voor het bijhouden van uw slaap, moet u nadenken over wanneer u moet opladen, en dat is nu een problematische kant van de Apple Watch.

3. Apple Watch Series 3

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Apple Watch Series 3 leek een geweldige prijs te hebben van ongeveer €220 vergeleken met de Series 6. Maar er zijn dingen veranderd met de Apple Watch SE. Ja, de Series 3 is goedkoper, maar je offert de nieuwere vorm op en je koopt een smartwatch met een aanzienlijk gedateerde processor en platform.

De Series 3 zal binnenkort zo ondermaats zijn dat hij geen watchOS-updates ontvangt, dus het bespaarde geld biedt mogelijk geen waarde op de lange termijn. Maar we hebben deals gezien vana f€185 voor de Series 3 – en er is genoeg te doen als je in de verleiding komt. De basisprijs geeft je het 38 mm GPS-model en er is ook een 42 mm-versie, maten die zijn gewijzigd voor meer bruikbare 40 mm en 44 mm-versies op de nieuwere Watch SE en Series 6.

De Apple Watch Series 3 werkt met de nieuwste watchOS 7-software, dus je krijgt in feite de nieuwste functies, wijzerplaten en apps. Functies die afhankelijk zijn van hardware zoals ECG, always-on display of valdetectie worden uiteraard niet ondersteund. U krijgt nog steeds GPS voor locatietracking, 4G / LTE voor mobiele ondersteuning, Apple Pay, zwemtracking en hartslagmonitoring.

Beste Apple Watch alternatieven

4. Samsung Galaxy Watch 3

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als je op zoek bent naar het puurste alternatief voor Apple Watch, dan is de Samsung Galaxy Watch 3 het toestel dat het dichtst in de buurt komt. Het komt qua prijs overeen met de Apple Watch Series 6 en is, net als de smartwatch van Apple verkrijgbaar in twee maten: 41 mm en 45 mm.

Qua ontwerp lijken ze echter niet op elkaar. De Galaxy Watch 3 heeft een ronde wijzerplaat met een ontwerp dat past bij klassieke, premium polshorloges. Het zal van groot belang zijn voor degenen die afschrikken door het iconische vierkante ontwerp van de Apple Watch.

Het 360×360 AMOLED-scherm is een hoogtepunt, net als de mechanische gladheid van de roterende ring, die wordt gebruikt om menu’s op het scherm fysiek te bedienen, net zoals de Digital Crown dat doet op de Apple Watch. U kunt het touchscreen natuurlijk nog steeds gebruiken. Op andere plaatsen zijn de twee veel beter vergelijkbaar. Samsung heeft valdetectie en ECG toegevoegd, plus bloeddruk- en SpO2-detectie van bloedzuurstofniveaus. Er is echter geen nieuws wanneer ECG- of bloeddrukmeting toegevoegd zal worden. Iedereen die de Galaxy Watch 3 koopt, moet accepteren dat het even kan duren om deze belangrijke functies te gebruiken.

5. Huawei Watch GT2e

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Huawei Watch GT2e biedt niet zoveel extra ten opzichte van zijn voorganger, de GT2, op een visueel herontwerp na dat iets sportiever is. Maar het is een geweldig alternatief voor Apple Watch vanwege de batterijduur van 14 dagen, wat de belangrijkste klacht is over de marktleider.

Het beschikt over een rijk 1,39-inch AMOLED-display en veel mensen vinden smartwatches met een ronde kast veel aantrekkelijker om de pols dan vierkante apparaten. Het bezuinigt ook niet op functies. Sportliefhebbers worden vooral goed verzorgd met een heleboel sportfuncties, waaronder zwemmen (dankzij 5ATM waterbestendigheid), fietsen en een uitstekende hardloopervaring. Dat is te danken aan een hoop statistieken en Firstbeat’s VO2 Max- en herstelstatistieken.

Het enige nadeel is dat je door een gebrek aan plug-ins van derden geen gegevens naar Strava kunt opstarten en dat er geen andere apps zijn om te gebruiken. Slaaptracking was ook uitstekend, en hoewel niet zo informatief en diep als Fitbit, bevonden de gegevens zich in hetzelfde kader. Als je in Europa bent, biedt de Huawei Watch GT2e veel waar voor je geld, maar met de beperkingen in de VS moet je keihard betalen, en de waarde is er dan gewoon niet naar.

6. Fitbit Versa 3

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Versa 3 speelt nu de tweede viool als het Fitbit Sense-gezondheidshorloge, maar het is nog steeds een zeer capabele smartwatch en gelijkwaardig aan de Apple Watch SE. Je krijgt niet de ECG en Afib, stresssensoren of lichaamstemperatuur die je op de Fitbit Sense wel vindt. Maar de Versa 3 heeft GPS toegevoegd voor het nauwkeurig volgen van buitentrainingen.

Het bezit ook het uitstekende snelladen, waardoor de batterij in slechts 10 minuten een dag langer meegaat. En de batterijduur is een van de grootste succesverhalen, met maar liefst zes dagen in de aanbieding, wat echt uitstekend is.

Natuurlijk zal een Fitbit-smartwatch altijd een krachtpatser voor het volgen van fitness zijn. Dat betekent eersteklas slaapmonitoring met een slaapscore, trainingsdetectie en enorm veel sportprofielen. Dat komt bovenop de standaard stappen, hoogte en actieve zoneminuten. En er is nog steeds een SpO2-sensor aan boord die de bloedzuurstof in de gaten houdt terwijl u slaapt.

Als smartwatch levert het gericht meldingen, maar je krijgt niet de breedte van apps die je op Apple Watch zult vinden. En de algemene smartwatch-ervaring is absoluut minderwaardig. Maar er is Fitbit Pay en je kunt vanaf de pols kiezen tussen Alexa en Google Assistant spraakbediening. We vonden deze ervaring niet zo nuttig, maar als je bekend bent met smart home control kan het aantrekkelijk zijn.

7. Amazfit Bip S

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als u op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor Apple Watch, dan is Amazfit Bip S voor nog geen €80 de allerbest optie. Het ontwerp en de bouw is zeker niet hoogwaardig met een basisch transflectief scherm en een plastic behuizing, maar het beknibbelt niet op functies.

Het biedt GPS, 5ATM waterbestendigheid met zwemtracking en 10 sportprofielen, evenals basismeldingen, 24/7 hartslag- en slaapgegevens. En het belangrijkste is dat de Bip S goed werkt.

Het is een ongelooflijk sympathieke smartwatch voor het geld en hoewel je nergens in de buurt komt van dezelfde inzichten of ervaring als Fitbit of Apple, zijn er genoeg gegevens om te controleren. Stapgegevens stapelen zich op in termen van nauwkeurigheid en het enige nadeel is de hartslagtechnologie, die haperde bij matige intensiteit.

De functies voor sport- en fitnesstracking in het algemeen maken echter indruk en de aanwezigheid van GPS betekent dat het een behoorlijke prestatie levert tijdens het hardlopen. Het zou moeilijk zijn om een ​​horloge voor deze prijs te vinden dat kan bieden wat de Bip S doet. Het is niet perfect, maar het is echt een goedkope smartwatch die we kunnen aanbevelen.

8. Amazfit GTS

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Het is een onbeschaamde Apple Watch-kloon, maar Amazfit heeft zoveel recht op de Amazfit GTS, en het is niet alleen het prijskaartje van om en nabij €112 dat de aandacht verdient.

Er is altijd een display en je kijkt naar een batterijduur van ongeveer een week met alle geavanceerde functies ingeschakeld, wat zeker meer is dan het eendaagse aanbod van de Apple Watch. De ingebouwde GPS is nauwkeurig, net als de hartslag, tenzij je HIIT doet.

Als fitnesstracker blinkt hij echt uit, en het gebruik van Mio’s PAI-score werkt echt. Het is een enkel cijfer afgeleid van al uw wekelijkse gezondheids- en fitnessactiviteiten – we hebben veel respect voor die technologie en zijn blij dat deze hier het daglicht heeft gezien. De slaapmonitoring is ook uitstekend, met nauwkeurige grafieken, correct opgenomen wake-ups en een slaapscorefunctie.

9. Samsung Galaxy Watch Active 2

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Samsung Galaxy Watch 3 steelt misschien de aandacht, maar de Galaxy Watch Active 2 is nog steeds een smartwatch met veel functies die veel fatsoenlijke fitness- en wellnessfuncties biedt voor een goede prijs.

De sportieve, gestroomlijnde wearable biedt een vergelijkbare batterijduur als de Apple Watch, maar maakt alles goed met alles wat je nodig hebt als je echt actief wilt worden, zoals de naam suggereert. Het heeft GPS, zwemtracking en een betrouwbaar goede hartslagmeter.

Het werkt op het Tizen-besturingssysteem van Samsung, met een steeds groter wordend aantal downloadbare apps beschikbaar, hoewel het lang niet zo groot is als op de Apple Watch. U krijgt Samsung Pay voor contactloze betalingen, en het heeft ook Bixby, hoewel de slimme assistent van Samsung nog steeds een beetje een spijtige soort is – het is onwaarschijnlijk dat u deze veel zult gebruiken. Voor de prijs, die vanaf €208 indrukwekkend laag is, zul je niet veel betere smartwatches vinden dan de Galaxy Watch Active 2.

10. Garmin Vivoactive 4

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Vivoactive 4 is Garmins sportgerichte smartwatch, ontworpen om de voordelen van meldingen en slimme functies te bieden met een alleskunner sportvolgsysteem dat tot 20 activiteiten ondersteunt. Het concurreert met de Apple Watch met zijn laserfocus op sporttracking, dus omvat hardlopen (binnen, buiten, loopband), fietsen (binnen en buiten), zwemmen (alleen in het zwembad), golf, krachttraining, cardio, crosstrainer, indoor roeien, yoga en meer. Is dat genoeg voor jou? En ja, je raadt het al, 5ATM waterbestendigheid is aan boord. Dit kan zomaar de beste smartwatch voor iPhone betekenen voor sportliefhebbers.

Je kunt dat allemaal volgen op een Apple Watch, maar Garmin-horloges – en Garmin Connect – besteden veel meer aandacht aan training. Als u graag in trainingsgegevens graaft, is dit een uitstekende keuze. Geen enkele wordt bijgehouden met het waanzinnige detailniveau dat wordt gebruikt door de gespecialiseerde Forerunner- of Fenix-apparaten, dus je mist dingen als herstel, trainingsbelasting, trainingsstatus, VO2 Max en dergelijke. Het is meer een alleskunner, wat het een geweldige smartwatch maakt.

Meldingondersteuning is geweldig, hoewel je niet kunt antwoorden vanaf het horloge zelf of geen oproepen kunt beantwoorden, zoals op de Apple Watch. U krijgt een goede fitnesstracking en de slaap wordt ondersteund door de pulse ox-sensor die geavanceerde slaapfasen en informatie over uw ademhaling levert terwijl u slaapt. En als je bedenkt dat de Apple Watch Series 5 maar één dag meegaat en je niet door een marathon kunt komen (tenzij je de hartslagmeter uitschakelt), dan is de batterijduur van zeven dagen als smartwatch en 13 uur GPS op de Vivoactive 4 nog indrukwekkender.

11. Skagen Falster 3

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Falster 3 kan technisch gezien niet echt concurreren met de Apple Watch op welk niveau dan ook, maar het is onmiskenbaar een fantastisch uitziende smartwatch. En als je meer geeft om hoe je smartwatch eruitziet dan om de functies, prestaties, apps of biometrie, dan is dit een waardig alternatief voor Apple Watch.

Het draait op het Gen 5-platform van Fossil Group, met Google’s Wear OS op de achtergrond. Dat betekent dat het wordt aangedreven door de nieuwste Snapdragon Wear 3100-processor, een verbeterd geheugen, waterbestendigheid en hartslagmeter heeft. De batterijduur is nog slechts 24 uur.

Het is 42 mm, dus direct tussen de twee Apple Watch-maten, en heeft een kast met mooie bandjes. Het 1,3-inch AMOLED-scherm is echt pittig, met goede kleuren voor een aantal goed ontworpen Skagen-wijzerplaten. De mooiheid van de Falster 3 is nog steeds dat hij zo dun is, en met 11 mm zijn er maar weinig apparaten die er zo slank uitzien en aanvoelen.

De prestaties van het horloge zelf zijn geweldig, hoewel de nauwkeurigheid van de hartslagsensor bij het sporten lang niet goed genoeg is. Het ontwerp en het bandje zijn echter nauwelijks geschikt voor zweterige trainingen – dus dit is er een voor algemeen dagelijks gebruik.

De enige echte bugbear hier is Wear OS. Het platform stagneert, met name met slechte gezondheids- en welzijnsfuncties, en het is geen ecosysteem dat we van harte aanbevelen. Maar we houden van het Falster 3-ontwerp, dus hij geeft een knipoog naar degenen die meer om stijl dan om functies geven.

12. Garmin Venu

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Met speciale modi voor hardlopen (binnen, buiten, loopband), fietsen (binnen / buiten), zwemmen (alleen zwembad dankzij 5ATM waterbestendigheid), golf, kracht, cardio, elliptisch, indoor roeien, yoga en meer, is de Garmin Venu meer dan alleen een smartwatch.

Het glanzende 390 x 390, AMOLED-aanraakscherm is vergelijkbaar met de Apple Watch, maar onder de motorkap is het voorzien van de sporttrackingstechnologie van Garmin – en is het een uitstekende keuze voor serieuze hardlopers. Alles wordt gekoppeld aan Garmin Connect, voor alles, van uitgebreide trainingsanalyses tot statistieken zoals stressscore en lichaamsbatterij.

Er is ook een Pulse Ox-sensor om nog meer gegevens toe te voegen. Je offert wat batterijduur op voor het AMOLED-scherm, maar je zou nog steeds vijf dagen als smartwatch moeten dragen, met een of twee korte runs of trainingen erin. De levensduur van de GPS-batterij is 8 uur – dus aanzienlijk minder dan bij de Vivoactive – maar dit is zonder twijfel het mooiere horloge.

13. Garmin Vivomove HR

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png


Net als de Steel HR hieronder, is de Vivomove HR een sportieve hybride met veel functies. Garmins hybride is verkrijgbaar in ontwerpen voor mannen en vrouwen en is ook verkrijgbaar in een heleboel nieuwe luxe looks.

De geweldigste functie is het gestroomlijnde en discrete display dat op de wijzerplaat verschijnt wanneer u erop drukt. Op dat scherm kun je een hele reeks informatie zien, waaronder fitness-trackinggegevens, rusthartslag en smartphonemeldingen, en je kunt zelfs je stressniveau controleren.

Als je om de levensduur van de batterij geeft, brengt hij ook een prima prestatie; met twee weken in horlogemodus en ongeveer vijf dagen wanneer je al die smartwatch-functies regelmatig gebruikt.

14. Withings Steel HR Sport

beste smartwatch voor iphone
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Withings is terug en de nieuwe Steel HR Sport geeft de Apple Watch een run voor zijn geld op het gebied van wellness-technologie: een serieuze fitnesstracker vermomd als een analoog horloge.

De optische hartslagsensor is een van de beste die je om de pols kunt krijgen. Het biedt een degelijke analyse van uw dagelijkse hartslag en houdt de hartslag in rust in de loop van de tijd bij – waarschijnlijk beter dan de Apple Watch op dit gebied.

Nieuw voor de Sport is VO2 Max, waarmee je kunt zien hoeveel zuurstof je gebruikt tijdens trainingen. Hoewel het een analoog horloge is, is het niet zonder een digitaal scherm. Er is een klein OLED-paneel dat meldingen en enkele relevante gezondheidsstatistieken weergeeft. En hoewel het oudere horloge geen GPS ondersteunde, doet de Sport dat wel – hoewel het de verbonden soort is, waarvoor je de GPS van je telefoon moet meeliften. Het biedt automatische detectie van lichaamsbeweging en houdt uw hartslag tijdens een sessie bij en telt dat bij uw dagelijkse doel.

Het is ook een uitstekende slaap-tracker, die een gat vult dat wijd open is gelaten door de Apple Watch, en het biedt 25 dagen tracking op een enkele lading. Het is een ander voorstel, maar wie vooral geïnteresseerd is in de Apple Watch als fitnesstracker, doet er goed aan de Steel HR te overwegen.