Bio Oil: zó werkt het volgens dermatologen

bio-oil

Er is een reden waarom bepaalde huidverzorgingsproducten een cultstatus ontwikkelen. Ja, het is misschien de mooie verpakking of branding op Instagram die je naar binnen trekt, maar wanneer een product echt goed is, zullen toegewijde huidverzorgings- en schoonheidsklanten je dit laten weten (lovende recensies!). Als je net als ik bent en je huidverzorgings- of make-uproutine zelden wilt veranderen omdat je al jaren dezelfde producten en merken gebruikt omdat je weet dat ze voor je huid werken, kan het moeilijk zijn om door de kogel te bijten om nieuwe producten uit te proberen. producten. Nu de zomer snel nadert, ben ik op zoek geweest naar een product dat de littekens en striae op mijn benen die ik haat, zal helpen verminderen, en toen kwam ik Bio-Oil tegen op Amazon, dat meer dan 4.000 vijfsterrenrecensies heeft .

bio oil

Na het lezen van de productbeschrijving en enkele van deze recensies, kwam ik er al snel achter dat Bio-Oil voor meer kan worden gebruikt dan alleen het voorkomen van littekens of striae te verminderen – deze cult-favoriete olie heeft bijna 15 verschillende toepassingen dankzij de blend. van natuurlijke oliën die de genezing van de huid bevorderen en veelvoorkomende huidproblemen aanpakken. Ik wilde de mening van een expert over de vraag of Bio-Oil echt effectief is voor een aantal van de vele claims, waaronder het genezen van acnelittekens, het verbannen van een droge huid, het temmen van vervelende haarvliegen, het gebruik als make-up remover, het verminderen van een schilferige hoofdhuid en verfrissende gezwollen ogen . Ik sprak met de door de board gecertificeerde dermatoloog Dr. Rita V. Linkner om het dieptepunt te krijgen over hoe Bio-Oil daadwerkelijk gunstig kan zijn voor uw huid of haar.

Hoe werkt Bio-Oil precies?

Benieuwd naar het ingrediënt PurCellin Oil dat Bio-Oil beschouwt als “doorbraak”, vroeg ik Dr. Linkner om de voordelen ervan uit te leggen. “Geïnspireerd door de gladde klierolie van eenden, dient PurCellin-olie als het toedieningssysteem, waardoor de natuurlijke botanische extracten snel diep onder het huidoppervlak worden opgenomen zonder olieachtige resten achter te laten”, zegt ze. “Het gepatenteerde ingrediënt geeft de olie een lichte, niet-vette textuur en zorgt voor maximale werkzaamheid van de ingrediënten.”

Hoe kunnen verschillende huidtypes profiteren van de vele toepassingen van Bio-Oil?
Dr. Linkner benadrukte dat Bio-Oil op elk huidtype en op elke leeftijd kan werken, maar het is vooral geweldig voor aanstaande moeders, een ouder wordende huid of vrouwen die aan artritis of eczeem lijden. Voor gebieden die zijn aangetast door schade door de zon of eczeemplekken, werkt Bio-Oil om uitdroging te bestrijden en te hydrateren. “Voor aanstaande moeders: verpak Bio-Oil in uw ziekenhuistas om de eerste paar dagen na de zwangerschap te gebruiken. De meeste vrouwen realiseren zich niet dat snel gewichtsverlies tijdens de zwangerschap ook kan bijdragen aan striae, dus het is het beste om de olie twee tot drie keer per dag te blijven gebruiken tijdens het herstel na de zwangerschap, om de huid te helpen herstellen. het beste van zijn vermogen door het soepel en gehydrateerd te houden. Bio-Oil is ook een geweldige manier om artritische gewrichten te masseren. Het werkt goed voor xerotische huid, vooral van de onderbenen waar veranderingen in de bloedsomloop vaak de textuur beïnvloeden. “

Hoe moet ik Bio Olie gebruiken?

“Breng Bio-Oil tweemaal daags aan, masseer in een cirkelvormige beweging totdat het volledig is opgenomen, en je zou de resultaten moeten beginnen te zien binnen vier tot zes weken van dagelijks gebruik”, zegt ze. “Ik zou willen benadrukken hoe belangrijk het is om de olie na het douchen te gebruiken wanneer de huid hoogstens vochtig is, gezien het strippen van heet water en zeepchemicaliën. Ik vertel patiënten om het product in te wrijven na een lichte afdrogen om de waterdruppels op het lichaam weer in de huid te versterken.” Hoewel ik vond dat de oplossing absoluut te vettig was om op mijn gezicht en onder mijn foundation te gebruiken, heb ik verbetering gezien in het verschijnen van enkele diepe littekens op mijn benen, en ik ga het blijven gebruiken voor nog meer resultaten – vingers gekruist!

Ook populair: 7x beste parfumvrije douchegel voor een gevoelige huid

Dit vind je misschien ook leuk: