Bioderma Atoderm review: de beste voor de (zeer) gevoelige huid

Bioderma Atoderm review

Welkom bij mijn Bioderma Atoderm review! Al zoveel jaren heb ik niet echt gelet op wat ik als bodycrème of douchegel gebruik, ik moet toegeven dat ik meestal sterk geurende producten koos, nooit de ingrediëntenlijst las, het was alsof het enige deel van mijn huid dat een goede behandeling verdiende mijn gezicht was en liet mijn lichaam volledig links liggen. Pas toen ik een beetje eczeem kreeg vanwege de agressieve producten die ik op mijn huid gebruikte, maar ook om mijn kleren te wassen, werd ik selectiever en had de laatste tijd urticaria veroorzaakt door stress, dus moest ik echt voorzichtig zijn met mijn lichaamsverzorgingsroutine om de toestand niet nog erger te maken.

Beginnend met douchegels of zeep, hebben veel van hen uitdrogende ingrediënten, meestal degenen die het schuim produceren en er uitzien om olie en vuil meestal te verwijderen, zijn behoorlijk hard voor de huid, met geur en andere ingrediënten die in principe dezelfde functie hebben kan gemakkelijk irritatie van de huid veroorzaken, en de hele combinatie van al deze ingrediënten kan de pH-balans van de huid in de war brengen, en zelfs als je een normale huid hebt, kun je plotseling een jeukend, branderig gevoel krijgen, als het verder gaat, kun je beginnen het zien van netelroos, vaak verschijnen dezelfde symptomen als u voedselvergiftiging of een allergische reactie had.

Over Bioderma Atoderm

Mensen die worstelen met eczeem en psoriasis weten al dat ze geen enkel product kunnen gebruiken, dus dit kan de Bioderma Atoderm lijn een goede aanbeveling voor je zijn. Het is een lijn verzorgingsproducten voor het gezicht en het lichaam dat specifiek is ontwikkeld voor een droge tot zeer droge huid of huid met neiging tot atopie, voor dagelijks gebruik of ter aanvulling van een behandeling van eczeem of jeuk. In deze Bioderma Atoderm review deel ik mijn ervaringen met drie prodcten.

1. Bioderma Atoderm Crème de Douche

Bioderma Atoderm review

Het gebruik van een zeepvrije reiniger is heel belangrijk als we een atopische huid hebben, en urticaria, een allergische reactie of als we merken dat onze huid droog wordt, zelfs als we ons aan een goed dieet houden en veel water drinken. Deze douchecrème is zo zacht dat zelfs baby’s (behalve prematuren) hem kunnen gebruiken om te douchen of te baden. Het laat een lekker vochtgevoel achter en helpt veel om jeuk te verminderen.

Waarschijnlijk is het enige dat ik niet leuk vind aan de ingrediëntenlijst de geur, het heeft niet veel, maar ik wil de dingen hier transparant houden, vooral omdat er huidtypes zijn die vrij gemakkelijk op dit ingrediënt reageren, waarschijnlijk op dit concentratie zullen ze niet. Dit heeft ook een gepatenteerd ingrediënt: Skin Protection Complex dat een dubbele biologische werking heeft, het verhoogt het vochtgehalte van de huid door de productie van hyaluronzuur te stimuleren en het beschermt de huid langdurig dankzij de lipide-aanvullende werking.

Atoderm Creme de Douche is verkrijgbaar in 500 ml voor €25,75.

2. Bioderma Atoderm Intensive Gel moussant

Bioderma Atoderm review

Deze schuimende gel heeft gewoon een andere textuur MAAR is zeep- en geurvrij, geformuleerd met zuiverende middelen en vitamine PP. Atoderm Intensive Gel Moussant bestrijdt de verspreiding van micro-organismen, irriterende stoffen die de droge huid verergeren.

Atoderm Intensive Gel Moussant is verkrijgbaar in 200 ml voor €20,73.

3. Bioderma Atoderm Intensive Baume

Bioderma Atoderm review

Een gezichts- en lichaamscrème voor kinderen en volwassenen, geurvrij die perfect werkt voor de normale tot zeer droge huid. De formule van deze crème bevat Lipigenium®-complex, samengesteld uit biolipiden die van nature in de opperhuid worden aangetroffen, reconstrueert duurzaam de huidbarrière door de synthese van lipiden en eiwitten die het intercorneocytencement vormen, biologisch te stimuleren. Het dermatologische anti-pruritusmiddel PEA verlicht snel jeuk en vermindert de neiging tot krabben. Het Skin Barrier Therapy®-patent voorkomt de aanhechting van bacteriën die irritatie veroorzaken, zelfs op de droogste huid.

Dit product werkte heel goed voor de keren dat ik een erg jeukende huid had, ik gebruikte het vooral voor mijn lichaam omdat het vooral in de koude maanden behoorlijk droog is. Ik vind de formule voor een atopische huid heel goed, eigenlijk is het perfect voor elk huidtype wat betreft lichaamsverzorging en het gebruik van meer neutrale producten of als je te dol bent op parfum in je crème, is het beter om bepaalde aandoeningen te voorkomen die na verloop van tijd zouden kunnen verschijnen en het gebruik van de juiste producten is de beste start.

Atoderm Intense Baume is verkrijgbaar in 200 ml voor €19,99 en 500 ml voor €24,71.

Bioderma Atoderm review: conclusie

Tot nu toe was de ervaring met het verzorgen van mijn lichaam met de Atoderm-familie van Bioderma behoorlijk positief, het zijn geen idioot dure producten, je hebt verschillende maten om uit te kiezen voor het geval je een gezin met kinderen hebt, de formulering is eenvoudig en vriendelijk om het evenwicht te bewaren in de huid.

Al deze producten zijn te koop bij bol.com.

U leest: Bioderma Atoderm review: de beste voor de (zeer) gevoelige huid

Ook populair: 11x sulfaatvrije shampoo van Kruidvat die zacht zijn voor je haar

Dit vind je misschien ook leuk: