Blue Lizard zonnebrand: de beste voor de gevoelige (baby) huid

Blue Lizard zonnebrand

Ik heb inmiddels al vele zonnebrandcrèmes onderzocht en uitgeprobeerd, en tot nu toe is Blue Lizard Baby Sunscreen mijn favoriet (hij staat niet voor niets in de top 5 beste natuurlijke zonnebrand). Het is een minerale zonnebrandcrème die geen chemische zonnebrandmiddelen, parabenen of geurstoffen bevat, dus ik voel me goed als ik het op op mijn huid smeer. Ik heb een zeer lichte en gevoelige huid waarbij snel reacties ontstaat op te chemische producten.

Bij Amazon.nl kan je de Blue Lizard Baby Australian Sunscreen bestellen in SPF30, de SPF 50 hadden ze toen niet in het assortiment. In deze Blue Lizard zonnebrand review vertel ik meer over deze zeer milde zonnebrand die je helpt onthouden wanneer je hem weer aan moet brengen. Ideaal voor jezelf, maar ook juist voor als je kleine kinderen hebt.

Blue Lizard zonnebrand

Ingrediënten

Blue Lizard heeft de mineralen zinkoxide en titaniumdioxide als actieve ingrediënten, en deze werken als zonnebrandcrème omdat ze op de huid zitten en de UV-stralen afbuigen. Omdat een van de actieve ingrediënten zinkoxide is, biedt deze zonnebrandcrème een breed spectrum bescherming. Bij chemische zonnefilters worden de chemicaliën in de huid opgenomen, wat betekent dat ze op een dieper niveau werken, waardoor de UV-stralen ook in de bovenste huidlagen kunnen worden opgenomen.

Ik vind het geweldig dat de mineralen in de Blue Lizard zonnebrandcrème niet echt in de huid worden opgenomen (zoals de chemicaliën in een chemische zonnebrandcrème zouden doen), dus het is zachter. Ik heb nog nooit enige irritatie opgemerkt door het gebruik van deze zonnebrandcrème.

De werking

Ik heb een heel lichte huid en zeer gevoelige huid en ik heb me geen een keer verbrand tijdens het gebruik van dit product (ik breng het altijd om de twee uur opnieuw aan). Het is ook tot 40 minuten waterbestendig, wat natuurlijk ook zo handig is voor een baby of peuter die graag in het water spettert.

Het wrijft gemakkelijk in haar huid en het laat haar niet achter met een witte laag zoals sommige andere op mineralen gebaseerde zonnebrandmiddelen. Ik heb ook ontdekt dat het niet vettig is. Als ik het eenmaal heb ingewreven, kun je niet eens zien dat het er op zit.

De kleurveranderende functie

Blue Lizard-zonnebrandcrème wordt geleverd in een van kleur veranderende fles (in sommige verpakkingen is het de dop die verandert) die roze wordt bij blootstelling aan UV-stralen. Als ik mijn tas open en zie dat hij er helemaal felroze uitziet, weet ik dat ik hem weer moet aanbrengen. Deze functie maakte dit echt een uitstekend product voor mij.

Ik wil er alles aan doen om mijn huid te beschermen tegen verbranden, wat helaas snel gebeurt, en dat betekent dat ik elke keer dat ik meer dan een paar minuten buiten ben de zonnebrandcrème gebruik. Ik vind het geweldig dat de van kleur veranderende fles me eraan herinnert.

Voor mensen die het lastig vinden om de tijd tussen het opnieuw aanbrengen goed in te schatten is dit ideaal. Het is vooral handig voor bewolkte dagen en tijden dat we ook in de schaduw zijn. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe sterk UV-stralen zijn, zelfs onder deze omstandigheden, totdat ik deze fles met de visuele aanwijzing had.

Zijn er ook nadelen?

Het is een geurvrij product, wat op zich geen nadeel is, maar het betekent wel dat je die zomerse zonnebrandgeur niet krijgt – een kleine prijs om te betalen voor een schoon en veilig product.

Ik zou ook willen dat het zowel in stickvorm als in traditionele lotion kwam. Ik denk dat het makkelijker is om een ​​stok op Ellie’s gezicht te krijgen zonder hem per ongeluk in haar ogen of mond te krijgen.

Blue Lizard zonnebrand

Blue Lizard zonnebrand: conclusie

Als je op zoek bent naar een zachte zonnebrandcrème voor de gevoelige huid die geweldige bescherming biedt en toevallig een ingebouwde functie heeft om je eraan te herinneren het te gebruiken, dan is het antwoord een volmondig ja!

Als je bereid bent om een ​​beetje meer uit te geven aan een veilige en zachte zonnebrandcrème voor langdurige bescherming, is Blue Lizard Baby Sunscreen een goede keuze.

Voordelen: op basis van mineralen, geur- en parabenenvrij, fles verandert van kleur in UV-licht

Nadelen: geen stick-optie

U leest: Blue Lizard zonnebrand: de beste voor de gevoelige (baby) huid

Ook populair: 8x de beste zonbescherming voor het haar die UV bescherming biedt