Botox als je zwanger bent? Wij vroegen het aan dermatologen

botox als je zwanger bent

Botox is een geliefde huidverzorgingsbehandeling voor op kantoor dankzij de manier waarop het tijdelijk de gezichtsspieren bevriest en de verschijning van fijne lijntjes en rimpels praktisch verwijdert. Tegenwoordig wordt de populaire neuromodulator zelfs gebruikt om hoofdpijn, slanke kaaklijnen te bestrijden en zweten onder de oksels te voorkomen. Dit alles wil zeggen dat hoe meer we ontdekken over Botox en zijn toepassingen, hoe meer mensen van alle leeftijden er gebruik van maken als een oplossing voor hun cosmetische en medische behoeften. Het probleem is dat, aangezien Botox een cosmetische behandeling is, het onmogelijk is om te zeggen dat er absoluut geen risico’s aan verbonden zijn. Dus vraag jij je af, Botox als je zwanger bent, is dat mogelijk?

Als zodanig rijst de vraag of het al dan niet veilig is om Botox als je zwanger bent te krijgen. Om tot de bodem van het veelbesproken debat te komen, hebben we met een paar dermatologen en een OB / GYN gepraat over alles wat er te weten valt over het krijgen van Botox-injecties tijdens de zwangerschap, en hoe we de injectables na de zwangerschap kunnen benaderen. Blijf lezen om het controversiële onderwerp op te frissen.

Is het veilig om Botox te krijgen tijdens de zwangerschap?

De FDA heeft categorieën vastgesteld waarin het geneesmiddelen labelt voor gebruik tijdens de zwangerschap. De categorieën zijn per letter uitgesplitst en lopen uiteen van A (veilig in gebruik) tot X (mogelijk fataal). Zoals een dermatoloog opmerkt, wordt Botox door de FDA beschouwd als een geneesmiddel van categorie C. “Dit geeft aan dat een risico niet kan worden uitgesloten”, legt ze uit. “Over het algemeen betekent categorie C dat de voordelen voor de vrouw opwegen tegen het potentiële risico voor de foetus om het gebruik van de medicatie aan te bevelen. Als Botox wordt gebruikt voor aandoeningen zoals migraine, kan dat het geval zijn, maar het wordt over het algemeen niet aanbevolen voor cosmetische doeleinden. Vanuit het perspectief van een dermatoloog wordt gezegd dat de meeste dermatologen zwangere vrouwen geen Botox geven, gezien de onzekerheid over hoe het de baby mogelijk kan beïnvloeden.

“Er zijn niet voldoende onderzoeken gedaan naar dit onderwerp en het is vrijwel zeker dat dat er nooit zal komen”, legt een andere arts uit (dat komt omdat de meeste zwangere mensen niet het risico willen lopen om mee te doen aan een onderzoeksproject als dit betekent dat hun kind schade kan berokkenen). “Het goede nieuws is dat als je zwanger bent, er vaak algeheel oedeem van de weke delen (zwelling) is, dus het kan er soms uitzien alsof je net hebt geïnjecteerd!”

Mogelijke complicaties van het krijgen van botox tijdens de zwangerschap
Omdat Botox als je zwanger bent niet uitgebreid is bestudeerd, gezien de onwil van zwangere mensen om deel te nemen aan een mogelijk schadelijk onderzoek, is het moeilijk om duidelijk aan te geven wat de complicaties kunnen zijn. Dat gezegd hebbende, zeggen dermatologen dat de grootste zorg het potentieel van Botox is om geboorteafwijkingen bij de foetus te veroorzaken. “Net als bij iedereen die Botox krijgt, kun je botulisme ontwikkelen als het toxine zich buiten het gebied van de injectie verspreidt, wat een levensbedreigende aandoening kan zijn”, waarschuwt ze, ook al is dat een veel zeldzamere bijwerking van Botox.

Hoe snel na de bevalling kunt u botox krijgen?

Als u bereid bent om tijdens de zwangerschap geen botox te gebruiken omdat u weet dat u snel na de bevalling een injectie kunt krijgen, ga dan voorzichtig te werk. Volgens dermatologen zullen de aanbevelingen doorgaans variëren, maar Botox-injecties zijn over het algemeen toegestaan ​​zolang de patiënt die borstvoeding geeft gedurende 24 uur na de injecties pompt en dumpt. Als u een pasgeboren baby heeft, kan dit natuurlijk moeilijk zijn om in overeenstemming te zijn met hun voedingsschema. Daarom zeggen artsen dat Botox het beste kan worden vermeden tijdens het geven van borstvoeding als het enige doel cosmetisch is.

“Dit is opnieuw te wijten aan het ontbreken van grote onderzoeken die de veiligheid ondersteunen en het potentieel voor enkele kleine hoeveelheden van het toxine om door de moedermelk te gaan”, legt ze uit. “Als botox wordt gebruikt voor niet-cosmetische doeleinden, moeten vrouwen met hun arts praten over de risico’s versus de voordelen van behandeling tijdens het geven van borstvoeding.”

Zwangerschapsveilige alternatieven voor Botox

Hoe graag we ook wilden, er was een actueel ingrediënt of een zwangerschapveilige behandeling op kantoor die perfect de magische resultaten van Botox nabootst, dat is gewoon niet de realiteit. Dat gezegd hebbende, zijn er een handvol behandelingen en ingrediënten die kunnen helpen het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels in de tussentijd te verminderen voordat Botox weer op tafel komt. Botox als je zwanger bent is nou eenmaal niet de beste keuze. Ontdek hieronder wat wel goede keuzes zijn!

Chemical Peel: Chemische peelings op kantoor zijn een andere optie zijn voor zwangere mensen. Dat gezegd hebbende, is het het beste om met uw dermatoloog te praten om te bepalen of uw huid zich in een staat bevindt die bestand is tegen de diepe exfoliërende behandeling die zij bieden.

Vitamine C: een van de beste ingrediënten die u aan uw dagelijkse huidverzorgingsroutine kunt toevoegen, is vitamine C. Dermatologen wijzen erop dat het een van de krachtigste antioxidanten is om de huid te herstellen en te beschermen tegen schade door de zon, en om vroegtijdige symptomen te voorkomen. van veroudering. “Ik raad aan om elke dag vitamine C aan te brengen”, zegt ze, erop wijzend dat Paula’s Choice C15 Super Booster – 15% Vitamine C Serum met Ferulinezuur haar favoriete vitamine C serum is.

Botox als je zwanger bent

Bakuchiol: Omdat retinol tijdens de zwangerschap vrijwel van tafel is, raden huid specialisten aan, een veilig alternatief voor retinol. “Bakuchiol is een plantaardig ingrediënt dat in een klinische proef de strijd met retinol aanging en net zo goed presteerde vanuit het oogpunt van antiveroudering”, legt hij uit. “Ik raad dit ingrediënt vaak aan, zelfs aan niet-zwangere patiënten die hun huidverzorgingsprogramma tegen veroudering willen optimaliseren, omdat het ook beter wordt verdragen dan retinolen, die vaak irritatie veroorzaken.” Zijn favoriete bakuchiol-serum is het Skinfood NZ Ageless Bakuchiol Booster Serum,

Botox als je zwanger bent
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Glycolzuur: als u houdt van het idee van afschilfering, maar niet zeker bent van een chemische peeling op kantoor, is de keuze voor een thuisserum gevuld met glycolzuur een geweldig alternatief. Het alfa-hydroxyzuur staat erom bekend dat het dode huidcellen voorzichtig verwijdert om een ​​helderdere, gladdere en helderdere huid eronder te onthullen. En het is volkomen veilig tijdens zwangerschap en borstvoeding en dus een goed alternatief voor Botox als je zwanger bent.

Vochtigheid: Last but not least hebben we vochtigheid. Hoewel het technisch gezien geen actueel of behandeling is, zegen huid experts dat het toevoegen van een luchtbevochtiger aan je huidverzorgingsroutine tijdens de zwangerschap ongelooflijk gunstig is. “Zelfs als je huidverzorgingsroutine perfect is, kan droge lucht in je huis of omgeving je inspanningen om een ​​stevige, gehydrateerde, stralende huid te krijgen, saboteren”, legt een dermatoloog uit. “Om dit aan te pakken, gebruik ik graag de Clean Air Optima® CA-604B – Luchtbevochtiger met Ionisator voor Luchtzuivering– het is een moeiteloze manier om de hydratatie van de huid te behouden en ‘s nachts transdermaal waterverlies te voorkomen. “

Botox als je zwanger bent
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ook populair: Kokosolie voor wittere tanden met deze natuurlijke DIY methoden