Braun Silk Expert Pro 5 review: voor een gladde, haarloze huid

Braun Silk Expert Pro 5 review

Welkom bij mijn Braun Silk Expert Pro 5 review. De Braun Silk Expert Pro 5 is Braun’s beste IPL-apparaat, en een van de allerbeste IPL-apparaten die er zijn op de markt. Als je niet bekend bent, IPL staat voor ‘intense pulse light’, en deze machines kunnen thuis worden gebruikt om de hergroei van lichaamshaar aanzienlijk (en pijnloos) te verminderen. Ze zullen lichaamshaar niet voorgoed uitbannen, maar voor bepaalde huidtinten en haartypes zullen ze de hoeveelheid haar aanzienlijk verminderen en het een hele lading gemakkelijker maken om haarvrij te blijven. De Braun Silk Expert Pro 5 is ontworpen om snel, veilig en effectief te zijn, met een ingebouwde SensoAdapt-functie die de intensiteit van het licht continu aanpast op basis van de huidskleur.

Er zijn een paar verschillende modellen (we hebben de Silk-expert Pro 5 PL512 getest), maar de verschillende opties hebben alleen betrekking op de meegeleverde extra’s – je krijgt allemaal dezelfde basismachine. Ik gebruik er al meer dan 8 maanden een en ben erg onder de indruk. Dit is een buitengewoon goede IPL-machine – in veel gebieden presteert het zelfs beter dan ons nummer 1 beoordeelde apparaat op dit moment (ga naar onze Philips Lumea of Braun Silk Expert review voor een diepgaande vergelijking).

Braun Silk Expert Pro 5 review

BRAUN SILK EXPERT PRO 5 OVERZICHT: FUNCTIES EN EXTRA’S

De Braun Silk Expert Pro 5 is een IPL-machine van topkwaliteit met een paar extra’s om hem te laten opvallen. Een van de belangrijkste kenmerken zijn de SensoAdapt-huidskleursensoren, die continu uw huidskleur lezen en de lichtintensiteit automatisch aanpassen voor effectief en veilig gebruik. Er zijn 10 verschillende intensiteitsniveaus; een indicatorbalk aan de zijkant van het apparaat laat zien op welke het werkt, wat niet zo handig is, maar er best cool uitziet en suggereert dat deze functie daadwerkelijk iets doet. Er is ook een ‘zachte modus’, ontworpen voor ‘beginners en het behandelen van gevoelige gebieden’, waarmee je de intensiteit van het licht handmatig kunt verminderen. Druk op de veerknop om tussen standaard, zacht en extra zacht te schakelen.

Twee koppen van verschillende grootte kunnen worden verwisseld voor verschillende gebieden. De bredere kop is ideaal om grote, vlakke gebieden met hoge snelheid aan te pakken, terwijl de smallere handig is voor kleinere of meer lastige gebieden. Let op: de precisiekop wordt niet bij alle pakketten meegeleverd, dus controleer deze voordat u koopt. U kunt ook kiezen tussen de glij- en stempelmodus, die automatisch worden geactiveerd, afhankelijk van de beweging die u met de machine maakt. De eerste is ontworpen om grote, vlakke gebieden snel te bedekken – schuif de Silk Expert Pro 5 langs de huid en hij knippert met tussenpozen. Dit laatste is voor wanneer u meer precisie nodig heeft en wordt geactiveerd door stevig op het gebied dat u wilt behandelen te drukken en los te laten.

Qua design kunnen we er niet echt iets aan doen. Het enige echte nadeel is eigenlijk dat er geen draadloze optie is. De Silk Expert Pro 5 heeft een levensduur van 400.000 flitsen. Ter vergelijking: de topklasse Philips Lumea Prestige (onze best beoordeelde IPL-machine op het moment van schrijven) heeft er slechts 250.000. Braun zegt dat het gelijk staat aan 22 jaar behandeling, waardoor dat prijskaartje veel redelijker klinkt. Het werkt ook twee keer zo snel als de vorige Silk Expert. U zou beide benen in minder dan 5 minuten op het laagste energieniveau moeten kunnen behandelen. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid, hoeft u zich geen zorgen te maken – er is een aanbeveling van de Skin Health Alliance (een toonaangevende internationale huidgezondheidsorganisatie die samenwerkt met dermatologen en wetenschappers) voor extra gemoedsrust.

BRAUN SILK EXPERT PRO 5 REVIEW: VOOR WIE, WAAR EN HOE?

De Braun Silk Expert Pro 5 kan op het lichaam worden gebruikt, inclusief oksels en bikinilijn. Het is ook geschikt voor het verwijderen van dunner gezichtshaar, maar geen volle baarden en niet overal rond de ogen. Zoals met alle IPL-machines, is de Braun Silk Expert Pro 5 het meest effectief voor mensen met donker haar en een lichte tot middelmatige huidskleur. In wezen, hoe groter het verschil tussen de kleur van het haar en de kleur van de huid, hoe beter. Het is onwaarschijnlijk dat IPL-machines, waaronder deze, effectief zijn voor mensen met licht lichaamshaar of een donkere huid. Deze komt echter met een extra waarschuwing: door de SensoAdapt huidskleursensoren is hij zeker niet geschikt voor gebruik op een donkere huid.

U moet haar verwijderen met een alternatieve methode, zoals scheren, harsen of epileren voordat u zich richt met IPL. Eenmaal per week gebruiken gedurende een opstartperiode van 4-12 weken, daarna zo nodig verder gebruiken voor onderhoud. De Silk Expert Pro 5 is zeer eenvoudig in gebruik en ook nog eens vrijwel geheel pijnloos. Soms voelt het hoofd een beetje warm aan, en af ​​en toe krijg je een klein steekje – mogelijk waar je vooraf niet efficiënt was in het verwijderen van haar – maar vergeleken met harsen of epileren is het een wandeling in het park.

Braun Silk Expert Pro 5 review

BRAUN SILK EXPERT PRO 5 REVIEW: WERKT HET?

Ja. Ik gebruik de Braun Silk Expert Pro 5 nu ongeveer acht maanden en mijn lichaamshaar is aanzienlijk dunner, langzamer groeiend en fijner. Het was het minst effectief op mijn benen, wat niet verwonderlijk is omdat het haar daar blonder en fijner is en de huid meer gebruind is. Maar elders is het verschil enorm. Op dit punt zou ik waarschijnlijk moeten benadrukken dat ik, als een blanke persoon met donker haar, in feite de droom voor een IPL-apparaat ben. Hoe effectief het voor u is, hangt af van uw huid- en haartype. Het is ook de moeite waard om te zeggen dat als je het niet af en toe bijhoudt, je haar na verloop van tijd zal terugkeren naar zijn oorspronkelijke staat.

De opstartperiode is een makkie – scheren en IPLing wat aanvoelt als je hele lichaam een ​​keer per week is een behoorlijk intensieve routine. Na twee of drie keer gebruiken merkte ik echter dat er aanzienlijk minder haar teruggroeide, en daarna ging het allemaal erg soepel. Onderhoud, zelfs met het vervelende ontharingsproces in twee stappen, is sneller en gaat veel langer mee dan elke andere ontharingsmethode die ik heb geprobeerd (en ik heb ze vrijwel allemaal geprobeerd). De resulterende fijnere, dunnere haren betekenen ook dat ik geen ingegroeide haartjes of geïrriteerde huid heb gehad, wat een bijwerking kan zijn van andere ontharingsmethoden. Ten slotte is er ook het extra voordeel dat u het haar niet tot een bepaalde lengte hoeft terug te laten groeien voordat u het verwijdert – dus in de zomer hoeft u het niet een week lang in een lange broek uit te zweten voordat u effectief kunt harsen of epileren.

OORDEEL

Ik was enorm onder de indruk van de Braun Silk Expert Pro 5. Het is gemakkelijk te gebruiken, met een ergonomische vorm en intuïtieve bediening, en het is bijna volledig pijnloos. Hoe effectief het voor u is, hangt af van uw huidskleur en haartype, maar voor mij was het zeer effectief. Het apparaat is niet de goedkoopste, maar langdurig ontharen is nooit goedkoop. En met een levensduur van 22 jaar zou ik zeggen dat het het meer dan waard is. Ja, dDit is zonder twijfel een van de beste IPL apparaten voor thuis die u kunt kopen.