Brengt een hoelahoep met gewicht je workout naar een next level?

hoelahoep met gewicht

Voor veel mensen is de eenvoudige hoelahoep niets meer dan een geliefd kinderspeelgoed. Maar als je op TikTok zit, weet je dat de hoelahoep opnieuw een hot item is, namelijk: de hoelahoep met gewicht. Gebruikers beweren dat regelmatig gebruik van een verzwaarde hoelahoep kan helpen bij het opbouwen van een sterkere kern en het verminderen van lichaamsvet, en een zoekopdracht naar “#hulahoop” in de app voor sociale media levert op het moment van publicatie meer dan 980 miljoen views op.

Zijn de verzwaarde hoelahoepclaims legitiem, of is deze variant van hoelahoep niets meer dan een rage in de stijl van de jaren 60? We hebben het onderzoek gedaan om erachter te komen of ze net zo goed zijn als in de hype beweerd wordt en hebben de 4 beste type hoelahoep met gewicht op een rij gezet voor zowel beginnende als gevorderde thuissporters.

Wat is een hoelahoep met gewicht?

Verzwaarde hoelahoep is een hoelahoep die bedoeld is om te sporten. Ze zien er vaak uit als gewone hoelahoep, maar zijn gevuld met water of zand. Je zult ook “slimme” gewogen hoelahoep tegenkomen, hoewel ze niet slim zijn in de zin dat ze verbonden zijn met andere stukjes technologie (zoals AI-aangedreven trainingsuitrusting). In plaats daarvan zijn ze gemaakt van in elkaar grijpende plastic stukken die u kunt aanpassen aan uw tailleomvang. Ze zijn ook niet gevuld met iets en hebben slechts een klein gewicht bevestigd met een koord dat rond de ring zwaait terwijl je beweegt. De makers van dit type hoepel (en sommige gebruikers) zeggen dat het ontwerp comfortabeler is, vooral voor beginnende hoopers die moeite hebben om het apparaat om hun middel te houden.

Een van de beste dingen van hoelahoep is dat je er meer van kunt genieten dan van andere vormen van lichaamsbeweging. En als het je in beweging brengt omdat je het leuk vindt, is dat zeker een training die de moeite waard is. Het is ook een geweldige optie voor mensen die een low-impact alternatief willen voor hardlopen of touwtjespringen. Uit een kleine studie van de American Council on Exercise (ACE) bleek dat de gemiddelde hartslag van de deelnemers tijdens een hoelahoeptraining van een half uur 151 slagen per minuut was, vergelijkbaar met bootcamplessen, step-aerobics en cardio-kickboksen.

Het gebruik van een verzwaarde hoelahoep voegt weerstand toe aan de beweging van het cirkelen van je heupen, wat je kern kan versterken. Door een verzwaarde hoelahoep aan de mix toe te voegen, maak je de hoepel moeilijker op zijn plaats te houden en je buik te omringen. Deze extra weerstand dwingt je spieren om harder te werken om de beweging uit te voeren, waardoor de training en de effectiviteit ervan worden versterkt.

Hoelahoep kan ook helpen om je balans en stabiliteit te ontwikkelen. Met je heupen en kern in cirkels maar je voeten blijven geplant, je lichaam werkt om zichzelf te stabiliseren. Je benen zullen werken om je tijdens de hele beweging te stabiliseren.

Wat een verzwaarde hoelahoep niet kan doen

Hoewel hoelahoep over het algemeen als een leuke en effectieve aërobe oefening wordt beschouwd, zal het je niet noodzakelijkerwijs een “gegrepen” (d.w.z. meer gedefinieerde) taille geven, zoals veel TikTokers beweren. “Spot-training”, of het idee dat het trainen van een deel van je lichaam lichaamsvet in dat doelgebied kan verminderen, is een mythe.

Het is ook onwaarschijnlijk dat hoelahoep u helpt om serieuze kracht te ontwikkelen. Wat een verzwaarde hoelahoep niet kan, is de behoefte aan traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen. Zelfs een ‘zware’ hoelahoep weegt waarschijnlijk nog steeds minder dan 10 pond en als je enige vorm van merkbare spieren probeert op te bouwen, zal de hoelahoep dat niet voor je doen. Ik raad mijn klanten graag gewogen hoelahoep aan als een leuke uitdaging voor hun routine, maar ik suggereer nooit dat het een fitnessgame-changer zal zijn.

Hoe gebruik je een hoelahoep met gewicht?

Om een ​​ring met de juiste maat te vinden, houdt u deze verticaal terwijl u met één kant op de grond rust: de bovenkant van de ring moet ergens tussen uw navel en middenborst uitkomen. Met bredere hoepels kun je langzamer bewegen, wat vaak gemakkelijker is voor beginners. Naarmate je vordert, kun je doorgaan naar een kleinere ring, waardoor je sneller moet bewegen.

Zoals bij elke nieuwe oefening, doe het rustig aan om te voorkomen dat je jezelf overbelast. Begin met vijf of 10 minuten en werk je weg naar 15 of 20 minuten. Een van de geweldige dingen van hoelahoep is dat het niet veel ruimte in beslag neemt en je bijna overal kunt borduren (zelfs voor de tv, voor iedereen die graag wat beweging krijgt tijdens het inhalen van hun shows).

Als je als kind van hoelahoep hield, dan ben je waarschijnlijk bekend met de beweging. Maar als je het nooit helemaal onder de knie hebt, probeer je dan te concentreren op het gebruik van je kernkracht om je heupen te bewegen. Het is niet echt een echte heupcirkel, maar meer een beweging van voren naar achteren of van links naar rechts die de hoepel in beweging houdt. En natuurlijk kun je ter inspiratie ook enkele video’s bekijken.

Hoe veilig sporten met een hoelahoep met gewicht

Hoewel het zeldzaam is, kunnen blauwe plekken optreden door overmatig gebruik. Veel verzwaarde hoelahoep is opgevuld om dit te voorkomen, maar je moet nog steeds oppassen dat je het niet overdrijft. De meeste merken raden aan om niet meer dan 20 minuten per dag te hoepelen, en experts raden aan hoelahoep toe te voegen aan een reeds bestaande trainingsroutine, en het niet als enige vorm van oefening te gebruiken. Als iemand iets kiest dat te zwaar is voor hun lichaam of hun mogelijkheden, is er altijd een risico, bij het toevoegen van enige vorm van weerstand, een spier te belasten omdat het een beetje te veel is.

Iedereen met een kern-, heup- of bekkenblessure willen misschien wel wegblijven van hoelahoep. De beweging kan moeilijk kan zijn voor oudere sporters of pas postpartum moeders.

Al met al is het gebruik van een verzwaarde hoelahoep een leuke, low-impact en low-risk manier om te oefenen. Het zou waarschijnlijk niet je enige vorm van lichaamsbeweging moeten worden, maar het is een geweldige manier om je bloed in beweging te krijgen en plezier te hebben terwijl je het doet.

4x een hoelahoep met gewicht voor een workout die bij jou past:

Een best beoordeelde hoepel voor een trefzekere favoriet:

1. Fitness Hoelahoep – 1 KG

hoelahoep met gewicht

Een populaire optie is de Firness Hoelahoep. Deze fitness hoelahoep weegt 1KG en is daarom uitermate geschikt voor de beginnende sporter. Deze hoepel heeft een beoordeling van 4,5 sterren Recensenten zeggen dat ze dol zijn op het opnieuw bezoeken van een favoriete kinderactiviteit en de kerntraining die de hoepel levert.

Een “smart” hoelahoep voor een comfortabelere training:

2. Smart fitness Hoelahoep 1,7 KG

hoelahoep met gewicht
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit type hoelahoep met gewicht werd populair op TikTok en heeft lovende recensies die je zelf kunt zien op zijn kanaal op het social media platform. Dit is niet zomaar een fitness hoelahoep, maar een verstelbare die op je taille/heupen blijft zitten en dus niet valt. Ideaal voor beginners maar ook voor ervaren sporters! De Smart hoelahoep heeft een ingebouwd technisch systeem die nauwkeurig elke rotatie, de trainingstijd en het aantal verbrande calorieën registreert. 

Een extra gladde hoepel voor comfortabele trainingen

3. ARUVAYA® [PREMIUM] Fitness Hoela Hoop / Yoga Ring

hoelahoep met gewicht
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Of je nu een beginner of een professional bent, ARUVAYA Premium Hoela Hoop is speciaal ontwikkeld voor jou. De hoelahoep bestaat uit 8 delen met een eenvoudig klikontwerp. Je kunt rijst, graan, kleine stalen balletjes, etc. toevoegen om de hoelahoep zwaarder te maken. Deze hoepel heeft een beoordeling van 5 sterren. Recensenten houden ervan hoe gemakkelijk het is om in elkaar te zetten en hoe comfortabel het is om te gebruiken.

Een goede optie voor als je net begint:

4. ODIF Smart Fitness Hoelahoep Pakket

hoelahoep met gewicht
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Deze all-in-one optie is geweldig voor beginners. Het hoelahoep fitness pakket komt met een springtouw, resistance band en opbouwplan. Hiermee lukt het jou om alles uit je workout te halen! Het opbouwplan van ODIF is zo ontwikkeld dat iedereen er mee aan de slag kan. Zowel fanatieke sporters als beginners. Het plan helpt jou een gezonder en fitter lichaam te krijgen.

Ook populair: 10x de beste schoenen voor platvoeten volgens podologen