Bruisballen kopen? Dit zijn de 9 best geteste bath bombs

bruisballen kopen

Wilt u graag de beste bruisballen kopen voor een heerlijke, ontspannen badmoment? Het creëren van zelfzorgrituelen en -routines is belangrijk om je algehele welzijn te behouden en je stressniveaus laag te houden. Een beproefde manier om stress te verminderen, is door lang in het bad te weken – en badbombs kunnen helpen bij uw ontspanningssessie door vocht aan het water toe te voegen waardoor uw huid zachter aanvoelt en een beetje kleurstof en geur voor een leuke – maar toch rustgevende sfeer. Daarna kun je je afdrogen met een zachte handdoek, een badjas aantrekken en de wereld weer onder ogen zien.

We hebben negen van de meest populaire bath bombs van verschillende prijzen getest. De Xaxu Life Bruisballen Set won de test vanwege zijn aangename maar niet te overheersende geur, zijn leuke kleur die geen vlekken op het bad of de huid maakte, en zijn natuurlijke ingrediënten. We hebben ook de Prima Bath Gem Effervescent CBD Mineral Soak for Relaxation & Recovery gekozen als de beste voor de droge huid, omdat deze super hydraterend is en de huid glad en zacht laat aanvoelen.

Bruisballen kopen? Dit zijn de 9 beste bath bombs

Dit zijn de beste bath bombs die we hebben getest, gerangschikt, in volgorde:

1. Xaxu Life Bruisballen Set

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

De Xaxu Life-set is onze beste algehele keuze omdat hij de beste indruk achterliet zonder een gat in de portemonnee te maken: aangename maar niet overweldigende geuren, leuke kleuren, veel bruisend schuim, een vochtinbrengende formule en puur natuurlijke ingrediënten. Je kunt de bruisballen kopen in set van 12 stuks voor €22,95.

Ik kon de verschillende aroma’s in de doos ruiken toen deze aankwam, maar geen enkele was onaangenaam of overweldigend. Hoewel ze in één grote doos worden geleverd, zijn de badbommen afzonderlijk verpakt in vloeipapier met een sticker waarop hun naam staat vermeld, en geen van hen brak tijdens het transport. Ze zagen er heel mooi uit met hun verschillende kleuren. De Xaxu Life website beweert dat elke bom is gemaakt met natuurlijke ingrediënten van essentiële oliën, welke bekend staan om hun hydraterende vermogen en ontspannende werking.

Omdat ik zoveel geuren had om uit te kiezen, sloot ik mijn ogen en koos voor “Grapefruit”. Het formaat van de oranje bath bomb was ongeveer als een golfbal en hij paste goed in de palm van mijn hand. Zodra ik Grapefruit in het bubbelbad liet vallen, bruiste het ongeveer twee minuten en werd het water helder oranje. Toen de bomb volledig in het water was opgelost, vervaagde de fruitige geur tot een milde geur en voelde het water hydraterend aan op mijn huid. Het was echt even ontspannen in een heerlijk ruikend bad.

Nadat mijn bad voorbij was, maakte ik het bad leeg en de kleurstof borrelde door de afvoer en liet geen vlek of residu achter op mijn badkuip, badkussen, handdoek of mij. Hoewel mijn huid vrij zacht aanvoelde, bleef de geur helemaal niet op mijn huid hangen, wat ik op prijs stelde omdat ik naar bed ging en niet wilde dat iets me afleidde van mijn nachtrust.

Pluspunten:

 • Aangename geur
 • Maakt geen vlekken op de badkuip
 • Hydraterend
 • Natuurlijke ingrediënten

Minpunten:

 • Geen die we konden vinden

2. Prima Bad Gem

Bruisballen kopen

Ik wist niet wat ik moest verwachten van de Prima Bath Gem. Ik bedoel, het is een kubus en de meeste andere bath bombs zijn bollen. Wat is dit voor bedrog? Maar ik werd niet teleurgesteld. Mijn huid is voor het grootste deel normaal (in tegenstelling tot vettig of droog), maar asy is niet de look die ik zoek, dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om gesmeerd te blijven. Door deze bath bomb voelde het water vettig aan, alsof ik wat van mijn essentiële oliën aan het water had toegevoegd.

De geur was meer aards dan parfum-y, wat logisch is omdat de ingrediënten onder andere eucalyptus, moerasbloemzaad en saffloerolie, kamfer en lavendel bevatten. Ik pakte de Rubik’s kubusgrote bom uit en liet hem in de hot tub vallen. Veel bruis! Toen voelde ik meteen het water van textuur veranderen – terwijl de oliën zich verspreidden, voelde het glad aan. De eucalyptus maakte mijn neusholtes schoon en de lavendel wiegde me in een dutje. Gelukkig had ik mijn kussen en hoefde ik nergens te zijn.

Toen ik ongeveer 20 minuten later wakker werd en het bad leegmaakte, merkte ik dat de olie resten achterliet, zoals ik had verwacht omdat ik eerder olie aan baden had toegevoegd, maar een basisreiniging met Mrs. Meyer’s Clean Day Multi-Surface Everyday Cleaner kreeg verlost van de gladheid. (En het is misschien niet zo veel opgehoopt als ik het niet zo lang had laten staan.)

De geur bleef hangen, maar was niet overweldigend. Ik was daarna ook vettig, wat ik prima vond, maar dit kan een afschrikmiddel zijn voor mensen die niet hun hele leven bedekt zijn geweest met vaseline, cacaoboter, kokosolie, sheaboter en verschillende andere verzachtende middelen in een poging om een ​​grauwe huid te vermijden.

Pluspunten:

 • Hydraterende
 • Rustgevende geur

Minpunten:

 • Laat residu achter in de badkuip
 • Maakt de huid vettig

3. Capri Blue Volcano Bath Bomb

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Ik wilde de Capri Blue-badbom proberen, omdat de “Volcano” -kaars van het merk mijn favoriete geur ooit is. Het is een mix van tropisch fruit en citrus en ik verbrand ze zelfs nooit omdat ik ze niet wil opgebruiken. Reden te meer om ook eens bruisballen te kopen van dit merk.

De enkele bath bomb is ongeveer zo groot als een tennisbal, en terwijl ik hem uit de doos haalde, inhaleerde ik – oh la la! Het rook zo lekker! – gooide het toen in het water en sprong erachteraan. De geur is sterk met deze (ingrediënten zijn kokosolie, sheaboter, gardenia Florida-fruitextract, citral, limoneen en linalool), waar ik van hou, maar het kan te veel zijn voor mensen met gevoelige neuzen. Afgezien van het verwachte bruisen, waarvan er een matige hoeveelheid was, had de Capri Blue geen kleurstoffen of bloembladen of andere toeters en bellen. Het rustte op de lauweren van zijn kenmerkende geur. Het loste snel op in het water en liet geen residu achter op mij of het bad, maar de geur bleef op mijn huid en in de badkamer hangen. De vele fans van de “Volcano”-geur, waaronder ikzelf, beschouwen dat misschien eerder als een functie dan als een bug.

Pluspunten:

 • Heerlijke geur
 • Bruist goed

Minpunten:

 • Geur is misschien te sterk
 • Geen kleur

4. Da Bomb Bath Bomb

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Ik ben eigenlijk een kind dat gevangen zit in een GenX-lichaam, dus natuurlijk moest ik Da Bomb Bath Bombs proberen, die elk een klein snuisterijtje hebben. Springt op en neer tijdens het klappen. Ik koos ‘Unicorn’, die ze omschrijven als een regenboogsorbet-badfizzer. Wilt u kleurrijke, vrolijke bruisballen kopen, dan springt dit merk er zeker uit.

Ik haalde het uit de verpakking, snuffelde eraan – zacht maar aangenaam, als een bessenijsje – gooide het in het water en wachtte tot de magie zou gebeuren. Het bruiste veel, maar het water veranderde niet van kleur zoals ik had verwacht vanwege de kolkende roze en blauwe buitenkant van de bom. In plaats daarvan bleef het water helder.

Ik draaide me even om en toen ik me omdraaide, verdween mijn korte teleurstelling over de kleur omdat er een kleine eenhoornring in mijn badkuip zat. Mijn brein is een zeef, dus ik was de hele “leuke verrassing van binnen”-functie van deze bath bomb al vergeten en een fractie van een seconde vroeg ik me af hoe een eenhoornring op de bodem van mijn badkuip kwam. Maar ik had het vrij snel in, deed de ring om mijn vinger en draag hem sindsdien. Als je een kind hebt, een kind bent, of een kind in hart en nieren bent zoals ik, zou je je een weg kunnen banen door al deze bommen om andere goodies te krijgen … niet dat ik erover denk om dat te doen of zoiets.

Toen mijn bad voorbij was, was er geen residu in het bad en geen aanhoudende geur. De ingrediëntenlijst (natriumbicarbonaat, citroenzuur, PEG-8, geur, blauw 1 meer, rood 27 Al meer) is niet zo lang voor deze en bevat niet de oliën die veel van de anderen doen. Mijn huid voelde ook niet erg gehydrateerd aan, vooral in vergelijking met hoe het aanvoelde nadat ik had gedrenkt in de Prima, onze keuze voor een droge huid. Het was echter een grote bath bomb (ongeveer zo groot als een honkbal), dus het verspreidde zich goed door het water en ik had het gevoel dat ik waar voor mijn geld kreeg. Plus, eenhoornring. Deze was leuk, de verrassing was een leuke draai, en ik heb er nu nog een in mijn winkelwagen.

Pluspunten:

 • Grote maat
 • Verrassingssnuisterij binnen

Minpunten:

 • Niet hydraterend

5. Ouai Chill Pills

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

De witte, langwerpige Ouai Chill Pills worden geleverd in een grote pot en zijn veel groter dan welke pil dan ook, aangezien een ervan het grootste deel van de palm van mijn hand bedekt. Ik liet er maar één in het water vallen, zoals aangegeven, en het bruiste ongeveer twee minuten sterk voordat het overging in vlak, stilstaand water. Het water zelf veranderde niet van uiterlijk, wat me niet verbaasde, omdat de pillen wit zijn. Ik merkte ook geen verandering in textuur.

De geur was rustgevend (ingrediënten zijn jojobazaad, saffloerzaad en hennepzaadolie) en dat zorgde voor een ontspannend bad. Er was geen residu op mijn huid of het bad na het weken, maar het aroma bleef daarna nog minstens een uur hangen, wat ik leuk vond, maar het kan geurgevoelige mensen storen.

De kosten voor een pot met zes “pillen” lijken misschien prijzig, maar na wat rekenwerk ontdekte ik dat de kosten per bad lager zijn dan wat je normaal gesproken zou betalen voor een afzonderlijk verkochte bath bomb van andere merken, waaronder die op deze lijst.

Pluspunten:

 • Rustgevende geur
 • Laat geen residu achter

Minpunten:

 • Geur blijft hangen
 • Geen kleur

6. Dr Teal’s Ultra Moisturizing Bath Bombs

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Wilt u graag bruisballen kopen in een Lavendel geur? De badbommen van Dr. Teal zijn misschien niet luxueus – ze zijn wit en worden geleverd in een hersluitbare plastic zak – maar dat is prima. De vijf naar lavendel geurende bommen bruisten behoorlijk, maar er waren geen wervelende kleuren of eenhoornachtige verrassingen binnenin, en het water veranderde niet of werd niet zachter. Het rook goed en voelde meer vochtinbrengend dan alle bommen op deze lijst, behalve de Prima. Als je een droge huid hebt en een beperkt budget hebt, is dit misschien alles wat je nodig hebt van een bath bomb. Dr. Teal heeft mijn badkuip achtergelaten zoals hij hem aantrof en de geur volgde me niet de badkamer uit.

Pluspunten:

 • Hydraterend
 • Aangename geur

Minpunten:

 • Geen kleur

7. Inteye Enjoy Your Bath Time Bath Bombs

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

De Inteye-badbommen werden geleverd met een set van zes dozen en elke doos was gevuld met zes bommen ter grootte van een golfbal, wat een goede prijs per eenheid oplevert.

Van de opties koos ik de paarse en groene met het label “Good Night” omdat ik die dag vlak voor het slapengaan in bad ging, en ze roken allemaal even aangenaam, dus ik dacht dat ik niet fout kon gaan. Degene die ik koos bevatte essentiële lavendelolie (andere ingrediënten zijn druivenpitolie en kokosolie, samen met sheaboter en cacaoboter), wat voor een rustig aroma zorgde. De Inteye presteerde prima, maar voelde mat aan: het bruiste een beetje, kleurde het water een beetje paars en rook lekker, maar het hydrateerde mijn huid niet. De bomb liet geen residu achter op mijn bad of mijn lichaam en de geur bleef niet lang hangen. Dit is geen slechte optie, maar er zijn betere keuzes op deze lijst wanneer je fijne bruisballen kopen wilt.

Pluspunten:

 • Betaalbaar
 • Aangename geur

Minpunten:

 • Slechts een lichte kleur
 • Minimaal bruisen
 • Niet hydraterend

8. Lush Bath Bomb

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Lush is misschien wel het best bekend om zijn bath bombs, dus ik moest zeker een van hun bruisballen kopen om uit te testen. Ik koos voor “Butterball” omdat het cacaoboter bevat, een huidverzorgingsingrediënt dat ik vaak gebruik (andere ingrediënten zijn onder meer synthetische musk en ylang-ylangolie). Het kwam met de post in een tissue gewikkeld en in een zak gestopt alsof ik het in de winkel had gekocht.

Helaas hield ik niet van de manier waarop deze bath bomb rook. Achteraf realiseerde ik me dat ik de geur van cacaoboter niet lekker vind, wat me er nooit van weerhield om het te gebruiken en me er zeker niet van weerhield om het in het water te gooien. Butterball schuimde een royale hoeveelheid op, maar zorgde ervoor dat het water niet meer hydraterend aanvoelde dan een van de andere op deze lijst. Nadat ik me had afgedroogd, voelde mijn huid echter superzacht aan, dus misschien was het stealth? Ik voelde me echter niet zo boterachtig als de Prima Bath Gem. Zoals vele anderen die ik heb getest, was er geen vlek of vuil in mijn bad nadat het was leeggemaakt. En gelukkig bleef het aroma dat ik niet lekker vond niet hangen.

Pluspunten:

 • Hydraterende
 • Laat geen residu achter

Minpunten:

 • Onaangename geur
 • Geen kleur

9. The Body Shop Bath Bubble

Bruisballen kopen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Voordat ik de Moringa Bath Bubble van The Body Shop opende, las ik een artikel over hoe moringa-olie helpt bij droog, dunner wordend haar omdat het ultra-hydraterend is. Ik dacht dat als het geweldig is om haar te hydrateren, mijn huid na het baden zo zacht en soepel zou aanvoelen als die van een pasgeboren baby. Rechts?

Hier is de deal: deze hartvormige bath bomb is klein maar krachtig. Ik plofte hem in het bad zonder de aanwijzingen te lezen (die piepklein waren, zelfs met mijn leesbril op) en hij zat daar halfhartig te bruisen. Toen las ik de aanwijzingen, die zeggen dat ik er wat water overheen moet laten lopen, en keek toe hoe het verder ging met het flauwe bruisen. Een uur later, toen ik klaar was om uit het bad te springen, bruiste het nog steeds subtiel en was het nog niet volledig opgelost. Ik stapte uit het bad omdat een superzacht lichaam met een dunne huid niet mijn doel was. De hartvormige Moringa was er nog, alleen kleiner. Het zou bedoeld zijn voor eenmalig gebruik, maar ik heb het nog steeds en ben van plan het binnenkort in een ander bad te ploffen.

Moringa had een heerlijke bloemige geur en het water werd een beetje modderig maar kleurde niet echt. Ik was gehydrateerd, zoals beloofd, hoewel Prima nog steeds wint voor de beste boterachtige huid na het bad. Later keek ik op de website van The Body Shop om de ingrediënten te vinden, maar moringa was het enige dat op de lijst stond. Toch is dit voor de prijs geen slechte optie – er zijn gewoon anderen op deze lijst waar ik meer van heb genoten.

Pluspunten:

 • Gaat lang mee in bad

Minpunten:

 • Niet alle ingrediënten zijn bekend

Hoe we bruisballen hebben getest

De tester

Ik ben Nathalie, een ervaren redacteur en projectmanager. Ik ben ook een levenslange badliefhebber. Wanneer ik door onroerendgoedlijsten blader en naar potentiële droomhuizen kijk, ben ik altijd teleurgesteld als de hoofdbadkamer alleen een douche heeft. Ik heb een badkuip nodig, bij voorkeur een die diep en klauwend is, maar ik zal genoegen nemen met mijn standaard standaardbad. Vanwege mijn voorliefde ben ik altijd op zoek naar dingen om de badervaring meer ontspannend en spa-achtig te maken – bubbelbaden, badzout, badoliën, bodyscrubs, badkussens, kaarsen en nu, bath bombs.

De testen

Ik heb webrecensies en schoonheidssites doorgenomen om de meest populaire, hoog gewaardeerde bath bombs te vinden en belandde op de negen in deze lijst.

Om te testen, ging ik bruisballen kopen van de bekendste merken en nam ik negen baden. (Het was voor de wetenschap!) Elke keer vulde ik mijn badkuip met ongeveer dezelfde hoeveelheid water van dezelfde temperatuur en plofte toen elke bath bomb in het water. Ik noteerde mijn gedachten direct na het bad en noteerde het gevoel, het bruisen, de aroma’s en andere eigenschappen van elke bom. We kwamen tot de conclusie dat de beste manier om ze te beoordelen was om ons te concentreren op hun overeenkomsten. Als een product in een set zat, koos ik min of meer willekeurig één geur om te proberen. Voor elk product heb ik vragen beantwoord over de belangrijkste kenmerken:

 • Prestaties: Is de bath bomb helemaal kapot gegaan? De textuur van het water veranderen? Fizz of bubble, en zo ja, hoeveel of hoe lang? Heeft het vlekken gemaakt op het bad? Hoe lang duurde het voordat het was opgelost?
 • Geur: Hoe ruikt de bath bomb? Was de geur overweldigend? Is de geur op mijn huid blijven hangen?
 • Feel: Hoe voelde de bath bomb aan op mijn huid?
 • Bijzonderheden: Hadden ze die? Waren ze nuttig?

Wat moet je weten over badbommen

Wanneer je bruisballen kopen wilt zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Ten eerste kunnen ze je huid hydrateren, maar ze reinigen je lichaam niet. Daar heb je zeep voor nodig.

Als je een badbomb koopt, wil je die ingrediënten bekijken, vooral als je een gevoelige huid hebt. Als je iets niet herkent, google het dan. U wilt ervoor zorgen dat u niet iets in uw badwater gooit dat uw huid of andere delen van uw lichaam zou kunnen irriteren.

De meeste zijn geparfumeerd, maar ze variëren in geurintensiteit, dus zelfs mensen met de meest gevoelige neuzen zouden er een moeten kunnen vinden die werkt, maar het kan zijn dat je er een paar moet proberen. Houd er rekening mee dat sommige geuren, zoals lavendel, rustgevend zijn, terwijl andere, zoals pepermunt, je alerter kunnen maken. U kunt besluiten uw geur te kiezen op basis van hoe u zich wilt voelen.

Sommige hebben kleurstoffen, glitter, bloemblaadjes, zaden of zelfs CBD eraan toegevoegd, wat je misschien wel of niet aanspreekt. De meeste bubbelen of schuimen ook niet – ze bruisen. Als je bubbels wilt, moet je bubbelbad bruisballen kopen.

Tot slot, ga er niet vanuit dat de duurste bath bomb van hoge kwaliteit is. En controleer de kosten per eenheid voor een set voordat je een aantal individuele bommen koopt. De cadeauset voor badbommen is misschien een betere deal, zoals in het geval van onze topkeuze. Niemand probeert failliet te gaan door bath bombs te kopen.

U leest: Bruisballen kopen? Dit zijn de 9 best geteste bath bombs!

Ook populair: Garnier shampoo bar review: ik testte de drie Loving Blend bars

Dit vind je misschien ook leuk: