Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight review: gepolijst & bloemig

Bvlgari-Rose-Goldea-Blossom-Delight-review

Welkom bij mijnm Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight review! Ik moet nog steeds Bvlgari’s ode aan ylang ylang, Goldea beoordelen, evenals zijn op rozen gerichte flanker, Rose Goldea – die ik beide best aangenaam vind. Dus, wat is mijn zaak om de flanker-of-a-flanker Rose Goldea Blossom Delight te beoordelen? Nou, ik vond het gewoon heel lekker wat ik heb gevonden toen ik het onlangs in het warenhuis snuffelde, en ik dacht dat het de moeite waard was om te delen. Medefans van “roze geuren” – hier is een mooie nieuwe parfum om te bekijken!

Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight review

De geur van een tuinfeest in de late ochtend

Rose Goldea Blossom Delight, uitgebracht in 2019, werd gecreëerd door dezelfde parfumeur als zijn voorgangers, Alberto Morillas. Om de drie kort te vergelijken: Rose Goldea verandert de belangrijkste bloemen in relatie tot Goldea (roos in plaats van ylang ylang), maar behoudt de karakteristieke warme, “zonne” indruk van het origineel. Op haar beurt behoudt Blossom Delight de roos van Rose Goldea, terwijl ze haar warmte afbreekt ten gunste van een luchtig gevoel. Dus… het heeft nog steeds sterke overeenkomsten met zijn “moeder”, maar geen gelijkenis met zijn… grootmoeder? Flankers van flankers zijn verwarrend, maar ik denk dat er in dit geval nog steeds enige continuïteit is tussen de geuren.

Rose Goldea Blossom Delight is een ongecompliceerde, lineaire geur. De belangrijkste ster is roos, die, zoals ik al zei, erg lijkt op die in Rose Goldea: roze gekleurd, delicaat maar niet vaag, wazig schoon genoeg om geen echte tuin op te roepen, maar ook niet zeepachtig – shampoo -ey, misschien… toch vind ik het gepolijst genoeg voor Blossom Delight om ermee weg te komen zonder in het territorium van Garnier Fructis te vallen.

Deze lichte shampoo-achtige vibe komt waarschijnlijk van een waterige fruitige noot waarvan ik eerst dacht dat het lychee was – maar het blijkt papaya te zijn. Ik denk dat fruit in de moderne parfumerie de neiging heeft om overdreven te worden, en vaak de andere akkoorden overschaduwt, maar ik vind de papaja echt een aanvulling op de bloemen in deze geur. Het voegt een nectarachtige, ronde en frisse dimensie toe aan de roos zonder de schijnwerpers te stelen.

En, terug naar de roos. Het is ook versierd met een handvol muguet/lelietje-van-dalen, die, samen met viooltjes en rozenblaadjes, dit een frisse, luchtige compositie maken, met een subtiel groen facet. Last but not least zingt de basis ook in harmonie met de roze hoofdbloem. Het heeft eigenlijk ook roos, samen met een pure, schone witte musk en een vleugje amber – voor een subtiele glanzende afwerking van de douche van roze bloemblaadjes.

Geur impressies

Noten: (Top) viooltjesblad, jasmijn, papaya; (Hart)roos, rozenblad, lelietje-van-dalen; (Basis) Bulgaarse roos, amber, witte musk.

Kleurafdruk: zachtroze.

Roept op: een lachende ballerina in een roze tutu; een tuinfeest in de late ochtend.

Vergelijkbaar met: Dior Forever and Ever Dior; Bvlgari Rose Goldea; Chloé Chloé “Handtekening” (EdP); Lalique Rêve d’Infini; Dior Vreugde; Lancome Idôle.

Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight review

Mijn Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight review geeft 3,5 ster

De structuur “roos + sappig fruit + koude bloemen + amber” is waarschijnlijk de reden waarom Blossom Delight me veel doet denken aan Chloé’s klassieke Eau de Parfum – alleen voelt dit lichter aan. De mix van “roos + schone jasmijn/freesia + fruit + wasmuskus” roept bij mij ook heel wat geuren op, zoals Dior Miss Dior Blooming Bouquet, Chanel Chance Eau Tendre, Lancôme Trésor in Love, Dior Joy, Lalique Rêve d ‘Infini, Dior Forever and Ever Dior en Lancôme Idôle…om er maar een paar te noemen.

Dus, Blossom Delight is niet baanbrekend, en ik zou het gerust een heel typisch “roze” zachtfruitig-bloemig willen noemen. Ik vind het echter een bijzonder goed gemaakt, goed afgerond en aangenaam. Sterker nog, ik zou het verkiezen boven veel van de vergelijkbare geuren in de bovenstaande lijst. De bloemen en fruit voelen mooi gebalanceerd aan, de tonen zijn niet overdreven dun, of zoet, of chemisch aanvoelend, en de melange is eenvoudig, maar toch soepel en gelaagd.

Samenvattend, dit is een gepolijste, romantische en lichte roos, zo mooi gemaakt als maar kan. Voor gedurfde statement-achtige noten en ingewikkelde akkoorden moet je waarschijnlijk ergens anders kijken, maar als je een delicate, frisse, schone, eenvoudige en sympathieke roos wilt, dan staat Rose Goldea Blossom Delight behoorlijk hoog op mijn suggestielijst! Mijn Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight review geeft deze parfum dan ook 3.5 / 5 sterren.

Ook populair: White Diamonds parfum: waarom is het een cultklassieker?