Calm app review: van gratis naar abonnement

calm app review

Ik heb het in dit artikel al eerder gehad over de Calm-app, omdat deze app me veel helpt om met angst om te gaan. Daarom heb ik een tijdje geleden besloten om een ​​abonnement te nemen, zodat ik alle functies van de Calm-app kan gebruiken. Na zo’n vier maanden de betaalde versie van de app te hebben gebruikt, is het voor mij tijd om de app te reviewen. Vooral omdat het een van de meest populaire meditatie-apps ter wereld is. En ik vind het ook heel, heel erg leuk, ook al heb ik enkele punten gevonden die Calm zou kunnen verbeteren. Dus laten we er maar op ingaan met deze Calm app review!

Wat doet de Calm app?

Belofte: ‘Calm is de #1 app voor meditatie en mindfulness. Geniet van meer dan 100 geleide meditaties om je te helpen angst te beheersen, stress te verminderen en beter te slapen. Calm is de perfecte mindfulness-app voor beginners, maar bevat ook honderden programma’s voor gemiddelde en gevorderde gebruikers’, aldus de Calm-website.

Prijs: €49,99 per jaar. Er is ook een gratis proefperiode van zeven dagen.

Pluspunten

Calm noemt zichzelf de nummer één app voor meditatie en slaap. Ik ben helemaal geen fan van mediteren! Vooral omdat het de angst die ik soms ervaar nog erger lijkt te maken. Ik heb persoonlijk het abonnement voor de slaapverhalen gekocht. Daar gebruik ik de app dagelijks voor. Iets waar ik nogal verbaasd over ben, want ik ben niet zo goed in het bedenken van slaaprituelen. Maar laten we het in deze Calm app review eerst hebben over functies. De Calm-app is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft veel opties.

Je kunt het gebruiken om te mediteren, naar muziek te luisteren of rustgevende geluiden te maken. Je kunt ook ademhalingsoefeningen doen, naar masterclasses luisteren en je lichaam kalmeren met rekoefeningen. Er zijn ook veel verhaaltjes voor het slapengaan om uit te kiezen. Ze hebben zelfs een coole kinderafdeling. Ik denk dat al deze opties het geld zeker waard zijn. Vooral omdat er echt veel te kiezen is en ik graag opties heb. Ik heb ook gemerkt dat ze regelmatig nieuwe items toevoegen.

De app is ook heel gemakkelijk te gebruiken, het menu spreekt voor zich. U kunt uw favoriete muziek of auteur vinden met de zoekoptie. Alles is gecategoriseerd en de duidelijke foto’s bij de soundtracks maken het gemakkelijk om je favorieten te herkennen. Naast een eenvoudig te gebruiken menu en mooie beelden, is het geluid eigenlijk best goed op mijn Ipad. Ik heb het ook op mijn Iphone geprobeerd, maar ik heb liever mijn Ipad ‘s nachts. Vooral omdat mijn Ipad-cover ervoor zorgt dat ik geen knipperende lampjes zie, waardoor ik nog sneller tot rust kom.

Minpunten

Zoals ik al eerder zei, ik hou echt niet van mediteren. De Calm-app heeft me ertoe gebracht het een paar keer te proberen, maar er is één ding dat me echt dwarszit. Het is de vrouwelijke stem die ze gebruiken voor de meditaties die ik echt wil proberen. De dame die de nummers inspreekt is waarschijnlijk een aardig persoon, maar haar stem zorgt ervoor dat ik mijn Ipad door het raam wil gooien. Persoonlijk vind ik dat ik voor het geld dat ik uitgeef, zou moeten kunnen kiezen uit verschillende stemmen per track. Een vrouwenstem is vaak niet erg kalmerend en rustgevend voor mij. Een diepe mannelijke stem volstaat, dus ik zou graag meer opties met mannelijke stemmen willen.

Ik luister veel naar de verhaaltjes voor het slapengaan, die zijn mijn favoriet! Daarom is dit niet echt een slecht punt, maar ik zou willen dat er meer verhalen waren om uit te kiezen. En nogmaals, ik zou graag kunnen schakelen tussen mannen- en vrouwenstemmen. Veel van de verhaaltjes voor het slapengaan waar ik naar wil luisteren, zijn opgenomen door vrouwen. En de meeste van hun stemmen klinken mij veel te ‘vocal fry of LA girl’. Ik zou graag wat meer Matthew Mcconaughey of Stephen Fry willen. Hun stemmen zijn geweldig en zo fijn om mee in slaap te vallen.

Ik heb een ticket ingediend bij de Calm-app over het onderwerp en ze zeiden dat ze proberen deze dingen te verbeteren, maar ze kunnen me niet vertellen wanneer. Ze reageerden ook vrij snel, ik denk dat ik binnen 1,5 dag een antwoord kreeg. Het laatste dat ik graag verbeterd zou willen zien, is verhalen op een rijtje zetten. Er is een geweldige functie om dit met muziek te doen, je kunt zelfs een timer instellen als je wilt. Het is nog geen optie voor verhaaltjes voor het slapengaan, iets wat ik leuk zou vinden. Want soms duurt het langer voordat ik in slaap val en word ik te veel wakker als ik het verhaaltje weer moet opzetten. Wat duidelijk het doel van het verhaaltje voor het slapengaan verslaat.

Eindoordeel

Ik zie in mijn Calm app review meer pluspunten, en ik zal mijn abonnement zeker verlengen als het jaar voorbij is. Ik vind het geweldig hoe de Calm-app me helpt om aan het eind van de dag echt te kalmeren. Voor mij is het het geld zeker waard, want het helpt me echt om beter te slapen. De betaalde versie geeft je ook veel extra opties, die ik geweldig vind. Ook al betaalde ik het hele jaar volledig, per maand zou het me minder dan €5 kosten. Een prijs die volgens mij meer dan redelijk is voor zo’n mooie en echt behulpzame app.

Ook populair: 7x rustgevende thee voor het slapen gaan

Aanbevolen artikelen