Candida en opgeblazen buik: zó ben je Cadinda de baar

candida-opgeblazen-buik

Candida, misschien heb je er wel van gehoord. Het is een schimmelinfectie waarbij de gisten en bacteriën in je darmen niet meer in balans zijn en waardoor er een schimmel overgroei ontstaat. Hier kunnen ontzettend veel klachten van ontstaan variërend van een opgeblazen buik tot winderigheid, misselijkheid, blaasklachten, moeheid of een schimmelinfectie tussen de benen. Ik heb zelf regelmatig last van een Candida overgroei en ik weet de klachten direct de herkennen. Ook mijn tong verkleurt dan geel, wat kan dienen als een van de Candida indicatoren. Wanneer er weer een overgroei ontstaat kan ik snel ingrijpen, want ik weet inmiddels wat heel goed werkt om de balans weer te herstellen. In dit artikel deel ik de tip die voor mij mijn leven veranderd heeft als het gaat om Candida bestrijden. Naast het letten op mijn eetpatroon (geen suikers, koffie, alcohol, bewerkt voedsel en gisteren meer) neem ik ook de twee voedingssupplementen Symbion Forte en Candiplex Strong tot me. En juist deze twee zorgen voor een snel herstel en dat die Candida opgeblazen buik snel weer verleden tijd is!

Een opgeblazen buik door Candida verdwijnt binnen enkele dagen met Symbion Forte en Candiplex Strong!

Candida opgeblazen buik

Waarom werken deze twee zo goed tegen Candida?

Naast een aangepast dieet en beweging is het belangrijk om het herstel van je darmflora te stimuleren, anders gaat dit proces ontzettend lang duren. Ik heb zelf een paar maanden rondgelopen met Candida, omdat alleen het aanpassen van voeding een minimale stap is. Door deze twee supplementen erbij te nemen geef je je darmflora een echte boost, waardoor je binnen enkele dagen volledig hersteld bent. Deze optie is zoveel malen beter dan bijvoorbeeld een antibioticakuur, waar veel mensen mee naar huis gaan na een bezoek aan de huisarts. Maar waarom werken deze twee capsules zo goed bij het bestrijden van Candida?

Symbion Forte is een kwalitatief hoogwaardig probioticum, een specifieke mix van zogenaamde ‘goede’ darmbacteriën, die tevens bijdragen aan een snel herstel van de bacteriënbalans.

Candiplex Strong bevat o.a. Alsumkruid, wat de weestand tegen bacteriën, schimmels en parasieten in de darmen verhoogt en daardoor de darmflora en het behoud van een goede conditie van het maagdarmkanaal verbetert.

Blijf Candida de baas!

Candida kan snel op de loer liggen, bij mij ontstaat een overgroei vaak rondom de feestmaand, gezien er dan meer gesnoept en genuttigd wordt aan alcohol. Ik heb deze twee potjes altijd in huis en wanneer er een overgroei ontstaat, neem ik deze natuurlijke supplementen. Ik kan daarmee de schimmelinfectie relatief snel de kop indrukken, meestal voel ik na 2 tot 3 dagen al helemaal geen klachten meer. En dan te bedenken dat ik voorheen 2 tot 3 maanden (!) met een Candida opgeblazen buik rondliep zonder dat ik wist hoe ik het effectief kon verhelpen. Ik kan deze capsules van harte aanbevelen aan een ieder die zich herkent in het Candida probleem. Het is belangrijk deze hardnekkige schimmel zo goed mogelijk de baas te blijven.

Dit vind je misschien ook leuk: