Carolina Herrera Bad Boy review: 3 dingen om te weten

Carolina Herrera Bad Boy review

Carolina Herrera Bad Boy is een parfum voor heren dat in 2019 is uitgebracht. Deze geur kwam maanden geleden onder mijn aandacht en sindsdien ben ik hem aan het testen. Het ruikt precies zoals de naam doet vermoeden: pittig en zoet met verleidelijke ondertonen. Hoewel Bad Boy een sympathieke complimenttrekker is, zijn er 3 dingen die je moet weten voordat je koopt. De geur is bij bol.com verkrijgbaar in een Eau de Toilette vanaf €67,99 en een Eau de Parfum vanaf €75,95. Lees verder in deze Carolina Herrera Bad Boy review wat de bevindingen zijn van mij en mijn vriend.

Carolina Herrera Bad Boy review

Pittig, zoet en flirterig

Carolina Herrera Bad Boy is een warme, kruidige ambergeur met tonen van peper, bergamot, tonka, cacao en amberhout. Bij de eerste spray ruik ik pittige peper die doorsnijdt. Hoewel het de zintuigen prikkelt, straalt het ook een ingetogen, houtachtig aroma uit.

Naast de peper is er een akkoord van bergamot. Deze geurige vrucht zorgt tijdens de beginfase voor citrusschil en energie. Ten derde bespeur ik zoetheid naast de kruiden en citrus. Dit straalt uit de tonkaboon en blijft van begin tot eind aanwezig. Bovendien ruikt het warm en krijgt het een romige textuur. Het doet me denken aan de tonkaboon die wordt gebruikt in Versace Eros Flame.

Naarmate Bad Boy zich ontwikkelt, merk ik dat er twee veranderingen optreden:

  • De bergamot vervaagt en onttrekt de heldere smaak die het eerder gaf; en
  • Er verschijnt een cacaonoot. Het ruikt naar rauwe ongeraffineerde chocolade – niet zo zoet als chocolade en subtiel bitter. De cacao ondersteunt de tonkaboon op de juiste manier – hij overheerst nooit en speelt een ondersteunende rol

De drydown is waar het amberhout uiteindelijk tevoorschijn komt. Het is geweldig om te zien dat een van mijn favoriete notities hier wordt gebruikt. Het voegt balsamico-rokerigheid toe aan de dry-down, verleidelijk vermengd met de zoetheid en kruiden.

Kanttekening: wie van Prada Luna Rossa Black houdt, zal ook genieten van Bad Boy. Hoewel Bad Boy de poederigheid van Black mist, bevat het wel een toevoeging van chocoladeachtige cacao.

Een geur van de nacht

Dit is een hele fijne geur! Subtiel voor een tonka-forward ontwerper, vooral in vergelijking met schreeuwers als Eros. Ik denk dat de cacao het een mooie, warme toon geeft die wat intiemer aanvoelt dan wat je normaal krijgt met dit geurprofiel. Het is niet geavanceerd, maar ik moet het mijn stempel van goedkeuring geven als een semi-domme reikwijdte voor koeler weer.

Na het testen beoordeel ik de prestaties van Carolina Herrera Bad Boy als laag tot matig. In het bijzonder steekt het de eerste 2 uur licht uit de huid. Daarna gaat het nog 3 uur mee als een intieme huidgeur. Verwacht daarom in totaal ongeveer 5 uur levensduur.

Ik weet zeker dat je het al geraden hebt. Carolina Herrera Bad Boy is een uiterst capabele geur voor een date night. Vooral tijdens koelere nachten van herfst, winter en lente. Daarnaast is het ook geschikt voor avondjes uit in de stad. Dat omvat bars, nachtclubs en dergelijke. Iets aan Bad Boy schreeuwt gewoon nacht voor mij. Zou het het ontwerp van de fles kunnen zijn? Kan zijn. Het kan ook het verleidelijke geurprofiel zijn.

Carolina Herrera Bad Boy review

Conclusie

Een vriend van mij raadde mij Carolina Herrera Bad Boy voor mijn vriend aan. Ik denk dat ik ze een kop koffie schuldig ben. Dit is mijn eerste kennismaking met colognes van dit merk en ik ben onder de indruk. Bad Boy heeft warme specerijen en zoetheid, ondersteund door zachte cacao en balsamico amberachtige ondertonen. Een ongecompliceerde geur, het aroma van Bad Boy wekt flirterige vibes op nadat de zon ondergaat. Hoewel het qua prestaties geen wonderen zal verrichten, is dat niet altijd een slechte zaak. Anderen dichter bij elkaar brengen heeft tenslotte zijn voordelen.

U leest: Carolina Herrera Bad Boy review: 3 dingen om te weten

Ook populair: Top 10 beste mannen parfum van 2022 die lang blijft hangen