Carolina Herrera CH review: een sprankelende bergamot cologne

Carolina Herrera CH review

Als jouw smaak in geur vergelijkbaar is met de mijne, is het mogelijk dat je de line-up van Good Girl sprankelende stiletto’s ziet bij de parfumbalie van Carolina Herrera en niet geneigd bent dichterbij te komen. In de onderste planken staat echter een rode fles met een mooiere, nogal ondergewaardeerde geur…en in deze Carolina Herrera CH review ga ik die aan jullie verhullen

Carolina Herrera CH review

Een sprankelende bergamot eau de cologne geur

Voor het eerst uitgebracht in 2007 (met een zilveren dop en details), en vervolgens opnieuw gelanceerd in 2015 (met een gouden dop), werd CH gecreëerd door parfumeurs Olivier Cresp en Rosendo Mateu. Mijn recensie is van de huidige versie.

Dit is een aangename, goed afgeronde geur, transparant en toch warm voor een Eau de Toilette. Ik krijg bergamot en een heldere, sappige, niet te pittige grapefruit vanaf de opening, en het citrusakkoord (vooral de grapefruit) blijft hangen in de ontwikkeling van de geur. Het hart toont wat frisse, mooie, onduidelijke bloemen, en dan komt de praline.

Nergens in de buurt van de zoetheid van Good Girl, fungeert de praline in CH als een zacht, suikerachtig contrapunt voor de meer prominente lederen basis. Deze noot hier is geen scherp, dierlijk leer, noch een super houtachtige, streng aanvoelende; het geeft een beleefde, suède-achtige uitstraling, niet zo pluche als die in Jo Malone Peony & Blush Suede, maar toch, voor mijn neus, delicaat en “fijne portemonnee”-oproepend. In de basis krijg ik ook niet-kruidige patchouli en sandelhout, wat de lichte en frisse compositie een gegrond gevoel van elegantie geeft.

De combinatie van bergamot en leer geeft CH een traditionele, volwassen en elegante uitstraling, terwijl de zachte praline en schone, heldere (zij het een beetje generieke) witte bloemen er ook een moderne kant aan geven. De luchtige weergave van alle noten zorgt er op zijn beurt voor dat de compositie evenwichtig, soepel en “gemakkelijk te houden” aanvoelt, vooral in vergelijking met meer intense, op leer gerichte geuren.

Geur impressies

Noten: (Top) grapefruit, bergamot, citroen; (Hart)roos, oranjebloesem, jasmijn; (Basis)praliné, leer, patchouli, sandelhout, musk, ceder.

Kleurimpressie: Toffee Bruin.

Roept op: een sprankelende fles bergamot-eau de cologne in een slanke, karamelkleurige leren tas.

Vergelijkbaar met: Niet precies, maar een (veel) zachtere, citrusachtige Bottega Veneta Bottega Veneta.

Seizoen en gelegenheid: perfect voor de herfst, overdag of ‘s avonds, gekleed tot formeel.

Carolina Herrera CH review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Mijn Carolina Herrera CH review geeft deze parfum 4 sterren

Het milde karakter van CH’s traditionele, maar toch moderne citrus-bloemenleer komt misschien onopvallend over in vergelijking met de assertievere Bottega Veneta Bottega Veneta, of Cartier La Panthère…, zou ik de beleefde CH voorstellen als een nog gemakkelijker te dragen, “beginnersvriendelijke” vrouwelijke leerachtige compositie.

CH geeft me niet het echte ‘wauw’, maar het is aangenaam, uitgebalanceerd en elegant. Ik vind het een van die geuren die geen super opvallend karakter hebben, maar toch zodanig in elkaar steken dat ze geschikt zijn voor elke gelegenheid, als een eenvoudig maar stijlvol “neutraal” stuk in een kledingkast. Zelf geef ik er veel de voorkeur aan Carolina Herrera’s meest populaire geur – de meer impactvolle, maar toch ruigere Good Girl.

Tenzij je echt een hekel hebt aan leer, of aardse/houtachtige geuren…CH is absoluut het snuffelen waard!

Ook populair: Aerin Evening Rose review: rozenblaadjes op een bramenlikeur