Catrice All Matt Plus Shine Control Powder review

Catrice heeft hun gezichtspoeder bijgewerkt in hun herfst / winter 2021-collectie en dus moest ik het proberen! Dit lijkt een vernieuwde versie van de All Matt Plus poeder die al bestond, maar nu belooft deze poeder niet alleen te matteren maar ook om je gezicht een gezonde uitstraling en een natuurlijke glans te geven. Ze hebben dus zeker geprobeerd hun standaardpoeder te updaten naar 2021 en enkele eigenschappen toe te voegen waar we nu naar op zoek zijn in elk poeder. Over het algemeen ben ik geneigd om Catrice gezichtspoeders goed te vinden, omdat ze goedkoop en vrolijk zijn en de klus klaren. De vraag is: doet deze dat ook? In deze Catrice All Matt Plus Shine Control Powder review lees je er alles over!

Catrice All Matt Plus Shine Control Powder review in 010 Transparent

De Catrice All Matt Plus Shine Control Powder bestelde ik voor €10,28 bij bol.com in 010 Transparent. Voor deze prijs is dit echter een poeder waarvan ik denk dat het veel mensen zal aanspreken. Je krijgt 10 gram product wat goed is voor een gezichtspoeder. De verpakking is probleemloos en gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. Dus wat is er niet om van te houden?

Catrice All Matt Plus Shine Control Powder review

Wat heeft deze poeder te bieden?

Op de achterkant van de pan wordt dit product beschreven als een matterend poeder dat een subtiele glans moet geven. Het moet daarom je make-up op zijn plaats zetten, maar er toch natuurlijk uitzien op de huid. Het poeder heeft een prachtig ontwerp in de manier waarop het in de pan wordt geperst en de beloften hierover en de manier waarop het presteert, doet me zeker denken aan de poeders van Hourglass Ambient Lighting. Is dit een regelrechte dupe? Niet per se, maar ik vind dit een stuk beter dan de originele versie van dit poeder, omdat dit veel beter past bij mijn huidskleur en niet zo hard wordt ingedrukt.

Hoe presteert dit poeder?

Mijn grootste probleem met de originele versie van dit poeder was het feit dat het veel te matterend was op mijn droge huid. Het zorgde ervoor dat mijn huid er vreselijk uitzag, omdat mijn make-up er erg cakeachtig uitzag. De formule van dit poeder voelt heel anders aan dan het origineel: er is veel meer kick-up dan ik me herinner met de eerste versie en dit past echt heel goed in mijn huid. Het is een goed standaard veenpoeder dat de klus klaart. Het is absoluut een matterend poeder, maar wel een die niet te vlak is en ik geniet er echt van om dit poeder dagelijks te gebruiken.

Een goede manier om te bepalen of een poeder er mooi uitziet op de huid, is als het nauwelijks in een swatch te zien is. Dit komt bij mij ook nauwelijks naar voren, dus dat is een goed teken. Er zit een lichte glans op het swatch, dus dat maakte me nieuwsgierig, maar met elk poeder is het echt belangrijk hoe het op het gezicht presteert. En ook daar stelt dit poeder niet teleur.

Hoe is dit product van toepassing?

Om je het volledige effect te ontdekken heb ik mijn gezicht zonder poeder (links) en mijn gezicht met poeder (rechts) getest. Aan de linkerkant zie je dat mijn huid er niet zo egaal uitziet, maar het poeder, omdat het een huidskleur heeft, past mooi bij mijn foundation en concealer. De foto rechts oogt ook wat mat maar niet vlak. Het is niet zo duidelijk dat ik eigenlijk poeder draag. Het maakte mijn make-up er gewoon een beetje egaler en geperfectioneerder uit, bijna als een airbrush-effect.

Catrice All Matt Plus Shine Control Powder review

Zou ik het Catrice All Matt Powder aanbevelen?

Het Catrice All Matt-poeder is een geval van: ja, ze hebben dit niet alleen opnieuw uitgebracht, maar de nieuwe versie is een daadwerkelijke verbetering van het origineel. En bij Catrice, die om de 6 maanden hun lijn ververst, is dat niet altijd het geval. Dus ik ben blij om te concluderen dat dit poeder anders is. Ik heb het gevoel dat dit poeder heel goed werkt voor de prijs en daarbuiten. Is het mijn favoriete poeder ooit? Nee, maar dit klaart de klus zonder je make-up er cakeachtig of te droog uit te laten zien. Het ziet er natuurlijk uit, blijft de hele dag zitten en zet mijn make-up mooi op zijn plaats. Dat is alles waar ik mijn poeder echt voor nodig heb.

Ik kan de All Matt Plus Shine Control Powder van harte aanbevelen. Het werkt goed op mijn droge huid en dan kunnen poeders best moeilijk zijn om goed te krijgen. Ik vind deze goed, ik heb er ook veel gebruik van gemaakt. Ik gebruik het non-stop sinds ik het vorige maand in een winkel heb gestopt en ik wil niet stoppen met gebruiken totdat het helemaal op is. De transparante tint past ook nog eens bij elke huidskleur, ideaal!

U leest: Catrice All Matt Plus Shine Control Powder review

Ook populair: Als ik deze mascara draag, vragen ze of ik wimperextensions heb