Cerave retinol serum: mijn ervaringen met dit superspul

Cerave-retinol-serum

Ik heb eindelijk Retinol toegevoegd aan mijn huidverzorgingsroutine, en ik wou dat ik was begonnen toen ik begin twintig was. In september gebeurde het, ik wist dat het eraan zat te komen, maar toch raakte het me als een bom: ik werd 30. Gelukkig weet ik hoe tijd en cijfers werken en besefte ik dat de dertig een paar jaar geleden om de hoek stond – maar het werd echt toen ik vorig jaar wat fijne lijntjes rond mijn ogen en voorhoofd opmerkte. Paniek begon toe te slaan. Mijn vriendin attendeerde me om een Retinol product toe te voegen aan mijn skin care routine. Na wat research kwam ik uit op het Cerave retinol serum. In dit artikel deel ik mijn ervaringen! Een flacon van 30ml kan je voor €19,89 bij bol.com bestellen.

Cerave retinol serum

Baden in retinol

Ik heb letterlijk elke huidverzorgings-YouTuber en TikToker horen zeggen dat je eigenlijk in retinol moet baden om je huid er glad uit te laten zien, dus ging ik op zoek naar een gevoelige, huidvriendelijke oplossing, aangezien retinol een beetje intens en irriterend kan zijn in hoge doses . Ik was meteen verkocht op het goed beoordeelde CeraVe Resurfacing Retinol Serum (€19,89 op bol.com) sinds ik in het verleden succes heb gehad met het merk.

Over het CeraVe Retinol Serum

Ik was meteen onder de indruk van de lichtgewicht gel-crème-consistentie van het serum die supergemakkelijk te verspreiden is en in feite in de huid smelt. Ik breng het meestal om de andere nacht aan na het reinigen met mijn go-to La Roche Posay-reiniger , en anderhalve pompbeurt is indrukwekkend genoeg om mijn gigantische gezicht en nek te bedekken.

Als ik ‘serum’ hoor, heb ik de neiging om te denken aan super plakkerige en vette formules die lastig zijn om aan te brengen, maar dit voelt eigenlijk als een normale vochtinbrengende crème. Het heeft ook absoluut geen geur, dus het is een geweldige optie voor iedereen die irritatie krijgt bij het noemen van geur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Cerave retinol serum review

In tegenstelling tot een sterkere retinol-vochtinbrengende crème die ik eerder heb geprobeerd, ervoer ik geen roodheid of irritatie, zelfs niet na het eerste gebruik. Mijn gevoelige huid drinkt het zonder problemen op. Wat nog belangrijker is, het heeft ervoor gezorgd dat mijn huid er het afgelopen jaar geweldig uitziet en aanvoelt. Ik heb gemerkt dat mijn huidskleur er veel egaler en iets helderder uitziet, en de paar vervelende puistjes die ik eerder elke maand ervoer, zijn in feite verdwenen.

Ik heb het ook gecombineerd met de Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Cream , wat een briljant duo is geweest voor het gladstrijken van die fijne lijntjes waar ik eerder over in paniek raakte.

Maar je hoeft me niet op mijn woord te geloven: meer dan 12.000 Amazon-recensenten zijn er net zo geobsedeerd door. 

Veel recensenten hebben na een paar weken gebruik minder acnelittekens opgemerkt. Andere recensenten hebben zelfs een vermindering van hyperpigmentatie gezien, omdat retinol helpt om nieuwe huidcellen weer naar boven te halen.

Dat was ook mijn ervaring, kijk maar naar onderstaande voor- en na foto’s.

Cerave retinol serum
Boven: voor, onder: na 2 weken gebruik

Een aanrader!

Ik dacht dat al die huidverzorgingsvloggers overdreven reageerden met hun liefde voor retinol – maar ik snap het nu helemaal. Ik wil graag een leeg zwembad vullen met dit spul en er meteen in duiken. Dus als je je retinol-reis wilt beginnen, is het CeraVe Resurfacing Retinol Serum de perfecte plek om te beginnen.

Klaar om het eens te proberen? Bestel het CeraVe Retinol Serum bij bol.com voor €19,89.

U leest: Cerave retinol serum: mijn ervaringen met dit superspul

Ook populair: CeraVe Foaming Facial Cleanser review: een milde, fijne reiniger