Chanel Coco Mademoiselle review: sprankelend en zacht

Chanel Coco Mademoiselle parfum review
Chanel Coco Mademoiselle parfum review

Coco Mademoiselle, in 2001 gecreëerd door Jacques Polge, is de afgelopen jaren de bestseller van Chanel geweest – en heeft zelfs de legendarische Nº5 overtroffen. Het is raar om te denken dat deze solide pilaar van het merk (met flankers en een grote complementaire lijn) eigenlijk een flanker is van Coco … Deze twee zijn zo totaal verschillend! Coco is een vol pittige oriëntaalse smaak. Een ode aan kruidnagel en amber gewikkeld in diep sandelhout, harsen en een vleugje donkere roos. Het zijn allemaal dunne, gebogen wenkbrauwen, kaneelkleurige lippen, luierend op fluwelen banken met een niet onder de indruk zijnde glimlach, nippend cognac en luisterend naar oude liedjes. Maar in deze Chanel Coco Mademoiselle review kijken we naar de andere beauty.

Coco Mademoiselle geeft de diva-vibes door. Het gaat de stad in met hoge hakken en een kapsel à la garçonne gecombineerd met felroze lippenstift. Net als zijn voorganger eist hij de aandacht van de kamer op, maar terwijl Coco dat doet door hoogmoedig bij de ingang te pauzeren, steekt Mademoiselle gewoon naar binnen met een heldere, zeer luide lach die sommigen onaangenaam vinden; anderen boeien. Je kan alle Coco varianten online bij bol.com bestellen.

Chanel Coco Mademoiselle review

De geurnoten: een heldere, sprankelende, fluweelzachte mix

Coco Mademoiselle deelt technisch gezien een paar noten met Coco. Maar technisch gezien is hier een sleutelwoord, aangezien de twee geuren niets hetzelfde ruiken. Hoewel Coco een harmonieus koor is van warme, kruidige, diepe tonen (zoals in kruidnagel vormt een natuurlijke aanvulling op sandelhout, harsen en amber), wat me vooral opvalt aan Coco Mademoiselle is het gebruik van “hoog contrast” -elementen.

Coco Mademoiselle opent met een sappige scheut zoete sinaasappel, gecombineerd met aromatische, licht bittere en aangenaam adstringente bergamot. Het effect komt niet tot op eau de cologne, maar het is helder, zelfs sprankelend. Het bloemenhart volgt het voorbeeld en, typerend voor Chanel, ruikt niet naar de natuur of naar shampoo. Nectaire mimosa, muskusachtige jasmijn, fluweelzachte roos en ylang-ylang smelten samen in een rijk, abstract, perzikkleurig akkoord. Het voelt erg “parfum-y”, en luid, maar op een samengestelde manier.

Tot nu toe is Coco Mademoiselle al een juxtapositie van sprankelend en fluweelzacht, helder en warm, maar de akkoorden werken nog steeds samen om een ​​bloemige, zeer vrouwelijke, mooie indruk te creëren.

Dan komt de basis. Nu, dit is niet een typische “roze geur” ​​fluffy-whisper-of-white-musk afdronk. De basis van Coco Mademoiselle is gecentreerd in een schone en romige (te) grote klodder witte muskus naast niet-kruiden patchouli, gepoederd met warme zoete tonka en rijkelijk geregen met bemoste wortelachtige vetiver. Het effect is rond, diep, aards, groenachtig en bijna mannelijk.

Mijn Chanel Coco Mademoiselle review

Deze mix van frisse, zoete, bloemige en donkere akkoorden, sprankelende en strenge, traditionele vrouwelijke en mannelijke olfactieve elementen – allemaal opzwepende hoge tonen – is wat Coco Mademoiselle me doet opvallen als zo’n gedurfd spel met contrasten. Het maakt het complex en uniek, maar ook een beetje uitdagend voor mij. Hoe luid en ontmoedigend het ook mag zijn, deze geur heeft ook een gevoel van (gewaagde) elegantie. Ik waardeer het nu meer, na vele pogingen, en omdat ik meer vertrouwd ben met patchoeli-gecentreerde composities… Ook al geef ik er de voorkeur aan om het kort op afstand op te snuiven, aan anderen, dan het zelf te dragen.

Terwijl Coco me deed zwijmelen vanaf de eerste snuffel, was ik geen fan van Coco Mademoiselle voor verschillende snuiven en tests – waar ik op bleef aandringen omdat, ik geef toe, ik altijd van de fles heb gehouden (het is de klassieke Chanel-fles, en het is roze! Ik bedoel … het is bijna oneerlijk, hoe mooi ziet deze fles eruit!) Ik ben echter blij dat ik Coco Mademoiselle (meerdere) meer kansen heb gegeven. Als je eenmaal gewend bent aan de dikke (zij het zachte) wolk van muskus en met vetiver gekruide patchouli, is dit een unieke, charmante compositie. Een beetje te onbezonnen, maar leuk, en een beetje te luid, maar toch gepolijst.

Ik denk niet dat dit het beste van Chanel is (voor mij is de Nº5-lijn veel verfijnder, artistieker en mooier!), En ik hou van originele Coco veel beter … Maar dit is nog steeds een opvallende geur, gedenkwaardig en toch draagbaar in een dagelijks scenario.

Chanel Coco Mademoiselle review

Geur impressies

  • Noten: (Top) mandarijn, sinaasappel, oranjebloesem, bergamot; (Hart) mimosa, roos, ylang ylang, jasmijn; (Basis) opoponax, vanille, witte musk, tonka, patchouli, vetiver.
  • Kleurimpressie: Warm Peach-Pink.
  • Roept op: een levendige outfit in roze, witte en grijstinten; Bringht roze lippenstift en hoge hakken.
  • Vergelijkbaar met: Dior Miss Dior (EdP); Chanel Coco Noir.
  • Seizoen en gelegenheid: het hele jaar door, maar ik vind het te intens voor de zomer.

Ook populair: Avocado olie voor de huid: dermatologen zijn er gek op