Chanel Gabrielle Essence review: romig, zacht en een sterk karakter

chanel gabrielle essence review

Welkom bij mijn Chanel Gabrielle Essence review! Ik ben zelden onder de indruk van “intense” of “essence” parfum flankers. Alsof een lied uit een megafoon wordt geschreeuwd – luider, ja, en met de basismelodie er nog steeds in, maar ontdaan van nuance, subtiliteit of charme. Aan de andere kant ben ik een grote fan van Chanel en vind ik hun flankers variëren van “welcome little tweak” (zoals in de mooie Chance Eau Tendre EDP) tot “prachtige nieuwe interpretatie” (zoals in de hele N°5 en N°19 opstellingen).

Dus toen Gabrielle Essence werd aangekondigd, durfde ik te hopen dat dit geen schreeuwende, platte versie van Gabrielle zou zijn. Het kan zelfs een mooie upgrade zijn naar het mooie maar milde karakter van de originele geur! En, nou…ik ben blij om aan te kondigen dat ik niet teleurgesteld was! In deze Chanel Gabrielle Essence review kijken we naar de (mijns inziens fantastische) upgrade van de originele Gabrielle parfum.

Chanel Gabrielle Essence review

Een romig en zacht bloemenboeket

Gabrielle Essence opent met rood fruit. Dit maakte me eerst ongerust, omdat “rode bessen” meer dan een paar heerlijke geuren voor mij hebben verpest. Maar tot mijn opluchting hield Chanel het akkoord licht en fris en deed het meer denken aan een mand met recent geplukt, vers fruit dan aan een met suiker beladen compote. Net als in de originele Gabrielle staat deze opening even centraal en gaat dan het bloemenhart binnen.

Gabrielle’s hart van 4 bloemen (oranjebloesem, jasmijn, ylang-ylang en tuberoos) wordt door velen bekritiseerd als generiek, maar ik vind het nogal mooi. Het is stralend en luchtig, hoewel het een paar punten verliest voor het hebben van een zure toon. Mijn hoop voor Gabrielle Essence was dat dit kleine ruwe randje van het origineel gepolijst zou worden, en inderdaad, dat is het geval. In Gabrielle Essence worden romige tuberoos en boterachtige ylang-ylang versterkt, waardoor deze geur een nog zachter en meer gedefinieerd karakter krijgt. Helaas, met minder transparantie, gaat ook een beetje sprankeling van het origineel verloren.

Ten slotte krijgt Gabrielle Essence nieuwe noten, zoals perzik, vanille en kokosnoot. Ik had verwacht dat ik van al deze toevoegingen zou houden, maar de kokosnoot verraste me omdat het een droge en ongezoete take betreft in plaats van een melkachtige, “zonnebrandcrème”. Als ik de elegantie van natuurlijke kokosnoot herken, is dit waarschijnlijk het enige dat ik zou veranderen aan Gabrielle Essence. Toegevoegd aan pittig sandelhout en ylangylang, maakt deze noot een te pluizige indruk die mijn neus stoort met zijn raspende textuur. Het is geen kwaliteitsprobleem, want het ruikt niet chemisch… gewoon persoonlijke voorkeur.

Tot slot, Gabrielle Essence heeft een betere houdbaarheid dan Gabrielle, en de fles + vloeibare kleur is zelfs mooier dan het origineel. Mooi hoor!

Geur impressies

Noten: (Top)citrusvruchten, petitgrain, rood fruit, zwarte bes, perzik; (Hart)tuberoos, jasmijn, oranjebloesem, ylang ylang, witte bloemen, kokosnoot; (Basis) musk, sandelhout, vanille.

Kleurindruk: Een rijk zonnegeel.

Roept op: een gele satijnen baljurk; laatbloeiende bloemen op een frisse herfstochtend.

Gelijkaardig aan: Dior J’Adore; Bvlgari Goldea.

Seizoen & Gelegenheid: Het hele jaar door, elke gelegenheid. Een zeer veelzijdige geur!

Mijn Chanel Gabrielle Essence review geeft 3.5 sterren

Chanel stelt niet teleur met de kwaliteit van deze flanker, net zo genuanceerd en zelfs gedenkwaardiger dan het origineel. De geur zelf blijft heel dicht bij Gabrielle, en ik denk dat het overbodig zou zijn om beide te bezitten – tenzij het je handtekening is en je gewoon een lente / zomer versus herfst / winter “textuur” -switch wilt … zoals in, mousseline naar satijn.

Dus, welke versie is de beste? Ik zou bijna Gabrielle Essence zeggen, met zijn sterkere karakter en romige, zachte bloemen … maar in zijn lichtheid had de originele Gabrielle een sprankelende energie die de Essence-versie niet helemaal repliceert. Ja, de zure toon is verdwenen, maar het vage geluid van kokosnoot verschijnt om zijn plaats in te nemen en niet-ruïne-maar-take-punten van de nieuwere compositie.

Gezien de kans om tussen de twee te kiezen, denk ik dat ik zou aarzelen, dus het voelt eerlijk dat Gabrielle Essence dezelfde 3.5 sterren krijgt als zijn voorganger. Het zijn allebei heerlijke geuren en ik kan ze allebei in hun uniekheid van harte aanbevelen. Mijn Chanel Gabrielle Essence review geeft deze beauty evenals haar voorganger dus 3.5 / 5 sterren.

Ook populair: 8x beste Dior parfum voor heren gerangschikt op persoonlijkheid

Dit vind je misschien ook leuk: