Chloé Love Story review: een delicate reep milde bloemenzeep

Welkom bij mijn Chloé Love Story review! De Love Story-geurcollectie begon in 2014 met een Eau de Parfum, werd vervolgens uitgebreid met een Eau de Toilette in 2016 en een flanker, Eau Sensuelle, in 2017. De flacons hebben een antiek gevoel vergelijkbaar met de kenmerkende Chloé van het merk (die ik echt leuk), en werden geïnspireerd door de ‘liefdeshangsloten’ die in de Pont des Arts in Parijs zijn achtergelaten (wat een slecht idee is, want die dinges vormen een echte bedreiging voor kostbare historische sites).

De flessen zorgen ook voor een van de gemakkelijkst te mixen collecties ooit – echt, Mon Guerlain flankers zijn een makkie om te navigeren in vergelijking met deze bijna identieke flessen … Ze zijn echter nog steeds dol op hoe ze eruit zien. Alle Love Story-geuren zijn gemaakt door parfumeur Anne Flipo, Eau Sensuelle is een teamwerk met Domitille Michalon Bertier. Omdat ze qua geur heel dichtbij zijn, zal ik ze alle 3 in hetzelfde artikel bespreken.

Chloé Love Story review

Een delicate, poederige handzeep

Terwijl de handtekening van Chloé levendige amberkleurige rozen laat zien, en de meer recente Nomade schittert met zijn fruitige chypre-akkoorden, valt Love Story mij ook op.

Love Story draait om delicate, zeepachtige, licht poederachtige oranjebloesem, over een lichtgroene muskusachtige basis. Dat zou echt geweldig kunnen zijn, maar hier voelt het resultaat, hoewel zacht en mooi, een beetje karakterloos aan: bloemig en mild, schoon maar niet sprankelend, met weinig sillage. In plaats van in het bijzonder oranjebloesemzeep, doet Love Story denken aan een nog steeds mooie maar meer vergeetbare “generieke handzeep” – met een ietwat ruwe, harde ondertoon in de muskusachtige basis die het beeld niet verpest, maar de geur maakt minder charmant dan het zou kunnen zijn.

Love Story Eau de Parfum

⭐⭐⭐
Beoordeling: 3 van de 5.

Love Story Eau de Parfum, de originele pijler in de lijn, heeft een rooskleurige opening die doet denken aan de handtekening van Chloé, maar bleker en droger. De roosnoot geeft het een zacht, fluweelachtig facet, maar vervaagt al snel om plaats te maken voor de verdunde oranjebloesem. Ik krijg ook veel neroli, wat bijdraagt ​​aan de zeepachtige, poederachtige indruk van de geur.

Noten: (Top) neroli, bergamot, peer, grapefruit, citroen; (Hart)oranjebloesem, stephanotis, roos, perzik, zwarte bes; (Basis) musk, ceder, cashmeran, patchouli.

Love Story Eau de Toilette

⭐⭐⭐
Beoordeling: 2,5 uit 5.

Love Story Eau de Toilette heeft geen neroli en de roos is niet zo waarneembaar. In plaats daarvan verheft een koele, bedauwde reinheid van lelietje-van-dalen de licht citrusachtige oranjebloesem. Dit voelt luchtiger, iets “groener” en minder poederachtig aan – zij het een beetje scherper – dan de EdP.

Noten: (Top) bergamot; (Hart) oranjebloesem, pruimenbloesem, roos, Oost-Indische kers, lelietje-van-dalen, groene noten; (Basis) witte musk.

Love Story Eau Sensuelle

⭐⭐⭐
Beoordeling: 3 van de 5.
Love Story Eau Sensuelle – een EdP – is licht fruitig, met een fris bloemig-zoet akkoord dat het de meest levendige opening in de lijn geeft. Ik hou in het begin van het “meer parfum, minder zeep” -effect, maar naarmate het opdroogt, vervaagt deze versie tot een wazige, vage bloemen en voelt misschien (zelfs) meer vergeetbaar aan dan de andere twee.

Noten: (Top) oranjebloesem, yuzu, peer, citroen; (Hart)heliotroop, passiebloem; (Basis) musk, sandelhout, amber, ceder.

Chloé Love Story review

Geur impressies

Kleurindruk: gebroken wit.

Roept op: Een ouderwetse, witte reep milde bloemenzeep; witte katoen.

Vergelijkbaar met: Kenzo Flower Eau de Vie; Chloe Chloe; Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh (de eerste in geur; de tweede, voornamelijk in het rozenakkoord; de derde, meer in de algemene vaag-fris-zeepachtige stijl).

Conclusie

Ik hou van Love Story – sterker nog, ik zou graag altijd een fles in huis hebben. Het ruikt delicaat en schoon, moeiteloos mooi, heel gemakkelijk te dragen. In een reeks zachte, zeepachtige, schone bloemengeuren zou dit echter verre van mijn eerste keuze zijn. Ook niet de laatste, hoor…Gewoon ergens in het perfect aangename maar een beetje vergeetbare midden. Mijn Chloé Love Story review geeft deze parfum een 7,5.