Chromecast met Google TV review: de alles-in-een streamingstick

Chromecast met Google TV review

Welkom bij deze Chromecast met Google TV review. Chromecast met Google TV is veel meer dan alleen een streamingstick met afstandsbediening. Het nieuwste home-entertainmentapparaat van Google heeft een handige interface, bijna elke streamingdienst die je maar kunt bedenken en Google Assistant staat voor je klaar. Een heleboel nieuwe Android TV-upgrades zouden een sterke concurrentie moeten blijken te zijn tegen Roku en Apple TV. En een andere geweldige nieuwe functie op Android TV is de mogelijkheid om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken.

De Chromecast met Google TV is ongeveer dezelfde prijs als de Roku en Amazon Fire TV Sticks op de markt, maar zoals deze Chromecast met Google TV review schetst, zijn het de dingen die alleen Google kan brengen die dit een van de beste slimme streaming-apparaten maken.

Chromecast met Google TV streamt jouw entertainment in maximaal 4K HDR. Het entertainment waar je van houdt. Op één plaats.  Bestel voor €79,99 op bol.com

Chromecast met Google TV review

Chromecast met Google TV review: ontwerp

Zoals bij de meeste streaming-apparaten, is de Chromecast met Google TV een dongle die wordt aangesloten op een HDMI-poort van uw tv, en deze wordt vergezeld door een kleine afstandsbediening. De dongle, die comfortabel in je handpalm past, heeft een ovale vorm waardoor het lijkt alsof hij perfect zou zijn om over een meer te springen.

De Chromecast is een vrij eenvoudig en bekend apparaat, maar als je meer wilt weten, hebben we een volledige “wat is Google Chromecast?” gids die al uw vragen moet beantwoorden.

Aan het ene uiteinde is een HDMI-uitgang, terwijl het andere uiteinde een USB-C-poort heeft; inbegrepen is een USB-kabel en -stekker, omdat de Chromecast met Google TV meer stroom nodig heeft dan de HDMI-poort van uw tv kan leveren.

De afstandsbediening die bij het apparaat wordt geleverd, bevindt zich ergens tussen de Apple TV en de Roku-afstandsbediening. Net als de Roku is de afstandsbediening van Google TV aan de boven- en onderkant gebogen en heeft hij een afgeronde achterkant, maar is hij niet zo uitgesproken als een curve. Hoewel niet zo minimalistisch als de Apple TV-afstandsbediening, is de Google TV-afstandsbediening een enkele kleur, met uitzondering van de Google Assistent-knop.

Aan de bovenkant zit een ronde d-pad; hieronder zijn acht knoppen: Terug, Google Assistant, Home, Mute, YouTube, Netflix, Power en Input. Aan de rechterkant bevinden zich twee kleine volumeknoppen.

Google stuurde me de Sky-kleur: de dongle is grijsblauw, terwijl de afstandsbediening grijs is, met een lichtgroene Google Assistent-knop. Het Snow-model heeft zowel een witte dongle als afstandsbediening (met een zwarte Assistent-knop), terwijl Sunrise een roze dongle en afstandsbediening heeft. Het komt echt neer op de gewenste kleur op afstand, omdat de dongle hoogstwaarschijnlijk uit het zicht wordt verborgen.

Net als bij de Amazon Fire TV Stick 4K, kun je de Chromecast verbinden met Ethernet; Google zal kort na de lancering een stroom-/ethernetadapter beschikbaar hebben.

Interface

Er is niets bijzonders aan de Google TV-interface, maar het werkt. Bovenaan staan ​​tabbladen voor Zoeken, Films, Shows, Apps en Bibliotheek; hieronder staan ​​miniaturen van inhoud die relevant is voor dat menu.

Als je je abonneert op YouTube TV, verschijnt er een Live-tabblad in het hoofdmenu, met programma’s die momenteel via die service worden uitgezonden.

Subcategorieën zijn onder meer Topkeuzes voor jou op basis van je kijkgeschiedenis van de streamingdiensten die je hebt gelinkt, Trending op Google en Aanbevolen video’s op basis van wat je hebt bekeken op YouTube.

Op het tabblad Bibliotheek wordt inhoud weergegeven die u heeft gekocht of gehuurd van Google, evenals DVR-inhoud van YouTube TV.

Als u lang op een miniatuur drukt, kunt u de services zien waarop deze wordt gestreamd, een trailer bekijken (indien van toepassing), opslaan in een volglijst, deze beoordelen en aanvullende details bekijken.

Aangezien mijn kijksmaak enorm verschilt van die van mijn vrouw, vind ik het leuk dat je meerdere Google-accounts aan het apparaat kunt toevoegen. Ik krijg geen aanbevelingen voor Gilmore Girls, en ze zal de Fast & Furious-franchise niet op haar scherm krijgen.

Dat gezegd hebbende, zullen individuele gebruikersprofielen pas ergens volgend jaar naar het apparaat komen.

Chromecast met Google TV review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Chromecast met Google TV review: streamingdiensten

Streamingdiensten zullen je niet ontbreken: de Chromecast met Google TV omvat YouTube, YouTube TV, Netflix, Amazon Prime Video, Spotify, Disney Plus, Hulu, ESPN, Sling, HBO Max, CBS All Access, Starz, Peacock, Peloton , Tubi, PBS en meer.

En voeg er nog een aan de lijst toe: Chromecast met Google TV voegt begin 2021 de Apple TV-app toe.

Apps en services kunnen rechtstreeks vanaf het apparaat worden geïnstalleerd, of u kunt op uw telefoon naar Google Play gaan en op afstand nieuwe software naar Google TV sturen.

Het apparaat kan inhoud streamen met resoluties tot 4K/60 fps en ondersteunt HDR, waaronder HDR10, HDR10+ en onlangs ook ondersteuning voor Dolby Vision. Qua audio ondersteunt het Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby Atmos.

Prestaties

Tijdens het testen van de Chromecast met Google TV vond ik hem snel en responsief en leverde hij een uitstekende videokwaliteit. Het was via wifi verbonden met een Netgear Orbi-satelliet, die ongeveer anderhalve meter verwijderd was, en aangesloten op een Vizio M60-C3 4K HDTV.

Ik was onder de indruk van de details en kleuren bij het streamen van Star Wars: The Rise of Skywalker van Disney Plus, video’s van YouTube en meer. In bijna alle gevallen startte de stream in high definition; in de zeldzame gevallen waarin dit niet het geval was, loste het zichzelf meestal binnen een minuut op.

Het crashte echter een keer toen ik Disney Plus verliet om terug te keren naar het startscherm van Google.

Chromecast met Google TV review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Chromecast met Google TV review: zoeken

Welk Google-apparaat zou compleet zijn zonder zoeken? Met een Google Assistent-knop op de afstandsbediening kun je niet alleen naar films en tv-programma’s zoeken op naam, genre, acteur en meer, maar je kunt ook gebruikmaken van de Google-zoekmachine voor meer algemene vragen.

Ik vroeg de Google Assistent bijvoorbeeld om pizzeria’s bij mij in de buurt te tonen, en het gaf een lijst met alle slice-gewrichten bij mij in de buurt. Als u een van de opties selecteert, wordt dezelfde Google-kaart geopend die u zou vinden als u op Google Maps zoekt. U kunt echter niet het menu bekijken, de routebeschrijving opzoeken of het telefoonnummer selecteren om het etablissement te bellen. Als je de Assistent vraagt ​​om een ​​routebeschrijving, krijg je een overzicht op de tv en wordt een routebeschrijving naar je telefoon gestuurd.

Hoe onvolmaakt het ook is, de zoekopdracht van Google bleek beter dan Alexa op de Amazon Fire TV Cube; terwijl dat apparaat ook een lijst met pizzeria’s ophaalde, was de routebeschrijving slechts een overzicht en kon ik ze niet naar mijn iPhone sturen.

Smarthome-functies

Als je een Nest Hello-videodeurbel, een Nest Cam of een andere compatibele beveiligingscamera voor in huis hebt, kun je de Google Assistent vragen om je een feed van dat apparaat op je tv te laten zien. Hier is een lijst met camera’s die werken met Chromecast; niet alles werkt mogelijk meteen met Chromecast met Google TV. Ik kon een feed van de Wyze Cam naar mijn tv streamen.

Dit is dezelfde functie als wat Amazon biedt met zijn Fire TV-apparaten. Het is niet verrassend dat Ring en Blink (die eigendom zijn van Amazon) niet werken met Chromecast met Google TV.

Ook gebruik je Google Assistant op de Chromecast met Google TV om andere smarthome-apparaten te bedienen, zoals slimme lampen en slimme thermostaten. Hoewel het handig is om dingen op commando in en uit te schakelen, heb ik ontdekt dat Alexa’s routines zorgen voor een veel betere slimme thuisassistent.

Chromecast met Google TV review

Chromecast met Google TV review: oordeel

Hoewel er een zekere minimalistische aantrekkingskracht is om simpelweg je telefoon te gebruiken om inhoud naar je tv te streamen, zie ik tientallen mensen hun oude Chromecast-apparaten dumpen zodat ze de afstandsbediening die bij de Chromecast met Google TV wordt geleverd, kunnen gebruiken.

Zoals deze Chromecast met Google TV review heeft laten zien heeft dit toestel een aantal voordelen ten opzichte van andere streaming sticks; ten eerste heeft het een aantal streamingdiensten – Peacock ontbreekt nog steeds in Fire TV – die andere apparaten missen; Het heeft een ingebouwde Google Assistent, die gebruikmaakt van de kracht van de zoekmachine van Google; en het is ook een Chromecast-apparaat, waardoor het gemakkelijk is om vrijwel alles wat je maar wilt naar je tv te sturen. Het is een wonder waarom het zo lang duurde voordat Google met een apparaat als dit uitkwam.

U leest: Chromecast met Google TV review: de alles-in-een streamingstick

Ook populair: XGIMI Aura review: de ultieme 4K laserprojector als thuisbioscoop