Citroensap voor lichter haar: zo maak je je haar lichter met citroen

citroensap voor lichter haar 1

ls je je haar lichter wilt maken, stop dan met de op bleekmiddel gebaseerde producten. Er is een alternatief dat echt werkt, en dat is het gebruik van iets dat zowel goedkoop, gemakkelijk toegankelijk als 100 procent natuurlijk is: de eenvoudige citroen. Niet alleen kan het gebruik van citroensap in je haar je lokken lichter maken, maar het kan het er zelfs glanzender uit laten zien, en het helpt ook om roos en overtollig talg te behandelen. Lees verder om erachter te komen hoe je je haar veilig lichter kunt maken met citroensap.

Kan citroensap het haar lichter maken?

Citroensap kan inderdaad een oplichtend effect op het haar hebben, maar alleen als het wordt gebruikt in combinatie met de UV-stralen van de zon. Dit komt doordat het sap van een citroen dat citroenzuur bevat, wordt opgenomen in de haarcortex. Bij blootstelling aan de UV-stralen van de zon opent de hitte de haarschubben en activeert een proces om melanine af te breken en te verminderen, ook wel bekend als het pigment van je haarkleur – vandaar het oplichtende effect.

Werkt citroensap dan voor alle haarkleuren? 

De beste resultaten zijn te zien bij mensen met lichter haar, zoals blonde of lichtbruine tinten.

Hoe maak je je haar lichter met citroen?

Om een ​​haarspoeling met citroen te maken, heb je nodig:

 • Twee verse citroenen
 • Warm water
 • Een lege spuitfles

Een stapsgewijs proces voor het gebruik van citroensap in je haar is alsvolgt:

 1. Pers het sap van twee citroenen in een kom
 2. Voeg een deel citroensap en twee delen warm water toe aan een spuitflescontainer
 3. Sproei je haar met het mengsel, concentreer je het meest op de gebieden die je lichter wilt maken en laat 1-2 uur in direct zonlicht zitten om het citroenzuur te activeren
 4. Spoel het citroensap uit het haar en breng een conditioner aan om vocht vast te houden en te voorkomen dat de citroenspoeling het haar uitdroogt
 5. Herhaal dit drie tot vier dagen voor het beste resultaat

  Bestel bij bol.com een set met x lege aluminium spuitflesjes van 100 ml voor je citroensap

  Citroensap voor lichter haar

  Citroensap voor lichter haar voordelen

  Niet alleen kan citroensap je haar lichter maken, maar het heeft ook andere toepassingen en gezondheidsvoordelen. Het gebruik van citroensap in een spoeling met appelciderazijn kan resulteren in glanzender en glanzender lokken.

  Dit komt doordat appelciderazijn de pH van je hoofdhuid verlaagt, de haarschubbenlaag sluit en het haar glanzender maakt en minder vatbaar voor breuk. Dit kun je doen door een citroenspoeling te maken zoals hieronder vermeld en twee eetlepels appelciderazijn gemengd met water toe te voegen. 

  Ondertussen kan het aanbrengen van een citroenspoeling op je haar ook helpen om roos en overtollig talg te verwijderen, vooral wanneer je de citroenspoeling zowel in de hoofdhuid als in het haar masseert. Dit komt doordat overtollige oliën en opgebouwde roos worden opgenomen door het citroensap.

  Risico’s

  Het aanbrengen van citroensap op je haar zal de haarzakjes niet beschadigen. Langdurige blootstelling aan de zon kan echter de buitenste cuticula van je haar beschadigen, wat resulteert in een uitdrogend effect. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de blootstelling van uw haar aan de UV-stralen van de zon beperkt wanneer u de citroenspoeling hebt aangebracht en dat uw haar in het algemeen niet wordt blootgesteld aan de zon.

  Ondertussen zal het gebruik van conditioners die zinkoxide bevatten je haar en hoofdhuid beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Omdat citroensap uitdroogt, kan het haar dof en broos worden als het te vaak wordt aangebracht.

  Voorzichtigheid is ook geboden bij het gebruik van citroenwater op je haar, vooral als je een gevoelige huid of een aandoening zoals eczeem hebt, omdat de zure eigenschappen van citroensap de huid en hoofdhuid kunnen irriteren. Om dit te voorkomen, moet je een pleistertest uitvoeren – breng een paar dagen een kleine hoeveelheid van je citroenspoeling op je huid aan voordat je het op je haar en hoofdhuid aanbrengt.

  Haarexperts adviseren om een ​​professionele haarkleurtechnicus of stylist te zoeken om je haar te bleken en lichter te maken tot een hoge standaard. Het gebruik van een citroenspoeling en blootstelling aan zonlicht zal alleen een mild oplichtend effect hebben op lichtere haarkleuren. 

  De oplichtende Milk Shake Sweet Camomile Shampoo en conditioner reinigt zacht, laat highlights herleven en vergroot de helderheid en glans van blond haar. Door de eigenschappen van biologisch kamille extracten met voedende honing wordt het haar ongelofelijk zacht, zijdeachtig en glanzend met stralende highlights. SLS/SLES en Parabeen vrij.

  Ook populair: De beste biotine voor het haar: Nutrimea Biotine Complex