Clarins Total Cleansing Oil review: kalmeert de onrustige huid direct

Clarins Total Cleansing Oil review

Een paar berichten geleden had ik het over het feit dat ik op zoek was naar een reinigingsbalsem omdat mijn geliefde Moringa Reinigingsbalsem op was. Ik was op zoek naar iets soortgelijks en laat me je vertellen dat het vinden van een soortgelijke reinigende balsem van Moringa is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Na veel zoeken besloot ik de Clarins Total Cleansing Oil te proberen. Dit is geen reinigende balsem, maar een olie. Ik had echt een product nodig voor de eerste stap van mijn reinigingsroutine, dus ik besloot het risico te nemen! In deze Clarins Total Cleansing Oil review deel ik mijn ervaringen.

Clarins Total Cleansing Oil review

Over deze Clarins gezichtsreiniger

Ik had het al over mijn reinigingsroutine; ik gebruik altijd een olieproduct (balsem of olie) om de make-up te verwijderen, verwijder dan de olie met een make-up remover handdoek en dan gebruik ik een reinigingsgel speciaal voor olie/acne gevoelig huidtypes. Het ziet er veel uit, maar het is een routine en ik gebruik niet elke dag make-up, dus ik hoef niet al deze stappen elke dag te doen. Op niet-make-up dagen gebruik ik alleen de reinigingsgel.

De Clarins Total Cleansing Oil “is verrijkt met het zachte complex van ‘Domaine Clarins’ (biologische gouden gentiaan & biologische citroenmelisse), verwijdert alle make-up, zelfs waterdicht, met respect voor de microbiota van de huid”. Ik vond het leuk dat het op huid, lippen en ogen kan worden gebruikt. Dit is ook een nieuw product, dus ik kon niet veel recensies online vinden, maar ik besloot het toch te proberen.

Een flacon van 150ml is voor €26,55 op bol.com te bestellen.

Mijn ervaringen met Clarins Total Cleansing Oil

Ik vind dit product ontzettend fijn. Het is gemakkelijk te gebruiken en het neemt de make-up heel snel en gemakkelijk op. Het kan als voorreiniging of alleen worden gebruikt. Het kan ook in alle huidtypes worden gebruikt. Zoals ik al zei, ik heb een vette/gecombineerde huid (afhankelijk van het weer, de maand, hoe ik wakker word) en ik heb dit product gebruikt en merk niet dat mijn huid vetter is. Integendeel, de olie wordt goed opgenomen en de huid ziet er goed uit. Ik merkte ook dat ik niet het soort ‘trek’-effect voel na gebruik.

Brandt het aan de ogen? Dit is een belangrijk aspect bij het kiezen van een make-upreiniger. En ik moet zeggen dat ik echt bang was voor dit product. Normaal gesproken hebben reinigingsoliën de neiging om in de ogen te branden, maar deze niet. Ik reinig mijn ogen als volgt: breng het aan op een droge huid en wrijf zachtjes over de ogen totdat je merkt dat de make-up is gesmolten. Spoel de ogen niet uit voordat u een make-up remover pad/handdoek gebruikt en neem de overtollige make-up gesmolten/olie. Dan en alleen dan spoel je alles af met water.

Clarins Total Cleansing Oil review

Raad ik dit product aan?

Zou ik dit product aanraden om te kopen? Jazeker! De werking is fijn, de onrustige huid wordt er rustig van, voelt verzorgd aan en het brandt niewt in de ogen. Heb ik nu liever een reinigingsolie dan een balsem? Ja, stiekem wel. Clarins denkt erover om een ​​balsem te maken. Ik ben benieuwd. Mijn Clarins Total Cleansing Oil review geeft deze gezichtsreiniger in elk geval een 9!

Ook populair: 9x de beste concealer van Kruidvat onder €13 die echt werken