Collageen met vitamine C: een power combo voor de huidstructuur

collageen-met-vitamine-c-

Niet alle collageensupplementen zijn gelijk. In feite is het niet eenvoudig om een ​​collageenpoeder te formuleren dat daadwerkelijk de huidondersteunende beloften waarmaakt. En om een ​​goed geconstrueerd collageensupplement te vinden, moet u ervoor zorgen dat het verschillende vakjes aanvinkt: wordt het met gras gevoederd en met grasland gefokt? Is het gehydrolyseerd? Bevat het alleen schone, effectieve extra’s, zoals hyaluronzuur? We gaan nog een vakje toevoegen om te controleren: of de collageen met vitamine C is voorzien, een klassieke antioxidant die een essentieel onderdeel is van het collageenproductieproces.

Mardanti Collageen Booster is een collageen poeder verrijkt met Vitamine C, Riboflavine, Biotine, Zink, Koper en Hyaluronzuur dat zorgt voor soepelheid en hydratatie van de huid, haar en nagels van binnenuit

collageen met vitamine C

Waarom je collageenpoeder altijd vitamine C moet bevatten

Dit is wat we weten over de productie van collageen: natuurlijk produceert je lichaam met het ouder worden en als gevolg van oxidatieve stress, UV-schade, voeding en andere leefstijlfactoren steeds minder van zichzelf. We weten ook dat je lichaam minder collageen aanmaakt in tijden van stress of angst. Eindelijk, en gelukkig, weten we dat er een paar dingen zijn die je kunt doen om de natuurlijke productie van je lichaam te ondersteunen.

De meest effectieve manier om de natuurlijke collageenproductie van uw lichaam te bevorderen, is door middel van collageensuppletie. Gehydrolyseerde collageenpeptiden, zoals die in collageenpoeders worden aangetroffen, kunnen door het lichaam worden opgenomen. Eenmaal geabsorbeerd werken ze om de fibroblasten van je huid te ondersteunen, of het mechanisme in de cel dat collageen en elastine maakt. Studies tonen aan dat collageensupplementen een gezonde huid kunnen bevorderen door fijne lijntjes glad te strijken, een stevige textuur te verbeteren en zelfs vocht vast te houden.

Dit is de vitamine C-vangst: je lichaam kan geen effectief collageen produceren zonder de antioxidant. Vitamine C is in feite in staat om de productie van fibroblasten te bevorderen, de neiging om collageen-DNA te beschadigen en de collageensynthese te reguleren, of de route waarin collageen wordt gemaakt. Vitamine C is een belangrijke cofactor in de synthese van collageen en elastine, wat helpt om je huid een mollig en jeugdig uiterlijk te geven.

Maar het gaat ook een stap verder, want vitamine C kan ook een beschermende rol spelen. (Alsof het nog niet genoeg heeft gedaan!) Vitamine C stabiliseert het collageen dat je al hebt dankzij de antioxiderende eigenschappen, die kunnen helpen bij het neutraliseren van schade door vrije radicalen, een belangrijke bron van collageenafbraak en DNA-schade.

Maar je lichaam kan vitamine C niet zelf maken; het moet worden ingenomen. Om dit gemakkelijker voor u te maken, combineert Mardanti Collageen Booster de ingrediënten al tot één hardwerkend poeder. Het supplement bevat ook andere ingrediënten zoals het eerder genoemde Hyaluronzuur, iboflavine, Biotine, Zink en Koper dat zorgt voor soepelheid en hydratatie van de huid, haar en nagels van binnenuit.en tal van andere huidondersteunende actieve stoffen.

U leest: Collageen met vitamine C: een power combo voor de huidstructuur

Ook populair: 12x beste collageen supplement van 2021 volgens diëtisten