Constant moe zijn: mogelijke oorzaken en wat eraan te doen

contstant-moe-zijn

Ik heb 8 uur geslapen, een goede 8 uur daarbij, maar ik word wakker en ben nog steeds moe. Ik douche, ontbijt wat, droog mijn haar en ga dan op de bank zitten en val prompt in slaap. De hele ochtend val ik steeds in slaap. Nu weet ik dat iedereen dagen heeft waarop ze zich gewoon uitgeput voelen en je jezelf echt doorsleept naar het einde van de dag, maar constant moe zijn is gewoon niet normaal. We hebben allemaal wel eens die lusteloosheid ervaren als de griep ons omver werpt, maar als algemene regel geldt dat we weer opveren zodra de infectie is overweldigd door ons immuunsysteem.

Ik verwijs naar die aanhoudende vermoeidheid die je ervan weerhoudt productief te zijn op het werk en de basisfuncties thuis te beheersen, wanneer het beheren van je dagelijkse zaken je te boven gaat en je naar beneden haalt. U kunt een verminderde oplettendheid, een langzame reactietijd, een verminderd geheugen of verhoogde stemmingen hebben.

Floradix is geschikt voor iedereen die extra vitaliteit, energie en weerstand kan gebruiken, bijvoorbeeld in perioden van vermoeidheid en het is vrij van dierlijke bestanddelen, conserveermiddelen lactose, alcohol en kleurstoffen

Constant moe zijn

Oorzaken van constante vermoeidheid

De experts zeggen dat er drie pijlers zijn voor een goede gezondheid. Slaap, voeding en lichaamsbeweging. Volwassenen hebben 7-9 uur slaap nodig. We zouden allemaal een uitgebalanceerd dieet van groenten en fruit moeten consumeren, afgewisseld met eiwitten, vitamines en mineralen. En blijf die ledematen bewegen. Als je merkt dat je alle 3 de vakjes aanvinkt, maar je nog steeds de hele dag weggevaagd voelt, dan is het tijd om het tot op de bodem uit te zoeken.

Dus Google schiet te hulp terwijl ik op zoek ga naar mogelijke factoren of onderliggende medische aandoeningen. Is het spanning? Eet ik een voedzaam dieet? Te veel koffie? Blijkt dat het een willekeurig aantal mogelijke problemen kan zijn, aangezien ik voor sommigen op deze lijst symptomen vertoon.

 • Bloedarmoede. Met verschillende oorzaken is dit een aandoening die wordt veroorzaakt door een gebrek aan gezonde rode bloedcellen. Rode bloedcellen bevatten hemoglobine en het is de hemoglobine die ervoor zorgt dat de rode bloedcellen zuurstof naar de weefsels van uw lichaam kunnen transporteren. Je beenmerg heeft ijzer nodig om hemoglobine te maken en zonder voldoende ijzerproductie haperen de rode bloedcellen, wat ernstige vermoeidheid veroorzaakt. Ik heb dit probleem de afgelopen decennia gehad en als het ijzergehalte eenmaal is hersteld, merk ik altijd een duidelijke verbetering.
 • Depressie. Hoewel depressie een psychisch probleem is en vermoeidheid een fysiek probleem, kunnen de twee elkaar overlappen. Mensen die aan een depressie lijden, slapen vaak niet goed, vandaar dat de uitputting het dagelijks leven binnensluipt.
 • Bloedsuikerspiegel. Je lichaam besteedt veel energie aan het omzetten van de bloedsuikerspiegel, dus diabetici voelen zich constant moe. Een dieet met veel suiker zal uw slaappatroon schaden.
 • Schildklier. Deze kleine klier zit in je nek en als hij niet goed werkt, voel je je energieloos. Uw schildklier maakt een hormoon aan dat bepaalt hoe u energie gebruikt en als uw schildklier onderactief is, zult u traag zijn.
 • Allergische rhinitis. Hooikoorts is wanneer je immuunsysteem overdreven reageert op specifieke allergenen, zoals pollen, huisstofmijt of dierenvacht, waardoor je moet niezen en niezen, een loopneus hebt, tranende jeukende ogen. Dit heeft absoluut invloed op uw slaap en het vermogen om gedurende de dag te functioneren.
 • Circadiaans ritme. Ons lichaam is van nature ingesteld op een 24-uurs circadiaans ritme, de interne klok van het lichaam. Je ogen vangen de veranderingen in de omgeving op en sturen signalen naar je hersenen om te reageren op licht en donker. Hormonen zoals melatonine en cortisol stijgen en dalen in lijn met je arcadische ritme. Het is belangrijk om de bedtijd volgens een vast schema te houden. Nachtdiensten draaien, tijdzones doorkruisen tijdens het reizen, late nachten/vroege ochtenden – al dit soort situaties verstoren je ritme en veroorzaken vermoeidheid. Tijdens de slaap voert uw lichaam een aantal kritieke processen uit die gericht zijn op het herstellen en verjongen van celweefsels. Als je niet alert en verkwikt wakker wordt, heb je waarschijnlijk een probleem.
 • Slaap apneu. Deze aandoening verhindert dat u voldoende zuurstof krijgt terwijl u slaapt. De hersenen worden geactiveerd doordat uw lichaam uw CO2 niet verdrijft en schrikt wakker in een gealarmeerde toestand. Deze voortdurende verstoring van je slaap zal alle reserves uitputten die je de volgende dag nodig hebt om te functioneren.
 • Menopauze. Die constant terugkerende klacht is het niet kunnen slapen door nachtelijk zweten en opvliegers. Natures Help kan de ergste symptomen verlichten met hun nieuwe assortiment voor de menopauze, speciaal bedoeld om vrouwen te helpen.
 • Tekorten aan voedingsstoffen. IJzer, vitamine B’s, vitamine D, vitamine C, magnesium, kalium, selenium. Biedt uw dieet de supplementen die nodig zijn voor efficiëntie? Zo niet, onderzoek dan de opties die voor u beschikbaar zijn met de Turmeric Australia. Eet u sterk bewerkte voedingsmiddelen die weinig voedingsstoffen bevatten? Als dat zo is, gooi dan al dat verpakte voedsel weg en concentreer je op het consumeren van groenten en fruit als een groot deel van je dieet.
 • Cafeïne. Te veel koffie drinken wordt in verband gebracht met vaker ‘s nachts wakker worden en slaperigheid overdag. Blijf goed gehydrateerd, maar niet door de hele dag door grote hoeveelheden koffie te drinken.
 • Obesitas. Elke medische aandoening die de mens kent, wordt verergerd als u te zwaar bent. Obesitas wordt in verband gebracht met een slechte slaapkwaliteit.

Bij constante vermoeidheid kan Floradix een geschikt ijzer-supplement zijn dat je lichaam op een natuurlijke manier ondersteunt. Het is gemaakt op basis van darmvriendelijke, natuurlijke planten- en vruchtensappen met de juiste vitamines voor je lichaam

Constant moe zijn

Wat kan je eraan doen?

Dus, na wat huiswerk op Google over wat het probleem zou kunnen zijn van mijn constante vermoeidheid, presenteerde ik mezelf naar behoren bij de dokter om te ontdekken dat het inderdaad een laag ijzergehalte was. Een supplement die u kan voorzien van extra ijzer zoals Floradix kan enorm helpen. Aarzel dus niet om uw behandelaar te raadplegen. Het is zoveel leuker om je elke dag levend en alert te voelen, dan je constant traag te voelen.

U leest: Constant moe zijn: mogelijke oorzaken en wat eraan te doen

Ook populair: Stijve onderrug soepel maken: gebruik magnesium olie!