Davidoff Cool Water Intense review: een tropische verrassing

Davidoff Cool Water Intense review

Ik ben niet bekend met het originele Cool Water maar Ik hou er altijd van om nieuwe parfums te proberen, dus probeerde ik de Intense versie als miniatuur. Ik heb een paar juweeltjes gevonden tussen willekeurige miniaturen die me anders misschien waren ontgaan (zoveel flessen in de winkels, slechts één neus!). Zou dit een van de ‘verborgen schatten’ van Davidoff zijn? In deze Davidoff Cool Water Intense review vertel ik je mijn idee hierover. Een fles Davidoff Cool Water Intense For Her Eau De Parfum van 100ml kost €45,07 en kan je bij bol.com bestellen.

Davidoff Cool Water Intense review

De geur van exotische kauwgom

Davidoff Cool Water Intense is heel, heel fruitig – een soort fruitig in tropische stijl – met een glanzende, ozonische uitstraling en een subtiele houtachtige basis. Er is ook een vleugje bloemen, maar ze zijn vaag en meestal in shampoo-stijl, dus ik krijg geen enkele bloem in het bijzonder.

De tonen ruiken extreem fruitig en zoet doen me denken aan die kauwgom gevuld met fruitgel. Het fruit in de spotlight is mangosteen, maar ik ben er niet zo bekend mee – dus ik vind het vergelijkbaar met een mix van zoete watermeloen en passievrucht.

De drydown maakt de geur zachter, maar de samenstelling lijkt niet veel te veranderen.

Geur impressies

Geurnoten: (Top) groene mandarijn; (Hart)mangosteen, exotische bloemige noten; (Basis) houtachtige noten.

Kleurindruk: helder groenachtig geel.

Roept op: Kauwgom met fruitsmaak.

Vergelijkbaar met: 1 deel Lancôme La Nuit Trésor, 1 deel de nieuwste zomergeur van Escada, 1 deel Dolce&Gabbana L’Impératrice & 1 deel Issey Miyake L’Eau d’Issey.

Seizoen & Gelegenheid: Lente-zomer, overdag.

Davidoff Cool Water Intense review: conclusie

Cool Water Intense For Her is niet aan de duurdere kant van designergeuren, dus ik verwachtte niet iets extreem complexs, natuurachtigs of verfijnds (die trouwens iets minder verbonden zijn met de prijsklasse dan je zou denken). Maar ik vind dat er veel fruitig-bloemige en/of aquatische parfums zijn in een vergelijkbare prijsklasse die veel aangenamer is dan deze. Van neutrale en frisse Calvin Klein CK One, tot delicate Adolfo Dominguez Única tot Jimmy Choo Floral Jimmy Choo tot (gewoon prachtige) Elizabeth Arden White Tea… – je begrijpt wat ik bedoel.

Ik weet zeker dat dit zijn fans zal hebben, helemaal degenen die houden van fruitige, zoete geuren. Wanneer jij hier een fan van bent, dan zou je deze parfum zeker eens moeten ruiken in de parfumeriezaak, want wellicht dat je er heel blij van wordt!

U leest: Davidoff Cool Water Intense review: een tropische verrassing

Ook populair: Kenzo Flower parfum review: de ultieme poederachtige geur