De 5 beste Xbox games van 2021 die je gespeeld moet hebben

beste xbox games 2021

Als jij of een geliefde net een nieuwe Xbox Series X of Series S in handen heeft gekregen, ben je klaar om je nieuwe favoriete game te vinden aan het begin van een opwindend nieuw tijdperk. Na twee decennia praktische ervaring met Xbox – en 12 maanden met de nieuwe vlaggenschipconsole van Microsoft – zijn hier mijn aanbevelingen voor casual spelers die het meeste uit hun nieuwe investering willen halen. Dit zijn de 5 beste Xbox games van 2021.

Top 5 beste Xbox games van 2021

Dit zijn de beste Xbox games van 2021 die je nu kunt kopen.

1. Forza Horizon 5 Premium Edition

beste Xbox games 2021

Deze snelle racer speelt zich af in een open Mexico dat je moet zien om het te geloven. Stem af op je favoriete radiostation – de fenomenale soundtrack – en maak een ritje in je favoriete van meer dan 500 nieuwe en klassieke attracties. Ik ben niet meer zo verslaafd geweest aan een racegame sinds de dagen van Midnight Club II en Need for Speed: Underground. De Forza-serie is al lang een vaste waarde in de first-party line-up van Microsoft, maar deze nieuwe Playground Games-inzending is de beste reden tot nu toe om de volgende generatie Xbox te bekijken.

Pluspunten:

 • Geweldige online multiplayer-functies
 • Adembenemend open-wereld Mexico
 • Meer dan 500 fotorealistische voertuigen

Minpunten:

 • Geen die we konden vinden

2. Destiny 2: Beyond Light + Season – Deluxe Edition

beste Xbox games 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Als je een leuk online actiespel met veel diepte en afwisseling wilt, is Destiny 2 nog steeds het heersende zwaargewicht in die arena. Vorm een ​​team met je vrienden of clangenoten, ga de strijd aan met buitenaardse wezens en tijdreizende robots, en ga uitdagende eindspelmissies aan als je je vaardigheden eenmaal onder de knie hebt. Het is altijd de moeite waard om een ​​robot in het oog te slaan of een spintank in de nek te schieten. En al die zeldzame buit is ook best aardig. Weet dat er een leercurve is, dus je zult een vriend willen om je te begeleiden wanneer je voor het eerst begint.

Pluspunten:

 • Best-in-class first-person sci-fi-actie
 • Onvergetelijke eindspeluitdagingen
 • Cross-platform fireteams voor 6 spelers

Minpunten:

 • Er is een aanzienlijke leercurve

3. Gears of War 5: Game of the Year Edition

beste Xbox games 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

De Gears of War-franchise is een heerlijk overblijfsel uit het Xbox 360-tijdperk: verbluffend spektakel, apocalyptische inzetten, explosieve decorstukken. Het is altijd een geweldig coöpspel om met een paar vrienden te spelen; het schrijven is geweldig; en je kunt het zo uitdagend of zo casual maken als je wilt. Gears of War 4 was een geweldige zachte reboot van soorten, en Gears 5 gaat verder waar dat verhaal was gebleven, geholpen door soepele next-gen prestaties en ongelooflijke beelden.

Pluspunten:

 • Coöp- en speler-tegen-speler-modi
 • Boeiend verhaal met geweldige personages
 • Een oogverblindende grafische showcase

Minpunten:

 • Geen die we konden vinden

4. Halo: The Master Chief Collection

beste Xbox games 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Speel de iconische serie first-person shooters die Xbox op de kaart hebben gezet in deze definitieve, prachtig samengestelde bloemlezing. Met de Xbox Series X en Series S draaien al deze games met 120 frames per seconde, en de klassieke multiplayer-ervaring is eleganter verouderd dan vrijwel elke andere shooter. Nadat je Halo 4 en Bungie’s originele trilogie hebt voltooid, kun je Halo 2: Anniversary multiplayer of add-ons zoals Halo: ODST en Reach uitproberen. Dit is de perfecte manier om je voor te bereiden op de volgende aflevering van 343, Halo Infinite.

Pluspunten:

 • Sterke karakters en verhalen
 • Een paar geweldige soundtracks aller tijden
 • Tijdloze arena-multiplayer

Minpunten:

 • Geen die we konden vinden

5. Star Wars: Squadrons

beste Xbox games 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Op consoles uit de Xbox-serie biedt deze instant-klassieker zowel een 120-fps-prestatiemodus als flight-stick-ondersteuning, wat zorgt voor de meest authentieke en opwindende Star Wars-hondengevechtsim tot nu toe. Spring in je X-wing, TIE fighter of Y-wing bommenwerper en neem het op tegen de hele melkweg als zowel rebelse als imperiale azen – elk aangepast met je gekozen naam, stem, uiterlijk en uitrusting. Als je de jeuk van Star Wars wilt krabben, zou dit het moeten doen.

Pluspunten:

 • Flight-stick en platformonafhankelijke ondersteuning
 • Vlieg met je favoriete Star Wars-jagers

Minpunten:

 • Er is een beetje een leercurve

U leest: De 5 beste Xbox games van 2021 die je gespeeld moet hebben

Ook populair: Apple Airtag review: je weet niet wat je mist…echt waar!