De 5 grootste trends in de schoonheidsbranche 2021

trends schoonheidsbranche 2021

In een jaar waarin we ons binnen sociaal distantiëren en isoleren, hebben we een volledig gezicht make-up ingeruild voor resultaatgerichte huidverzorging en verwennerij thuis. Maar het zijn deze vijf grootste trends in de schoonheidsbranche van 2021 die de show hebben gestolen in het meest gezochte trendrapport van Google.

Van een wereldwijde pandemie tot een tumultueuze Amerikaanse presidentsverkiezing, 2020 en 2021 heeft elk deel van ons leven verwoest. Terwijl we onze spijkerbroek met hoge taille inruilden voor comfortklassiekers en onze voorraadkasten zochten naar zuurdesembroodingrediënten, wendden we ons tegelijkertijd tot schoonheid en haarverzorging als een manier om onze verzonken geesten te resetten en nieuw leven in te blazen. Toen de wereld om ons heen donker en saai leek, konden we tenminste een stralende huid hebben die de hoop op betere tijden verlichtte – en ons het gevoel gaf dat we leefden tijdens onze vijfde Zoom-oproep van de dag.

Op een bepaald moment probeerden we allemaal onze eigen haarstylist te zijn, hebben we onze huidverzorgingsvoorraad gereviseerd en genoten we van onze nieuwe make-uproutine van vijf minuten. Schoonheidstrends hadden alles te maken met het handhaven van consistentie wanneer de wereld om ons heen snel veranderde; we vonden troost in het vertragen en zelfzorg naar een heel nieuw niveau tillen. En het lijkt erop dat de rest van de wereld er hetzelfde over dacht. Hier geven we een overzicht van vijf van de meest gegoogelde schoonheidstrends van 2021 en onze favoriete producten van elk. Want als er één ding is dat we uit dit alles hebben geleerd, is het wel dat het geven van prioriteit aan zelfzorg niet ophoudt, in welke situatie of tijd we ook leven.

Top vijf beauty trends in de schoonheidsbranche 2021

1. Huidverzorgingsroutines

Dit jaar zagen we een toename van het zoeken naar huidverzorgingsroutines en hoe deze op de juiste manier te onderhouden. En het is geen wonder, want stress en angst kunnen een aantal op de huid doen. Met een nieuw product gelanceerd op wat lijkt op een wekelijkse basis (elk een andere belofte), is het gemakkelijk om in de war te raken over wat je moet gebruiken, in welke volgorde en waarom. Make-uproutines werden voor het grootste deel op een laag pitje gezet in plaats van eenvoudige, gemakkelijk te onderhouden huidverzorgingsregimes die een beetje luxe toevoegden in een tijd dat we het het meest nodig hadden. Van reinigingsmiddelen tot serums tot bescherming tegen de zon, het is duidelijk dat we allemaal op zoek waren naar manieren om een ​​gezonde, stralende huid te behouden. Ben je nog steeds op zoek naar je favoriete producten? Hier is een topfavoriet we verliefd op werden:

trends schoonheidsbranche 2021

2. Retinol

Hoewel huidverzorging in het algemeen een topzoekopdracht was, stond retinol specifiek hoog op de lijst met schoonheidstrends. Het populaire ingrediënt tegen veroudering is een aanbeveling van de bovenste plank door veel dermatologen en veel consumenten wilden weten wat het daadwerkelijk voor hun huidskleur kan doen. Retinol is toevallig een ster bij het afstoten van de buitenste lagen van de (door angst geteisterde) huid om een ​​meer stralend gezicht te onthullen – iets dat we allemaal willen tijdens normale tijden, maar vooral tijdens dit vreemde jaar. Ons best geteste Retinol product van 2021:

trends schoonheidsbranche 2021

3. Thuis het haar kleuren

Als reactie op de pandemie werden schoonheidssalons over de hele wereld gedwongen hun deuren te sluiten en waren plannen om te heropenen onzeker. Dit resulteerde in massale paniek en angst voor onvermijdelijke wortelgroei (en grijzen). Het is dus geen verrassing dat haarkleur voor thuis een van de belangrijkste schoonheidstrends op Google was. Velen van ons moesten improviseren om thuis ons eigen salonwaardige haar te krijgen en zochten naar manieren om onze haarkleur te behouden of zelfs te veranderen zonder professionele hulp. Hoe bedek je grijs haar? Hoe meng je je wortels? En als je de kleurroute voor thuis hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk ook hoog en laag gezocht naar een kleurbeschermende shampoo om de kleurstof levendig te houden – zoals het meest populaire haarkleuring product van Olaplex hieronder:

trends schoonheidsbranche 2021
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

4. Vitamine C

Een ander huidverzorgingsingrediënt kwam dit jaar als beste uit de Google-zoekopdrachten: vitamine C. De huidverlichtende all-star stond hoog op de lijst vanwege zijn vermogen om te beschermen tegen schade door vrije radicalen, donkere vlekken te vervagen en een verlichting van binnenuit te geven. gloed. Consumenten wilden meer weten over dit populaire schoonheidsproduct en waarom het de coole jongen van het blok werd. Ondanks al zijn voordelen om ons te helpen een meer opgefrist uiterlijk te krijgen, verdient vitamine C meer dan een plek op deze lijst en in onze schoonheidsroutines. Heb je die niet gevonden? Bekijk hieronder onze bestverkochte vitamine C serum op bol.com:

trends schoonheidsbranche 2021

5. Dermaplaning

Een populaire afsluiter in deze top vijf met grootste trends in de schoonheidsbranche van 2021: Dermaplaning kwam dit jaar uit de schaduw tevoorschijn als een van de best bewaarde geheimen van Hollywood. Omdat de pandemie ons belette persoonlijke schoonheidsbehandelingen te krijgen, zochten we naar manieren om thuis onze gladde, bedauwde teint te behouden. Ben je nog steeds nieuwsgierig? Dermaplaning is een vorm van exfoliatie waarbij een klein chirurgisch mesje voorzichtig met korte vegende bewegingen over de huid wordt gesleept om dode huidcellen en perzikkleurige dons te verwijderen. Het is niet alleen een pijnvrije manier om dagenlang een supergladde huid te krijgen, maar het zorgt er ook voor dat huidverzorgingsproducten sneller en dieper in de huid doordringen, waardoor de voordelen van alle bovengenoemde populaire ingrediënten worden versterkt. De Tweezerman Bright Complexion Facial Dermaplaner Peelingapparaat is een van de bestverkochte dermaplaners van 2021:

trends schoonheidsbranche 2021

Ook populair: 14x de beste vegan nagellak volgens nagelverzorging experts