De beste douche routine voor een mooie huid en glanzend haar

beste douche routine

Niet alle douches zijn hetzelfde. Ja, water en zeep zullen de klus klaren, maar als je weet wat de beste douche routine is om je dag mee te beginnen, kom je er elke keer weer uit met een stralende huid en glanzend haar. Het zit hem allemaal in de techniek en vandaag zijn wij uw droomteam voor reinigingsadvies. Op een ochtend wanneer je teint er dof uitziet en je lokken slap zijn, kunnen deze douchetips je echt helpen om je blik om te draaien. Duik nu (of in dit geval, stap voorzichtig) er meteen in!

Regels voor de beste douche routine

1. Zorg dat de watertemperatuur precies goed is

Dat klinkt misschien simpel, maar men is vaak geneigd om veel te warm te douchen. Zeker in een koud kikkerlandje als Nederland. Warm water is het beste om comfortabel te douchen zonder de huid uit te drogen. Vermijd het gebruik van zeer heet water, omdat het de huid van zijn natuurlijke oliën ontdoet.

2. Borstel je haar voordat je het nat maakt

Als je je haar nat gaat maken, borstel het dan van tevoren goed zodat je je haar niet verder in de war raakt als het nat wordt. Plastic ontluchtingsborstels zijn het beste omdat ze meerdere borstelharen hebben. Ga altijd over je haar voordat je onder de douche gaat om eventuele klitten te verwijderen, begin onderaan en werk je omhoog. Na het douchen, borstel het voorzichtig weer uit. The Wet Brush is hier een fantastische tool voor.

Met The Wet Brush Anti-klit Borstel glijd je moeiteloos door je haar, zowel voor, tijdens als na het douchen

beste douche routine

3. Zorgvuldig shamponeren

Zorg er bij het wassen van je haar voor dat je het product gelijkmatig verdeelt – giet het niet alleen op je hoofd. Doe een hoeveelheid van een munt in je handen en werk het overal in. Zorg ervoor dat je de nek krijgt, vooral als je lang haar hebt. De meeste mensen vergeten dat en het kan zelfs het vetste gebied zijn. Werk de shampoo 30 tot 60 seconden zorgvuldig door het haar. Neem tijdens het reinigen ook de tijd om je hoofdhuid echt te masseren. Vuil haar oliet altijd bij de wortel en concentreert zich echt op de hoofdhuid met schoon en drijvend haar. Als extra bonus zorgt een hoofdhuidmassage voor extra doorbloeding, wat op zijn beurt extra haargroei kan stimuleren.

4. Laat de conditioner niet extra intrekken

Voor de beste douche routine maakt het geen verschil als je haarconditioner langer laat zitten. De effecten van conditioners zijn onmiddellijk, want tegen de tijd dat je bij die stap komt, is je haar opgezwollen door watermoleculen, zodat de conditioner niet nog verder in je haar kan doordringen. De meeste voordelen van standaardformules komen van het coaten van het haaroppervlak om maak de haarschubben glad en bescherm ze. En gebruik slechts één keer per week een diepe conditioner of haarmasker.

5. Reinig je lichaam veilig

Zeep is hygiënisch en kan indien nodig worden gebruikt, maar een luffa is dat niet. Ze kunnen bacteriën, schimmels, gisten en tal van andere nare dingen bevatten. Als je er een wilt gebruiken, laat hem dan elke dag volledig drogen en vervang hem regelmatig. De meeste dermatologen adviseren om je luffa’s helemaal weg te doen, maar als je je niet kunt voorstellen het rijke schuim op te geven, vervang je luffa maandelijks.

6. Was je gezicht bij de gootsteen

Wanneer je je gezicht wast met warm water, gaan je poriën open, waardoor het product de huid kan binnendringen en zijn acne bestrijdende magie kan werken. De truc is om dat warme water aan het einde toe te te passen met een spoeling met koud water. Koud water zal de poriën sluiten, wat essentieel is omdat open poriën een toegangspoort zijn voor bacteriën om binnen te komen. Dus, tenzij je van koude douches houdt, kan het gemakkelijker zijn om je gezicht te wassen bij de gootsteen, waar je koud water op je gezicht kunt spetteren zonder je hele lichaam erin te gieten.

7. Niet te veel scrubben

Exfoliëren heeft veel voordelen, waaronder het verwijderen van dode huidcellen en het bevorderen van de groei van nieuwe cellen. Hoewel het goed is voor je huid, is het belangrijk om het niet te overdrijven. Scrub slechts één of twee keer per week, anders kan het te irritant zijn. Scheren telt ook als exfoliëren, dus wees niet te agressief op de benen met bodyscrubs.

The Ritual of Sakura bodyscrub op suikerbasis met de voedende rijstmelk en kersenbloesem scrubt, voedt en verzacht de meest droge huid

beste douche routine
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

8. Spoel je haar na met koud water

Net als bij je gezicht, zal warm water de cuticula van het haar openen en koud water zal het weer afsluiten. Koud water sluit de cuticula af en bevordert glanzend haar. Heet water droogt je haar uit, dus spoel af met de koudste straal die je aankan. Als je een afneembare doucheslang hebt, kun je afspoelen met koud water zonder dat je je lichaam onder het koude water hoeft te leggen.

9. Lotion onmiddellijk aanbrengen

De beste douche routine sluit je af met een verzorgend product. Breng meteen lotion aan, ook als je nog vochtig ben. Dit dient om het water in de huid te houden en het goed te hydrateren. Je lichaam net uit de douche is het perfecte canvas voor een dikke vochtinbrengende crème – het helpt je het meeste uit de formule te halen.

Ook populair: 7x rustgevende thee voor het slapen gaan