De beste huidverzorging op vakantie volgens dermatologen

huidverzorging-op-vakantie

Dr. Sophie Shotter is een van de meest geliefde esthetische artsen in de branche. Zij is de vrouw waar het schoonheidsteam van BeautyToko keer op keer op steunt voor wijs advies. Hier geeft ze de beste tips voor huidverzorging op vakantie en deelt ze de producten die ze zelf in haar koffer stopt, en waarom er zoiets bestaat als verantwoord bruinen…

‘Omdat ik wist wat de zon met de huid kan doen op het gebied van gezondheid en vroegtijdige veroudering, bracht ik mijn vakanties altijd in de schaduw door, om koste wat het kost een kleurtje te vermijden’, zegt dr. Shotter. ‘Dat veranderde een paar jaar geleden toen ik er achter kwam dat, zolang we zonnebrandcrème verstandig gebruiken én de huid alles geven wat ze nodig heeft om gehydrateerd te blijven en zichzelf te beschermen tegen ontstekingen, het prima is om van een redelijke hoeveelheid zon te genieten en zelfs wat kleur op te pikken. 

Ik ben nog steeds verantwoordelijk – ik blijf in de schaduw als de zon op zijn hoogst staat, ik laat jaarlijks mijn moedervlekken controleren en ik ben nauwkeurig in het opnieuw aanbrengen van mijn bescherming. Het betekent gewoon dat als ik een beetje zon zie terwijl ik aan het tennissen ben of een boek aan het lezen ben na een duik in het zwembad, ik er zeker van ben dat ik mijn huid niet roekeloos beschadig.’ 

Wat de huid nodig heeft om veilig in de zon te blijven, zegt dr. Shotter, zijn niet alleen zonnefilters, maar ontstekingsremmende en antioxiderende ingrediënten die de eigen afweer van de huid versterken en schade op zijn weg stoppen. De juiste huidverzorging op vakantie beperkt DNA-schade en beschermt (en repareert) oxidatieve stress, waardoor ongelijkmatige pigmentatie, lijntjes en rimpels worden voorkomen – en het is net zo geliefd bij het BeautyToko-team als bij Dr. Shotter.

Huidverzorging op vakantie

1. Kies voor een degelijke zonnebrand

huidverzorging op vakantie

Dr. Shotter beveelt ook het zonnebrandmerk aan dat op meer dan één expertlijst met musthaves voor de zomer staat. ‘Dermatologen en schoonheidsspecialisten houden allemaal van Heliocare, omdat het texturen heeft die geschikt zijn voor alle huidtypes en zelfs de hoogste bescherming goed absorbeert’, legt ze uit. ‘Ik neem ook het 360° orale supplement om mijn huid van binnenuit voor te bereiden op de zon. Naast vitamine C en E, en enzymen die DNA-schade herstellen, gebruikt het een ingrediënt genaamd N-acetylcysteïne om het lichaam ertoe aan te zetten zijn eigen antioxidanten aan te maken’.

Wat betreft licht reizen, is dr. Shotter niet iemand die haar huidverzorging op vakantie terugschroeft, erop wijzend dat een goede routine veel doet om uw bescherming tegen de zon te ondersteunen. ‘Terwijl veel vrouwen hun huidverzorging terugbrengen naar de basis terwijl ze weg zijn, houd ik me aan een consistente routine, waarbij ik me nog meer richt op hydratatie en antioxidanten. Zo kom ik niet thuis met een droge, doffe huid of een enorme hoeveelheid herstellend werk.’

2. Vitamine C serum

huidverzorging op vakantie

Er is één actief ingrediënt dat de moeite waard is om prioriteit te geven aan bijna al het andere in de zomer, en voor Sophie is een geweldig vitamine C-serum niet onderhandelbaar. Door een van deze onder je zonnebrandcrème te leggen, wordt je beschermingsprotocol een boost gegeven door de melanineproductie te remmen, wat kan leiden tot hyperpigmentatie, terwijl het werkt aan bestaande donkere vlekken en fijne lijntjes.

Sophie beoordeelt het briljante C-Tetra-serum van Medik8 , dat een superstabiele vorm van vitamine C bevat, waardoor het krachtig effectief en toch vriendelijk is voor de gevoelige huid. Het doet uitstekend werk bij het opfleuren van tekenen van vermoeidheid en het egaliseren van verkleuring tegen een zeer redelijke prijs.

De formule van Medik8 is er een die iets vetter aanvoelt dan de meeste. Als je de voorkeur geeft aan een lichtere consistentie, of als puistjes een probleem kunnen zijn, raadt Sophie het aanbod van Vichy aan, dat meer een waterachtige textuur heeft.

3. Lichtgewicht vochtinbrengende crème

huidverzorging op vakantie
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Een lichtgewicht vochtinbrengende crème is een andere essentiële vakantie voor Sophie. Voor gebruik in de ochtend en de avond dat de bank niet kapot maakt (we zijn ook allemaal voor het besparen van ruimte in de waszak), beveelt ze CeraVe’s klassieke Moisturizing Lotion aan. Het is een eenvoudig hoofdbestanddeel dat de huid weer hydrateert zonder zwaar aan te voelen.

4. Een verzachtende bodycrème

huidverzorging op vakantie
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Wat bodycrème betreft, is Sophie’s favoriete product Ameliorate’s Transforming Body Lotion, die ervoor zorgt dat de ruwe of rode huid glad en zacht aanvoelt. ‘Wees voorzichtig met lichaamscrèmes met actieve ingrediënten zoals zuren of retinol als je in de zon bent’, zegt Sophie, die uitlegt dat ze zonder constante bescherming tegen de zon de huid gevoeliger kunnen maken voor irritatie en verbranding. 

U leest: De beste huidverzorging op vakantie volgens dermatologen

Ook populair: 9x de beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid