De beste huidverzorging tijdens zwangerschap en borstvoeding

huidverzorging tijdens zwangerschap

Hoewel de voorbereiding op de geboorte van uw kind een overweldigend vreugdevolle gebeurtenis is, brengt zwanger zijn meer dan een handvol ongemakken met zich mee, waaronder het moeten opgeven van bepaald voedsel (sushi, vleeswaren, wijn) en activiteiten (hoge intensiteit en hoge intensiteit). – impacttrainingen). Zwangere vrouwen moeten ook voorzichtig zijn met wat ze op hun huid smeren, aangezien producten die krachtige acnebestrijdende ingrediënten bevatten – zoals voorgeschreven retinoïden, vrij verkrijgbare retinolen, hydrochinon, benzoylperoxide en salicylzuur, om er maar een paar te noemen – zijn niet veilig tijdens de zwangerschap. Daarom delen we in dit artikel wat de De beste huidverzorging tijdens zwangerschap en borstvoeding is.

Het vermijden van bepaalde ingrediënten kan begrijpelijkerwijs slecht nieuws zijn voor aanstaande moeders met acne en andere huidaandoeningen die zwangerschap vaak nog erger kan maken. Dit geldt zelfs na de bevalling, vooral als u borstvoeding geeft, omdat actuele stoffen zoals retinoïden door de huid kunnen worden opgenomen en vervolgens in de moedermelk kunnen worden uitgescheiden of bij contact eenvoudig op de huid van een baby kunnen worden overgebracht. Maar de gegevens over zogende moeders zijn beperkt, dus het kan verwarrend zijn om precies te weten wat wel of niet veilig is om te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding.

Om je te helpen navigeren door wat al een stressvolle tijd is, hebben we met acht dermatologen gesproken over welke ingrediënten je absoluut moet vermijden tijdens zwangerschap (en borstvoeding), alternatieve ingrediënten om naar te zoeken en de beste producten die aanstaande moeders kunnen gebruiken om problemen zoals acne, droge huid, donkere vlekken en meer. Lees hier wat de beste huidverzorging tijdens zwangerschap en borstvoeding periode is volgens huid experts en dermatologen wereldwijd.

Beste niet-retinoïde producten tegen acne

Helaas worden retinoïden (en retinolen), het van vitamine A afgeleide heilige graal-ingrediënt dat wonderen doet bij zowel acne als fijne lijntjes door de celvernieuwing van de huid te bevorderen, als onveilig beschouwd om tijdens de zwangerschap te gebruiken. “Die moleculen hebben behoorlijk goede gegevens die aantonen dat ze de ontwikkeling van het embryo in het eerste trimester kunnen beïnvloeden”, zegt dr. Abigail Waldman van Mohs and Dermatologic Center in Brigham and Women’s Hospital. “Hoewel de meeste onderzoeken werden gedaan toen de medicatie oraal werd ingenomen, zijn we van mening dat het absoluut gecontra-indiceerd is om tijdens het eerste trimester een crème of lotion met deze ingrediënten te gebruiken. Maar over het algemeen zeg ik dat je het de hele zwangerschap moet vermijden.” Voor moeders die borstvoeding geven, zijn de gegevens minder duidelijk, maar de dermatologen die we hebben gesproken, zijn het er over het algemeen over eens dat het het beste is om orale of actuele retinoïden en retinolen ook tijdens borstvoeding te vermijden. Volgens Waldman: “Er zijn geen gegevens die het bestuderen bij moeders die borstvoeding geven en in moedermelk, dus het is een soort van onbekenden. Ik raad over het algemeen aan om het niet te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding.

The Ordinary 10% Azelaic Acid Suspension

huidverzorging tijdens zwangerschap

Dus hoe moeten zwangere vrouwen acne aanpakken als veel standaardproducten retinoïden en salicylzuren bevatten (een ander ingrediënt dat tijdens de zwangerschap moet worden vermeden)? Alle acht van onze experts raden aan om azelaïnezuur te gebruiken, een actueel middel dat ook wordt gebruikt om rosacea te behandelen, dat werkt door bacteriën in de poriën te doden en de productie van keratine door het lichaam te verminderen. Dr. Michelle Park van Washington Square Dermatology zegt dat azelaïnezuur een fantastische vervanging is voor retinolen. “Het is mijn favoriete actuele acnebehandeling om te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding”, zegt ze. “Het helpt roodheid en acne te verwijderen en de pigmentproductie te verminderen, dus het helpt bij de donkere vlekken die acne kan achterlaten.” MacGregor is het daarmee eens en merkt op dat “azelaïnezuur een subtiel verhelderend effect heeft.” Hoewel meestal voorgeschreven door artsen (bijvoorbeeld onder de naam Finacea), is azelaïnezuur zonder recept verkrijgbaar, ook in deze romige formule van The Ordinary die speciaal door Park werd aanbevolen. Een van de beste producten als het gaat om huidverzorging tijdens de zwangerschap.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Supersize Serum

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Naast azelaïnezuur, zegt de in New York City gevestigde dermatoloog Dr. Cybele Fishman dat zwangere vrouwen “topical erytromycine (op recept) en alle vrij verkrijgbare zwavel-, zink- en niacinamidebehandelingen kunnen gebruiken.” Van de laatste categorie vrij verkrijgbare producten beveelt Fishman de behandeling met niacinamide en zink van The Ordinary. Dr. Nava Greenfield van de Schweiger Dermatology Group in Brooklyn; en Dr. Yoon-Soo Cindy Bae, een klinische assistent-professor aan de New York University die ook werkt aan het Laser and Skin Surgery Center van New York, zijn het er ook over eens dat op zwavel gebaseerde producten zijn veilig om te gebruiken om acne te behandelen tijdens zwangerschap of borstvoeding.

COSRX Acne Pimple Master

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Goed nieuws: de populaire puistjespleisters van Cosrx zijn ook dermatologisch goedgekeurd voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. De zuiverende formule bestrijdt het puistje moeiteloos en laat jouw huid littekenloos en zonder wonden of roodheid achter.

Hero Cosmetics Mighty Patch Originele Acne Patches

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Deze hydrocolloïde pleisters van Hero Cosmetics zijn ook veilig in gebruik en zijn een favoriet van dermatoloog en oprichter van Tone Dermatology Dr. Caroline Robinson, die zegt dat ze de genezing van de puistjes bevorderen.

Acropass Trouble Cure

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Net als deze tweestaps-patch van Acropass – zolang je maar één belangrijke wijziging aanbrengt als het gaat om het gebruik ervan, volgens Park. Het eerste deel van de Acropass-pleister omvat het ontsmetten van de vlek met een wattenstaafje gedrenkt in salicylzuur, dus adviseert ze dat deel over te slaan en in plaats daarvan gewone alcohol te gebruiken. Maar verder zeggen onze experts dat het product veilig is – inclusief de micronaalden (in het algemeen wordt microneedling als veilig beschouwd tijdens de zwangerschap, maar andere procedures zoals Botox en fillers zijn dat niet).

Beste niet-retinoïde producten voor het ophelderen van donkere vlekken

Vitamine C is een effectief ingrediënt dat volgens Waldman en Park ook de plaats kan innemen van retinoïden als het gaat om de behandeling van donkere vlekken en algemene huidskleurproblemen tijdens zwangerschap of borstvoeding. “Gebruikt in combinatie met zonnebrandcrème” – meer daarover hieronder – “vitamine C heeft niet alleen eigenschappen die de collageenproductie stimuleren en heeft een retinode-achtig effect, maar werkt ook als een antioxidant die schade door de zon helpt bestrijden”, legt Park uit.

Iconic Elements Anti-Aging Cream

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Van alle vitamine C-formules die er zijn, vertelde Park ons ​​dat ze er een boven de rest vertrouwt: “Ik blijf altijd bij Iconic Elements Anti-Aging Cream vanwege de werkzaamheid en het onderzoek dat ze in hun product hebben gestoken.” Bae beveelt ook dit product aan voor hyperpigmentatie, donkere vlekken en verkleuring. En om de waardigheid ervan verder te ondersteunen, moeten we opmerken dat dit de titel van beste algehele vitamine C-serum kreeg toen we met dermatologen spraken over hun favorieten.  De geselecteerde vitaminen C en E gecombineerd met het planthormoon ferulinezuur hebben een krachtige anti-oxiderende werking dat in de huid doorwerkt. 


Simia™ Original Vitamine C Serum

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Robinson beveelt dit vitamine C-serum van Simia aan, dat ze “een van de meest geavanceerde vitamine C-producten op de markt” noemt. Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten en vormt met vitamine E een gouden duo. Hyaluronzuur is in staat om vocht vast te houden en daarom ideaal voor het hydrateren van de huid. Daarnaast zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid. “Het verheldert en egaliseert de huidskleur zichtbaar, wat zeer nuttig kan zijn voor pigmentveranderingen op de huid.”

Beste cleanser voor zwangere vrouwen

Cleansers kunnen effectief zijn voor de behandeling van huidproblemen zoals acne en hyperpigmentatie – u wilt ze gewoon minimaal 60 seconden op de huid laten zitten, zodat actieve stoffen zoals glycolzuur de tijd hebben om op de huid in te werken. Zorg voor uw huidverzorging tijdens zwangerschap en borstvoeding voor een fijne basis cleanser die mild is voor de huid.

Paula’s Choice Clear Extra Strength 2% BHA Exfoliant met Salicylzuur 

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

PHA’s (of polyhydroxyzuur) zijn ook veilig in gebruik. “PHA’s verschillen van andere zuren zoals AHA’s of BHA’s omdat alle huidtypes ervan kunnen profiteren”, zegt Robinson. “Ze zijn zowel een exfoliant als een bevochtiger, dus ze laten de huid in balans en worden nooit gestript.” PHA-moleculen zijn ook groter dan AHA’s en BHA’s, zodat ze niet zo diep doordringen en minder irriterend zijn. Robinson houdt van deze reiniger van Paula’s Choice, die een PHA-concentratie van twee procent en een geltextuurconsistentie heeft.

Beste vochtinbrengende serums en crèmes voor zwangere vrouwen

“Als u op zoek bent naar een vochtinbrengend product voor het gezicht, zou ik producten aanbevelen die hyaluronzuur bevatten, dat ongelooflijk hydraterend is en de huid voller maakt”, zegt Park, die eraan toevoegt dat “hyaluronzuur een natuurlijke stof is die in de weefsels van ons lichaam wordt aangetroffen. er natuurlijk toch, dus het is niet alsof je een buitenlandse chemische stof introduceert.” (Andere zuren, waaronder enkele alfahydroxyzuren/AHA’s en bètahydroxyzuren/BHA’s, moeten echter worden vermeden of met mate worden gebruikt, volgens de meeste profs met wie we hebben gesproken.)

Neutrogena Hydro Boost Booster Gel

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Neutrogena’s gel is Park’s (en overigens onze schoonheidshobbyist Buzz Bissinger) go-to-pick voor een betaalbare moisturizer die de klus klaart. Geformuleerd met vitamine E en hyaluronzuur, zegt ze “het heeft veel voordelen, waaronder hydratatie en het bestrijden van fijne lijntjes”, eraan toevoegend dat “het gewoon een geweldige vochtinbrengend serum is.” Je routine in huidverzorging tijdens de zwangerschap zal hiermee een grote upgrade krijgen.

Bio-Oil Huidverzorgingsolie

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Dermatoloog Dr. Anna Karp beveelt de cult-favoriete Bio Oil aan voor haar patiënten, een favoriet van zowel zwangere als niet-zwangere mensen. Karp zegt dat het veilig is om tijdens de zwangerschap te gebruiken en goed is voor het voorkomen van nieuwe striae en het genezen van oude. Het is geurvrij en bevat antioxidanten zoals vitamine E en vitamine A, samen met kruidenextracten zoals lavendel, kamille en zonnebloemolie.

CeraVe Hydraterende Crème

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png


Voor degenen die de voorkeur geven aan een echte crème boven een hybride of een lotion, raden Park en Greenfield ook deze zachte vochtinbrengende crème van CeraVe aan – een merk dat de eerste plaats innam in onze lijst met de beste bodylotions voor de droge huid. Park voegt eraan toe dat een crème als deze “meer vocht in de huid houdt dan een lotion.”

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Serum

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Voor een betaalbaarder serum met hyaluronzuur om te gebruiken op een extra droge huid tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, raadt Park The Ordinary’s HA met B5 aan (een ander product waar Rio ook bij zweert).

Beste zonnebrandcrème voor zwangere vrouwen

Naast het gebruik van de bovenstaande producten, merkten de dermatologen met wie we spraken ook op dat het vermijden van direct zonlicht – of regelmatig gebruik van een minerale zonnebrandcrème (of een vochtinbrengende crème met SPF) als je eraan wordt blootgesteld – huidproblemen op afstand zal houden tijdens zwangerschap of borstvoeding. Bij een goede huidverzorging tijdens de zwangerschap hoort dus ook een goede zonnebrandcrème met hoge SPF.

La Roche-Posay Anthelios Ultra Zonnebrandcrème SPF50+

huidverzorging tijdens zwangerschap
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Karp houdt ook van deze minerale optie van La Roche Posay, die een ultralichte textuur heeft en snel in de huid wordt opgenomen. Het heeft een (iets) hogere SPF van 50 en bevat een antioxidant genaamd senna alata, een plantenextract dat de huid helpt beschermen tegen vrije radicalen.

U leest: De beste huidverzorging tijdens zwangerschap en borstvoeding

Ook populair: 10x het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid voor de vrouw

Dit vind je misschien ook leuk: