De beste plek om parfum te bewaren: 14 snelle bewaartips

beste plek om parfum te bewaren

De beste manier om parfum zo lang mogelijk fris te houden, is door het te verbergen – serieus. Donkere, droge plekken zijn de beste plekken om geuren op te slaan. De catacomben van een kast of een donkere doos zijn ideaal om een spiksplinternieuw flesje parfum in op te bergen. Maar hoe lang gaat de nieuwe geur mee? Parfums verdunnen niet alleen en verliezen hun smaakvolle uitstraling na verloop van tijd, maar verkleuring en afbraak kunnen leiden tot slecht ruikende parfums. Als parfum verkeerd wordt bewaard, kan het na een paar maanden beginnen te bederven. Om dit tegen te gaan, volgen hier 14 tips als het gaat om de beste plek om parfum te bewaren.

Bewaar je parfums overzichtelijk en stijlvol met deze schitterende JHR GOODS Make-Up Organizer die ook nog eens draaibaar is

beste plek om parfum te bewaren

Zó bewaar je je parfums het beste

1. Houd de fles gesloten tot de eerste spray

Het is belangrijk op te merken dat parfum ongerept blijft totdat het wordt geopend. Door een fles geur aan zuurstof te introduceren, wordt de geur binnenin verdund en geoxideerd. Met meer zuurstof en minder geur in de fles is het niet meer dan normaal dat de geur zich verspreidt. De klok begint te tikken na het eerste gebruik, dus houd er rekening mee wanneer je de nieuwe geur debuteert.

2. Bewaar je parfum op een donkere plaats

Parfumflesjes kunnen net zo extravagant zijn als mini-kroonluchters – als de zon erop schijnt, spuiten regenbogen en kristallijnen door je slaapkamer. Ze mogen echter niet als middelpunt op uw dressoir worden bewaard.

Helaas breekt de introductie van licht de make-up van een geparfumeerde vloeistof af en kan de fles ook smelten als deze van plastic is. Om te voorkomen dat het gevoelige DNA van een geur verandert, bewaart u uw fles op een plaats die vrij is van zowel natuurlijk als kunstmatig licht, zodat uw parfum langer meegaat.

3. Bewaar je geur op een droge plaats

H2O is een kracht om rekening mee te houden. Net als bij andere stoffen, zal waterschade een geur vernietigen. Vochtigheid tast de make-up van een parfum aan en kan ongewenste chemische reacties veroorzaken.

Dit kan moeilijk te vermijden zijn als u zich in een vochtige omgeving bevindt, dus als dit het geval is, wees dan extra op de hoogte. Heb je een kamer met een luchtontvochtiger? Dit is de ideale plek om je geuren op te slaan om te voorkomen dat je parfum verdampt.

4. Bewaar je parfum niet in de badkamer

Ja, het heet eau de toilette. Nee, het mag niet in de badkamer worden bewaard. De meest gemaakte bewaarfout van geurbezitters is het bewaren van flessen in de badkamer.

We herhalen de noodzaak om je geuren op een droge plaats op te slaan, badkamers hebben zowel extreme luchtvochtigheid als temperatuurschommelingen – de perfecte mix voor een parfumkerkhof. Zoek in plaats daarvan naar een kast of kast buiten de badkamer om je parfum op te bergen.

5. Bewaar je parfum in de originele doos

Zoek bij twijfel niet verder dan de originele doos van de geur, dat is de beste plek om parfum te bewaren. Hoewel het karton dun en irrelevant lijkt, zijn deze dozen gemaakt om het aromatische elixer in op te bergen.

Het bewaren van een fles in de originele doos kan de levensduur van een geur drastisch verlengen. In combinatie met een kast of donkere kast heb je een faalveilige methode van essentie-uithoudingsvermogen.

6. Bewaar geuren op een lage plank

Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, is het een belangrijke tip om top of mind te blijven. Een eersteklas geur op de bovenste plank houden is een recept voor ondergang. Het morsen van een fles parfum is triest en onnodig en kan een kamer wekenlang sterk laten ruiken.

Zelfs als de fles niet breekt, kan de turbulentie bij de landing chemische bindingen verbreken en een geur verpesten. Richt laag als je je parfum op een plank bewaart.

Als je probeert uit te vinden hoe je parfum moet uitstallen, is een lage plank je meest risicovrije opslagoptie!

Zuurstof is de grootste vijand van parfum. Haasten naar het werk of de club is een typisch ritueel waar we allemaal doorheen gaan. Hoewel je je portemonnee of sleutels mag achterlaten, vergeet dan niet om die fles parfum af te sluiten. Een fles zelfs maar een paar uur laten staan, kan de balans van het mengsel verstoren en de verdamping katalyseren.

7. Vermijd overmatig schudden van de parfumfles

Hoewel het lijkt alsof een beetje schudden de geur van een parfum kan opschudden, doet het precies het tegenovergestelde. Net als bij onze vervelende vriend zuurstof, introduceert het in beweging brengen van een geur ongewenste oxidatie via bubbels in onze favoriete geuren.

Om nog maar te zwijgen, de meeste parfums zijn gemaakt met delicate chemische bindingen en ingewikkelde mengsels die gemakkelijk kunnen worden verbroken. De combinatie van schudden en gemakkelijk gecompromitteerde formules kan ervoor zorgen dat je een ongewenst wetenschappelijk beursproject krijgt in plaats van een aantrekkelijk accessoire.

Sleep je niet je volle parfumfles mee wanneer je reist, met de stijlvolle Lotis Gold Diamond Perfume Atomizer heb je jouw lievelingsparfum altijd bij de hand

beste plek om parfum te bewaren

8. Bewaar je parfum in de originele fles

Weet je nog dat je naar oma’s huis ging en extravagante flessen voor de spiegel zag staan? Hoewel het prachtige ornamenten zijn, zijn ze niet de beste voor het parfum dat ze bevatten.

Decoratieve parfumflesjes zijn geweldige badkamerdecoraties, maar kunnen een van de snelste manieren zijn om een verzonden te verzuren. De originele flacons voor alle parfums en colognes zijn luchtdicht gemaakt en hebben een specifieke sproeikop om precies de juiste hoeveelheid geur te verspreiden en besmetting met lucht te voorkomen.

9. Gebruik kleinere flesjes tijdens het reizen

Zakenreis? Bestemming bruiloft? Tijdens het reizen wil je je parfums net zo fris houden als je uiterlijk. Om ervoor te zorgen dat de hele voorraad niet bederft, koop je een kleinere versie van je geur – het zal op de lange termijn geld besparen.

Zoals we al eerder zeiden, zal het verwijderen van de dop van je parfum uiteindelijk het vervalproces van de geur in gang zetten. Door een reisflesje te kopen, hoef je je geen zorgen te maken over blootstelling aan lucht.

10. Zorg voor een constante temperatuur

De beste plek om parfum te bewaren is ergens koel en droog. Zorg ervoor dat je fles op een plek staat die vrij is van polaire temperaturen – of het nu warm of koud is, 15 graden is waar je naar moet streven.

11. Controleer je parfum op verkleuring

Niet zozeer een bewaartip, maar wel een goede gewoonte om aan te houden. Verkleuring in een geur kan betekenen dat een van de bovengenoemde voorzorgsmaatregelen een beetje in de war is geraakt. Het hangt allemaal af van de ingrediënten.

Een melange gemaakt met natuurlijke ingrediënten zal na verloop van tijd donkerder worden, maar de geur zal niet gefaseerd blijven. Synthetische geuren daarentegen zijn niet bedoeld om te verkleuren of vettig te worden. Als zo’n transformatie plaatsvindt, is dit een signaal dat je geur zijn aangename geur en levensduur zou kunnen verliezen.

12. Bewaar je parfum in een luchtdichte container

Voor die echt speciale flessen wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. De beste manier om dit te doen is door ze dubbel te verpakken. Bewaar ze in hun originele doos en stop de kostbare lading vervolgens in een luchtdichte zak – hoe ondoorzichtiger hoe beter.

De mix van geen lucht en geen licht garandeert minimale oxidatieniveaus, beschermt je favoriete geur tegen schadelijke stralen en laat de geur voor een lange tijd heerlijk ruiken.

13 Verzend parfum veilig met een beveiligde doos en opvulling

Als je van plan bent om parfum te verzenden, wil je een goede parfumopbergdoos gebruiken om je geur van punt A naar punt B te brengen. Aangezien glas gemakkelijk verbrijzelt, overweeg dan om je geurflesje op te bergen in noppenfolie, ducttape, en verpakkingsmateriaal zoals krantenpapier of piepschuim in een afsluitbare kartonnen doos.

Voor het beste advies over het veilig en legaal verzenden van parfum, lees verder in de gids Hoe parfum verzenden.

14. Kies voor langdurige geuren

Ongeacht je parfumopslagmethode, bepaalde geurtonen gaan van nature langer mee dan andere. Groene, citrus- en bloemenparfums vergaan sneller dan andere geuren, terwijl geuren zoals adelaarshout langer in vorm blijven.

Bewaar colognes en Eau de Toilettes overzichtelijk in de Olvy Skincare Fridge, welke speciaal is ontworpen om je parfums op een droge en koele plek op te bergen

beste plek om parfum te bewaren

Kun je parfum in de koelkast bewaren?

Is een koelkast de beste plek om parfum te bewaren? Er is veel discussie over het onderwerp, maar je kunt parfums inderdaad in de koelkast bewaren – afhankelijk van het type. De koude temperatuur van een koelkast kan de delicate chemische balans van een parfum bederven. Voel je echter vrij om je cologne en eau de toilette in de koelkast te bewaren vanwege hun robuustere chemische samenstelling.

Het is alleen maar logisch dat parfums delicaat zijn. De fragiele chemische make-up en fragiele flessen kunnen een recept voor rampspoed betekenen als ze niet zorgvuldig worden verzorgd.

Maar maak je geen zorgen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen zelfs de duurste geuren volkomen veilig worden bewaard.

U leest: De beste plek om parfum te bewaren: 14 snelle bewaartips

Ook populair: Moschino Pink Fresh Couture review: uitgesproken vrouwelijk