De beste tongschraper van Kruidvat: geen slechte adem meer

tongschraper kruidvat

Het is waarschijnlijk in je hoofd geboord dat je één keer per dag moet flossen en ‘s ochtends en’ s avonds je tanden minstens twee minuten moet poetsen. Maar terwijl je dagelijks voor je tanden en tandvlees zorgt, mist de tong vaak dat beetje extra liefde die het verdient. Hierdoor krijgen veel mensen last van o.a. een slechte adem. Daarom vertellen we in dit artikel over de beste tool die hierbij helpt: de RVS Tongschraper van Kruidvat. Niet alle filialen hebben hem op voorraad. Gelukkig is hij ook voor €24,95 online te bestellen bij bol.com.

Het klopt: dagelijks tongschrapen kan de manier zijn om de algehele gezondheid van uw mond te verbeteren. Liefhebbers beweren dat de voordelen variëren van het verfrissen van je adem tot het voorkomen van ernstige mondaandoeningen. We spraken met tandartsen om de feiten over tongschrapen te weten te komen!

De RX Goods® RVS Tongschraper is de best beoordeelde tongschraper op bol.com

tongschraper kruidvat

Wat is een tongschraper?

Tongschrapen maakt deel uit van een algemene routine voor tongreiniging en mondhygiëne, waarbij u na het poetsen en flossen uw tong schraapt met een rond stuk metaal (zoals roestvrij staal of koper) of plastic. Een tongschraper moet groot genoeg zijn om het grootste deel van je tong te bedekken zonder onaangenaam breed te zijn, en plat tegen je tong rusten. Populaire merken zijn onder meer Dr Tung’s en Orabrush, een twee-in-een tongborstel en -schraper.

Je tong lijkt erg op een vloer in je huis: je moet hem vegen voordat je gaat dweilen. Als je je tong poetst, verbreek je voedselresten, dode cellen, bacteriën, virussen, schimmels, wat er ook in je mond zit. Maar dan moet je ook het puin wegschrapen.

Hoewel zowel metaal als plastic zullen werken, moet je elke drie maanden plastic schrapers vervangen zoals je bij een tandenborstel zou doen. Metalen schrapers kunnen echter voor onbepaalde tijd worden gebruikt, hoewel u de instructies op de uwe moet controleren om te zien hoe lang de fabrikant verwacht dat deze meegaat. De RVS Tongschraper die Kruidvat of Bol.com aanbiedt is van 100% RVS-Materiaal voor levenslang gebruik.

Wat zijn de voordelen van tongschrapen?

Tongschrapen kan uw mond ontdoen van schadelijke en geurveroorzakende bacteriën die een slechte adem, gaatjes en mondaandoeningen kunnen veroorzaken. Het kan ook helpen bij het verwijderen van voedselresten die achterblijven na het eten, wat de reden is waarom sommigen graag hun tong schrapen na elke maaltijd.

Het kan ook de algehele gezondheid van uw mond verbeteren. Omdat je tong schadelijke bacteriën kan vasthouden, kan het reinigen ervan tandvleesontsteking en gaatjes voorkomen. Tongschrapen kan zelfs de smaakzin verbeteren.

Tongschrapen kan met name gunstig zijn voor mensen met een “beklede tong”, een aandoening waarbij bacteriën en vuil veroorzaakt door activiteiten zoals roken of drinken zich op de tong ophopen en zichtbare resten veroorzaken.

Tandexperts raden absoluut een tongschraper aan, bijvoorbeeld de hoog gewaardeerde RVS Tongschraper van Kruidvat aan, vooral als je tong erg wit is en je merkt dat je last hebt van een slechte adem. Het verhogen van uw waterinname, het veranderen van medicijnen die een droge mond kunnen veroorzaken, of het stoppen van uw gewoonte van roken, kauwen of dompelen van tabak, kunnen manieren zijn om de opbouw op uw tong te verminderen. Lukt dit niet, dan moet je echt je tong schoonmaken.

Wat kan tongschrapen niet doen?

Tongschrapen kan goede poets- en flosgewoonten niet vervangen. Een slechte adem kan ook worden veroorzaakt door infecties zoals keelontsteking en tonsillitis, die niet worden verholpen door tongschrapen (en de hulp van een arts nodig hebben om te genezen).

Een tongschraper van Kruidvat of bol.com gebruiken is een geweldige manier is om een ​​stap verder te gaan, maar niet noodzakelijk in een mondhygiëneroutine, omdat er niet genoeg bewijs is om het idee te ondersteunen dat tongschrapen de hoeveelheid schadelijke bacteriën in de mond aanzienlijk vermindert. Men raadt aan om je tanden twee keer per dag twee minuten te poetsen en één keer per dag te flossen om de vorming van tandplak, tandbederf en tandziekten te voorkomen. Andere hygiënestappen die experts aanbevelen voor een goede mondgezondheid, zijn onder meer het eten van een gezond dieet en een bezoek aan uw tandarts twee keer per jaar of op verzoek van uw leverancier.

Een schone tong is de sleutel tot het voorkomen van gaatjes, tandvleesontsteking en slechte adem

tongschraper kruidvat

Hoe gebruik je een tongschraper?

Tand experts en mondhygiënisten raden aan om twee keer per dag te schrapen na het poetsen en flossen. Tongschrapen moet voorzichtig worden gedaan. Als u zo hard mogelijk op de schraper drukt, kunt u in uw tong snijden en mogelijk uw smaakpapillen beschadigen. Schraap met lichte druk van de achterkant van de tong naar het puntje van de tong in twee tot vijf bewegingen om zoveel mogelijk oppervlakte te bedekken.

U kunt zich nerveus voelen over het reinigen van de tong als u een sterke kokhalsreflex heeft, maar poetsen en schrapen van uw tong kan helpen om deze na verloop van tijd ongevoeliger te maken. Begin met het poetsen van het midden en de voorkant van de tong en werk naar de achterkant van de tong toe. Je reflexen zullen je vertellen hoe ver je terug moet gaan en wanneer je moet stoppen.

Als het gaat om tongschrapen, is consistentie de sleutel. De resultaten houden niet de hele dag aan, dus als je kieskeurig bent over het vermijden van een slechte adem, moet je na elke maaltijd schrapen, niet slechts één keer in de ochtend en later voor het slapengaan. Hetzelfde geldt als je je zorgen maakt dat je de gecoate tong voorloopt.

Ten slotte, als het je bedoeling is om je tong schoon te houden, moet je schraper ook regelmatig worden schoongemaakt. Of je er nu een van plastic of metaal gebruikt, Het is verstandig om het elke dag af te spoelen en het eenmaal per week in een reinigingsoplossing voor gebitsprothesen te laten weken. Als extra stap voor metalen schrapers (en vaatwasmachinebestendige plastic schrapers) laat u deze één keer per maand door de vaatwasser gaan.

Ook populair: 6x de beste waterflosser om je tanden goed schoon te houden