De beste verwarmde wimperkruller heb je zelf al in huis!

beste verwarmde wimperkruller

Deze week over Tiktok-schoonheidstrends waar ik een beetje zenuwachtig van word: verwarmde wimperkrullers. De kleine op batterijen werkende gereedschappen maken gebruik van Japanse technologie (ze zijn populair bij Japanse drogisterijen), maar zijn recentelijk mainstream geworden in de VS en worden overal verkocht, van Urban Outfitters tot Staples. De kern ervan is dat, net als bij het gebruik van een krultang op je haar, de toevoeging van warmte pin-straight wimpers verandert in C-vormige wimpers en ervoor zorgt dat de krul langer meegaat. Maar als een pin-straight lash-haver, wil ik een even effectieve maar minder angstaanjagende oplossing aanbieden. Het enige wat je nodig hebt, is een traditionele krultang in klemstijl en een föhn. Hiermee heb je de beste verwarmde wimperkruller die er bestaat!

De truc: föhn je normale wimperkrultang

Het is belangrijk dat je deze truc doet op schone wimpers, voordat je mascara aanbrengt – anekdotisch, ik heb het ook weleens na de mascara geprobeerd en het liet me achter met smoezelige, aan elkaar vastzittende wimpers. En je wimperkruller moet ook schoon zijn, zonder oude mascara op de plastic kussentjes. (Je kunt het afnemen met micellair water en een wattenschijfje als je krultang erg vuil is.) Sluit je föhn aan en sla een paar seconden met hete lucht op je krultang. Test vervolgens de temperatuur met uw vingers. Je wilt dat het warm aanvoelt, zoals een bord zo uit de vaatwasser, maar niet heet – laat het eventueel een beetje afkoelen. Als het op de juiste temperatuur is, werk dan snel: plaats de krultang dicht bij de wimperlijn, houd ingedrukt en tel tot vijf. Je kunt daar stoppen, of doorgaan met het maken van plooien langs de lengte van je wimpers voor een meer ronde vorm. Bedek vervolgens snel met de mascara van uw keuze om de krul te verzegelen. Dat is het! Opwarmen en herhalen voor je andere oog. Zo simpel heb je de beste verwarmde wimperkruller zelf gebruikt!

Niet voor elke dag

Het op deze manier krullen van je wimpers zou niet echt iets alledaags moeten zijn – warmte zorgt nog steeds voor stress die kan leiden tot breuk. Maar voor een meer dramatisch volume dat de hele dag duurt, is dit de beste truc in het boek.

Ook populair: Wimpers natuurlijk laten groeien met Revitalash

Dit vind je misschien ook leuk: