De huidtextuur verbeteren volgens dermatologen

huidtextuur verbeteren

Huidverzorgingsonderzoek en producteducatie beleven een belangrijk moment. Consumenten willen nu meer dan ooit geïnformeerd worden over de producten die ze op hun huid en in hun lichaam aanbrengen om een ​​stralende teint te creëren. Van het begrijpen welke oogcrème het beste donkere kringen en fijne lijntjes behandelt tot dieper ingaan op specifieke huidproblemen zoals een aangetaste huidbarrière, we zijn veranderd in onze eigen schoonheidsgoeroes, want kennis is macht. Hoewel er een overvloed aan huidproblemen is die misschien meer voor de hand lijken te liggen in de dagelijkse huidverzorgingsroutines, zoals het uitbannen van onzuiverheden of het corrigeren van donkere vlekken, is huidtextuur een subtielere huidprobleem dat vaak een bijzaak is. De huidtextuur verbeteren is dan ook een grote prioriteit van de consument.

We hebben enkele van de toonaangevende schoonheids- en huidverzorgingsdeskundigen in de branche geraadpleegd, en hoewel er geen eenduidige gids is voor het genezen van een ongelijke huidtextuur, hebben ze de beste praktijken onthuld voor het onderwijzen, behandelen en voorkomen van de subtiliteiten van een ruwe huidtextuur die een drastisch verschil. Ontdek vooruit wat precies een ongelijkmatige huidtextuur betekent, eenvoudige remedies om de textuur van uw huid te verbeteren en de beste productaanbevelingen van professionals om uw meest onberispelijke teint te ontgrendelen.

Bestverkochte gezichtsscrub voor een verbeterde huidtextuur

huidtextuur verbeteren

Wat is huidtextuur?

Wat is precies een ongelijke huidtextuur?
Laten we eerst en vooral verduidelijken wat huidtextuur betekent en hoe ongelijkmatige huidtextuur verschilt. De textuur van onze huid verwijst naar de algehele gladheid van de huid en de regelmaat van het huidoppervlak. Volgens een dermatoloog: “De huid is nooit helemaal glad – er zijn pieken en dalen op het huidoppervlak, waarvan de minuscule groeven sulci cutis worden genoemd. Daarom wordt een ongelijke huidtextuur gekenmerkt door een groot aantal sulci cutis en door een duidelijk verschil tussen de hoogte van crista cutis en de diepte van sulcus cutis. Hoe groter het verschil, hoe onregelmatiger de huidtextuur. “

Met andere woorden, een ongelijkmatige huidtextuur verwijst naar elke – en elke – onregelmatigheid die ervoor zorgt dat de huid minder glad en foutief is aan de ruwe, hobbelige kant. “Een ongelijkmatige huidtextuur kan door veel verschillende dingen worden veroorzaakt, waaronder grote poriën, laksheid van de huid, acnelittekens, droogheid, schade door de zon, seborroe, goedaardige gezwellen zoals talghyperplasie of seborroïsche keratosen, evenals vele andere factoren”, legt hij uit.

Hoewel een breed scala aan stressfactoren een ongelijkmatige huidtextuur kan veroorzaken, onthult een dermatoloog de grote boosdoener die een ongelijkmatige huidtextuur veroorzaakt. “Dode huidcellen die zich ophopen op het huidoppervlak zijn de belangrijkste oorzaak van een ongelijkmatige textuur, maar er zijn verschillende factoren die eraan bijdragen. Alles van onbeschermde blootstelling aan de zon, uitdroging, omgevings- en digitale vervuiling (hoogenergetisch zichtbaar licht of HEV, uitgezonden door onze digitale schermen), seizoensveranderingen en hyperpigmentatie kan de huidtextuur beïnvloeden. Ontstekingsremmende huidverzorgingsingrediënten en agressieve zure peelings die de natuurlijke beschermende barrièrefunctie van de huid beschadigen, kunnen ook een oorzaak zijn.”

Bestverkochte cleanser voor een egale huid

huidtextuur verbeteren

Is een ongelijke huidtextuur genetisch bepaald?
Er zijn enkele huidproblemen die we erven dankzij onze vooropgezette genen, en naar waarheid kunnen we er niet echt aan ontsnappen. Hoewel een ongelijkmatige huidtextuur kan worden veroorzaakt door milieuschade en dagelijkse activiteiten, is het ook bewezen dat het genetisch is. Een huid expert zegt dat “verschillende genetische factoren betrokken kunnen zijn bij een ongelijkmatige huidtextuur. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot verstoringen in de proliferatie van keratinocyten: keratinocyten vormen 95% van de cellen van de epidermis, differentiatie en migratie. Er kunnen ook defecten zijn in het antioxidant afweersysteem van de huid. ” Naarmate we ouder worden, kan een ongelijke huidtextuur zich ook openbaren. Een andere facto is “de afname van het metabolisme, resulterend in de lagere hoeveelheid hormonen en groeifactoren en de verminderde reactie van de biologische weefsels op deze hormonen en groeifactoren. Dit fenomeen komt veel vaker voor aan het begin van de menopauze. “

Hoewel een ongelijke huidtextuur een hybride is van zowel genetica als externe stressfactoren, regenereert en herstelt onze huid zichzelf voortdurend. Een arts merkt op: “Onze huid bouwt een nieuwe huid op en herstelt zich voortdurend. En hoewel voeding, stress, het milieu en je huidverzorgingsroutine een grote rol spelen, is een groot deel van de textuur van je huid gewoon de aard van de huid. De huidtextuur verbeteren kan tot op zekere hoogte. “Daarom is het belangrijk om het te voeden. “Een goede analogie is hoe haar groeit en een knipbeurt nodig heeft, of hoe je nagels moeten worden verzorgd. Je huid groeit ook en heeft dus onderhoud nodig.”

Bestverkochte serum voor het gezicht

huidtextuur verbeteren

Hoe een ongelijke huidtextuur te verbeteren
Hoewel de huidtextuur sterk afhankelijk is van de aard van onze huid, zijn er zeker manieren om dit te verhelpen en het uiterlijk te verbeteren. Hoewel er niet één oplossing is voor alle huidtypes, waren al onze huidverzorgingsexperts het wel eens over één stap: om de huid gladder te maken, is het essentieel om deze goed te scrubben. Afschilfering is noodzakelijk omdat het ervoor zorgt dat alle dode huidcellen die zich ophopen op het huidoppervlak worden verwijderd en dieper in de huid doordringt voor een grondige reiniging. Naast exfoliëren is het cruciaal om je te concentreren op het hydrateren en versterken van de huidbarrière.

Een erkende arts verdeelt het een meer in huidtypes. “De behandeling hangt af van de oorzaak. Voor een droge huid is het belangrijk om regelmatig te hydrateren met vochtinbrengende crèmes die bevochtigingsmiddelen, verzachtende middelen en occlusieve middelen bevatten. Van actueel niacinamide is ook aangetoond dat het de huidtextuur verbetert. Voor seborroe kan een hydraterende en plaatselijke hydrocortisoncrème nuttig zijn. Voor een ongelijkmatige huidtextuur die wordt veroorzaakt door grote of verstopte poriën, is salicylzuur bijzonder nuttig. En tot slot, voor laksheid en schade door de zon, overweeg dan een behandeling om het oppervlak te herstellen.

Iets anders om te onthouden: de juiste remedie hangt altijd af van de oorzaak van de ongelijkmatige textuur van de huid. “Als de opeenhoping van dode huidcellen het probleem is, zou het opnemen van regelmatige peeling in uw huidverzorgingsroutine uw eerste stap moeten zijn”, legt hij uit. “Afschilfering kan voorkomen dat dode huidcellen zich ophopen, verstopte poriën voorkomen en het algehele uiterlijk van de huid gladder en helderder maken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw huid doordrenkt met hydratatie, voeding en krachtige antioxidanten, die de veerkracht van de huid tegen oxidatieve schade behouden en de huid genezen in plaats van aan te vallen. Voor degenen die huidverkleuring, hyperpigmentatie en oneffenheden ervaren, raad ik altijd mijn Darker Skin Tones-lijn aan, die helpt bij de behandeling van een huid die vatbaar is voor post-inflammatoire hyperpigmentatie en verhoogde talgproductie. De producten bevatten aanvullende ingrediënten waarvan is bewezen dat ze een krachtige huid-avond en anti-irritatie werking hebben. Ze zijn ook doordrenkt met ingrediënten die de talgproductie van de huidtextuur te verbeteren in evenwicht te brengen en ingrediënten zoals Lumicol, dat de teint egaliseert voor een natuurlijke, gezonde gloed.”

Bestverkochte dagcrème on de huidtextuur te verbeteren

huidtextuur verbeteren

Hoe een ongelijke huidtextuur te voorkomen
Nu we de verschillende oorzaken van een ongelijkmatige huidtextuur hebben blootgelegd en de remedies waarmee we rekening moeten houden bij de behandeling van een ongelijkmatige teint, gaan we de slepende vraag bespreken: hoe kunt u een ongelijkmatige huidtextuur voorkomen, als u al kunt? Hoewel we de genetica niet kunnen omkeren, hebben de experts een paar eenvoudige life-hacks gedeeld. “Sommige veranderingen in levensstijl kunnen helpen om de oneffenheden van de huid te verminderen. Verminder of stop het tabaksgebruik, eet een koolhydraatarm dieet om glycatie te verminderen, vermijd vervuilde gebieden en zorg voor een goede bescherming tegen de zon, ”adviseert Allouche. “Om de vorming van fijne lijntjes te voorkomen, is dagelijkse hydratatie ook verplicht.”

Het beheersen van omgevingsstressoren, zoals de harde UV-stralen van de zon, kan ook een enorm verschil maken. “Gebruik een routine die de pH in balans houdt, hydrateert, de natuurlijke huidbarrièrefunctie versterkt, beschermt tegen de elementen en ontstekingen bestrijdt”, zegt een dermatoloog. “My Anti-Pollution Drops bevat extracten die zijn afgeleid van mariene micro-organismen die de afweer van de huid tegen HEV en vervuiling versterken, evenals Postelein, een plantenextract tegen veroudering dat de irriterende effecten van HEV bestrijdt. De druppels bevatten ook cacaozaadextract, dat een film op de huid vormt om het HEV-licht te beschermen. Bij dagelijks gebruik bevordert het serum de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en beschermt het tegen schade door vervuiling. Bovendien creëert mijn Sun Drops SPF50 een breedspectrumschild op uw huid dat deze beschermt tegen UVA- en UVB-stralen en tegelijkertijd uw huid voorziet van genezend vocht en anti-oxidatieve ingrediënten. Als je buiten in de zon bent, is je huid altijd kwetsbaar, dus de belangrijkste focus moet zijn om haar de bescherming te geven die ze nodig heeft, evenals antioxidatieve en andere herstellende ingrediënten. “

De beste producten voor een ongelijke huidtextuur
Om een ​​ongelijke huidtextuur te behandelen, is een sterke huidverzorgingslijn een must. “Als er geen specifieke diagnose is die verder kan gaan dan een ongelijke huidtextuur, zou ik een zachte reiniging en regelmatige peeling aanbevelen, gevolgd door een serum met hyaluronzuur en antioxidanten”, zegt een huid expert. “Ik zou deze stap dan volgen met een vochtinbrengende crème die niacinamide, bevochtigingsmiddelen, verzachtende middelen en occlusieven bevat, en tot slot een zonbescherming aanbrengen.”

Hoe moet u uw huidtextuurproducten aanbrengen?
Hoewel huidverzorgingsroutines altijd zullen veranderen en vormen volgens de behoeften en verkenning van een individu, benadrukt Mieloch het belang van een consistente huidverzorgingsroutine, maar met een vangst. “Je moet producten afwisselen om een ​​plateau te voorkomen. Net als dieet en lichaamsbeweging, wil je eraan blijven werken om de beste resultaten te behalen ”, legt ze uit. Algemene richtlijnen die je moet volgen: Wijd je ochtendroutine aan het beschermen en voorbereiden van de huid door een milde poriënreiniger te gebruiken, toner in balans te brengen, antioxidanten en hyaluronzuurserums, en op SPF gebaseerde vochtinbrengende crèmes, en verschuif je focus ‘s avonds naar het herstellen met retinoïden en gezichtsoliën .

Een ongelijkmatige huidtextuur is vaak onvermijdelijk, maar kan worden voorkomen en behandeld door bewust te zijn en eenvoudige aanpassingen aan de huidverzorging. Er is niets zo krachtig als de controle kunnen nemen over het lot van je huid om niet alleen je teint er onberispelijk uit te laten zien, maar ook om het zelfvertrouwen te voelen dat ermee gepaard gaat. Zorg daarom dat u de juiste producten gebruikt om de huidtextuur te verbeteren.

Ook populair: Gladde benen zonder bultjes: gebruik een epileerapparaat!