De lekkerste chai latte maak je zelf met de Drink Me Chai poeder

lekkerste chai latte

Op het Amsterdam Coffee Festival werden veel freebies uitgedeeld, en een daarvan waren enkele proefpakketten van Drink Me Chai, een merk dat een reeks bekroonde Chai Latte-mixen produceert, geïnspireerd op de originele Chai, waar meer dan 5000 mensen van hebben genoten jaren. Ik nam een slok van de Spiced chai latte mix en ik was direct verkocht. Dit leek net of het regelrecht vanuit de Starbucks kwam! Op bol.com bestelde ik direct de volle verpakking voor €13,95. Als jij op zoek bent naar de lekkerste chai latte om zelf thuis te maken, kan ik deze van harte aanbevelen!

lekkerste chai latte

Over de Drink me Chai Spiced Chai Latte mix

De latte-mixen van Drink Me Chai zijn gemaakt van echte gemalen kruiden vermengd met zwarte thee, suiker en melk. Om de drank te maken, hoeven we alleen maar water of melk toe te voegen voor een extra romige smaak. Drink Me Chai is bedoeld om drankjes naar het hart van een Indiase markt te vervoeren, waar traditioneel Chai wallahs hun unieke melanges van gekruide, gezoete thee aanbieden in kleine kopjes van klei.

“Ironisch genoeg verschilde mijn eerste chai-kraam niet zo veel van de driewielige tuk-tukbusjes van de wallahs; Ik verkocht vroege monsters aan forensen van een kleine theebar in stations in heel Londen. Zegt Amanda Hamilton, oprichter en CEO.

“Sinds mijn eerste slok was ik gepassioneerd door het delen van chai met zoveel mogelijk mensen – en ik was begonnen met het creëren van een heerlijk, authentiek recept voor de Britse markt. Ik wilde echt een drankje maken dat het gehemelte in een nieuwe richting zou brengen; iets dat zou verrassen en opwinden – en na talloze samples (en verschillende aanpassingen) was Drink Me Chai geboren.”

De lekkerste chai latte

Ik moet toegeven dat ik in de loop der jaren een aantal ‘mix your own’-verpakkingen voor koffiedranken heb geprobeerd en heb ontdekt dat ze wisselend succes hebben. Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat ik de voorkeur geef aan een ‘echte’ koffie boven alle mixen, maar ik heb gemerkt dat de producten van Drink Me Chai een unieke smaak hebben die bijna geurig van aard is, wat iets speciaals is. Ze komen enorm dichtbij de ‘real deal’ van een Starbucks of andere betere koffiezaken!

Ondanks de typische mengproblemen die gepaard gaan met dit soort instantproducten (meestal krijg je een paar klontjes niet-opgeloste mix), vind ik Drink me Chai Spiced Chai Latte smaakvol met een zeer smakelijke combinatie van chai-kruiden en als je ze met een goede garde of met een vork of lepel roert kan het aangenaam schuimig zijn.

Drink Me Chai biedt een reeks interessante recepten op hun website waar je kunt leren hoe je hun producten kunt gebruiken om lekkere traktaties te maken, waaronder Spiced Chai Honey & Yoghurt Muffins, Valentine Vanilla Chai Latte en Spiced Chocolate Chai Latte. Ik heb niet de kans gehad om de mixen als ingrediënt te gebruiken, maar kan me voorstellen dat de exotische smaken het resultaat van elk recept erg lekker maken.

“We zijn er trots op de nummer één instant chai in het VK te zijn en leveren aan de beste retailers van het land, evenals aan veel van uw favoriete koffieketens en onafhankelijke cafés”, zegt Amanda, “Maar met al dit succes hebben we nooit onze oorspronkelijke passie verloren – ik herinner me nog steeds de pure sensatie van het voor het eerst ontdekken van dit verrukkelijke, delicate drankje. We houden gewoon van chai, en we hopen dat jij dat ook zult doen.”

Er is trouwens ook een variant met Vanille beschikbaar:

lekkerste chai latte

Ik beloon de Drink Me Chai Spiced Chai Latte met 5 van de 5 sterren omdat het een schat is aan smaak, opwindende kruiden heeft en een welkome traktatie is in de middag.

U leest: De lekkerste chai latte maak je zelf met de Drink Me Chai poeder

Ook populair: 7x rustgevende thee voor het slapen gaan