De Logica Van Geluk review: wat brengt deze geluksformule?

De Logica Van Geluk review

Welkom bij mijn De Logica Van Geluk review! Het boek De Logica Van Geluk (in het Engels Solve For Happy) is geschreven door Mo Gawdat. Dit boek heeft zowel een spirituele als een wetenschappelijke invalshoek. Als je oprecht geïnteresseerd bent in zelfhulp en weet hoe je gelukkig kunt zijn ondanks schijnbaar ongelukkige gebeurtenissen om je heen, dan is Solve for Happy misschien wel de sleutel tot tevredenheid voor jou.

Uitgever: North Star Way, een imprint van Simon & Schuster

Datum van publicatie: 2017

Genres: Non-fictie, spiritueel, filosofie, zelfhulp

Ik heb dit boek net uitgelezen en heb er echt van genoten. Dit boek is op een zeer duidelijke, logische en interessante manier geschreven door een voormalig Chief Business Officer van Google. Het probleem met zelfhulpboeken is dat wij lezers in verschillende “stadia” of met verschillende ervaringen bij het lezen ervan zijn en dus kan een persoon zeggen dat dit boek hen niet veel heeft geholpen of dat Mo hen niets heeft verteld waar ze iets aan hebben. MAAR het doel van een boekbespreking is om uit te lokken welke inhoud wordt geleverd omtrent het of thema zoals naar voren gebracht door de auteur van het boek.

Lees de vele enthousiaste klantreviews van De Logica Van Geluk van Mo Gawdat online bij bol.com

de logica van geluk review

Verwachten = iets als waarschijnlijk beschouwen

Binnen 14 hoofdstukken leidt Mo Gawdat de lezer op een gedetailleerde en aangrijpende reis door:

  • De geluksvergelijking instellen
  • Grote Illusies
  • Blinde vlekken
  • Ultieme waarheden

Gezien het feit dat sommigen misschien zeggen dat dit alleen de meningen of perspectieven van deze auteur zijn, is de auteur heel blij om het ermee eens te zijn om het oneens te zijn; zoals hij zinspeelt in zijn laatste hoofdstuk. In feite vind ik dat Mo Gawdat overkomt als een zeer bescheiden persoon, en ik vind dat zijn uitleg duidelijk, intelligent en rationeel is.

Als we door de grote illusies heen kijken (bijvoorbeeld het concept van “tijd”) en onze blinde vlekken overwinnen (de waarheid verzinnen als het niet waar is) om vreedzaam de ultieme waarheden te accepteren en na te leven (wat je zult ontdekken wanneer u het boek leest) zal het gemakkelijker zijn voor uw verwachtingen om realistisch te zijn en te worden vervuld, wat de basis of het uitgangspunt is van de geluksvergelijking.

Verwachtingen = Wat er werkelijk gebeurt = Geluk

Hoewel de bovenstaande uitspraak misschien te simpel lijkt of weggevaagd wordt als “duh, ik weet dat”, is het echt heel diepzinnig als dit nieuw voor je is, met de kwalificatie dat natuurlijk “goed” voor het woord ‘verwachtingen’ komt. Met andere woorden, als je goede realistische verwachtingen hebt en ze worden waargemaakt, dan geeft dat geluk.

Het is wanneer uw verwachtingen heel goed mogelijk zijn, maar niet zo waarschijnlijk of hoogst onwaarschijnlijk, dat ze niet worden vervuld, wat resulteert in teleurstelling – bijvoorbeeld “Ik verwacht een miljoen dollar te winnen in de Lotto” zou een klassiek voorbeeld NIET uit Mo’s boek, maar van mij de recensent, in een poging Mo’s filosofie te beschrijven.

Wat dacht je van “Ik zou graag een miljoen dollar winnen in de Lotto” of zelfs “Ik verwacht dat ik een kans maak om de eerste divisieprijs te winnen in de Lotto van vanavond”, wat realistisch is – tenzij de loterij werd geannuleerd of er iets anders verbazingwekkends gebeurde om deze verwachting te dwarsbomen.

Alles wat Mo Gawdat schrijft heeft een geweldige of grote verdienste in het uitlokken van diepe gedachten of reflecties van de lezer, inclusief zijn deel over ” Wie ben jij ?” Sommige recensenten of lezers zullen misschien zeggen dat Mo deze vraag nooit naar tevredenheid beantwoordt, en dat komt omdat hij u het antwoord niet ” op een zilveren bord ” overhandigt om een ​​cliché te gebruiken.

Ik denk dat hij het antwoord aan JOU overlaat en helpt door te zeggen wat je niet bent.

Vinden wie “ik ben” is geen kwestie van woorden die labels of energetische vormen zijn die proberen te definiëren of te beschrijven wie of wat een persoon (of iets anders) is, maar is een kwestie van voelen of ervaren van de “IK BEN” aanwezigheid, dus ik geloof mezelf, door het lezen van dit boek en vele andere ‘spirituele’ boeken.

Dit boek is getint met een droevige ondertoon. Als je de ‘blurb’ voor dit boek opzoekt op internet of door de achterkant van het boek te lezen, zul je zien dat Mo’s algoritme voor gelukkig zijn getest in 2014 toen hij zijn zoon Ali verloor.

De spirituele kant van dit boek is dat Mo Gawdat zijn reis voortzet met zijn zoon, door te delen wat ze beiden persoonlijk hebben geleerd, dat in hun ervaringen tot geluk kan leiden. Als ik het hier over geluk heb, vergeet dan niet dat ‘geluk’ zelf een concept is. Ik denk dat Mo het niet heeft over 99 procent van de tijd of de hele tijd of zelfs het grootste deel van de tijd blij of extreem gelukkig te zijn, maar over matig gelukkig zijn.

Als het niveau van “Geluk” op een schaal van 10 “kon niet gelukkiger zijn” was, is het dan realistisch om te verwachten dat u altijd een nummer 10 geluk zult ervaren?

Misschien zou het, in mijn eigen woorden, een goed begin zijn om de meeste tijd te streven naar een ‘7’ op de schaal – maar je kiest je nummer – en hier is het heel belangrijk om te zeggen dat als je eenmaal hebt besloten dat je niet Als je meestal niet gelukkig of ongelukkig wilt zijn, MOET je de moeite nemen om te leren hoe je dit kunt bereiken.

Het is ook van cruciaal belang (denk ik) om een ​​gebrek aan gevoelens niet te verwarren met een ongelukkig gevoel. Bepaal wat het betekent “HAPPY ” betekent voor u omdat Mo Gawdat niet te definiëren, en dit is omdat het in te definiëren. Als je je ongelukkig voelt omdat je niet de nieuwste iPhone of een nieuwe auto enz. hebt, vraag jezelf dan af – en dit is waar Mo je mee zal helpen als je aandacht schenkt aan zijn woorden / concepten en de INSPANNING doet om te veranderen JEZELF .

Mijn voorbeeld is, hoe zit het met denken en voelen: “Jongen, ik zou graag nieuwe auto willen, de auto die ik heb is behoorlijk oud en kost me veel, maar ik zou dol zijn op een gele Mini die goed werkt voor de komende tien jaar. Wacht even, ik ben blij dat ik op dit moment WEL een auto heb en dat ik er het geld en de tijd aan heb besteed om het draaiende te houden, en weet je wat ik ben blij dat er auto’s zijn die ik kan kopen en dat ik kan PLANNEN en prioriteiten stellen en DOEN om mijn volgende auto te krijgen.’

Nee, “wees blij met wat je hebt ” en “waardeer wat je hebt ” zijn GEEN tautologieën of overbodig. Mo behandelt dit in zijn boek en dit wil natuurlijk niet zeggen dat mensen die verhongeren, onderdrukt of gekwetst zijn, volkomen gelukkig moeten zijn met ‘wat ze hebben’. Doe niet zo gek. We zijn volwassenen en hebben helaas de neiging om onszelf soms in de war te brengen, of om de een of andere reden toe te staan ​​dat het “water vertroebelt”.

IEDEREEN kan waarderen en blij zijn met de GOEDE dingen die ze hebben. Denk aan Mahatma Gandhi en Nelson Mandela. Natuurlijk kan het SLECHTE opwegen tegen het goede, en Mo behandelt dit in zijn boek, net als andere leraren, zoals de Dalai Lama. Sommige externe oorzaken zijn misschien niet te veranderen, maar geven enig perspectief in je leven.

Hoe “slecht” zijn de dingen echt voor jou? Zou je een tikkeltje gelukkiger kunnen zijn als je sommige dingen niet had verwacht, terwijl je je grenzen stelt of waar nodig actie onderneemt als het ‘normaal verwachte’ iets niet gebeurt (zoals mensen die je respect tonen)?

Het leven zit vol uitdagingen…. als je verwacht dat het leven helemaal gratis en gemakkelijk is en helemaal geen problemen – dan ben je niet realistisch.

Mo Gawdat begon na te denken over de diepe oorzaken van zijn ongeluk voordat hij zijn zoon verloor, en de dood van de 21-jarige Ali veroorzaakte een stortvloed van logische en verstandige gedachten over de aard van de mens en een filosofie die kan worden samengevat als

Wees realistisch en waarheidsgetrouw en kies ervoor om in het huidige moment gelukkig te zijn met de waarheid.”

Er is een gezegde “wanneer de student er klaar voor is, verschijnt de leraar”, en ik was klaar om te leren wat Mo en Ali Gawdat willen leren, door “De Logica Van Geluk” te lezen. Ik heb enorm genoten van dit boek en heb het op mijn lijst van top 3 boeken gezet om mee te nemen, als ik mijn huis zou moeten ontvluchten omdat er een dinosaurus mijn kant op kwam.

(Onrealistisch, ik weet het, maar het was wat in me opkwam – is het mogelijk? Ontdek het door Mo’s boek te lezen. Je begrijpt mijn idee toch, denk ik!

Het kan ook een blijdschap voor iemand zijn om een ​​dinosaurus te zien – misschien van een afstand. Hebben ze tijdmachines uitgevonden?

Het belangrijkste punt hierbij is dat verbeeldingskracht een geweldige equalizer is die ik vind, om iemand te helpen blij te zijn met de mogelijkheden.

Kies om gelukkig te zijn!

U leest: De Logica Van Geluk review: wat brengt deze geluksformule?

Ook populair: Rituals huisparfum: dit zijn de beste geuren voor elke stemming