Deze Clinique Moisture Surge dupe kost ruim €10 minder!

Clinique Moisture Surge dupe

Wist je dat er een Clinique Moisture Surge dupe is die €10 minder kost? Als je op mij lijkt, dan zul je bijna elk product in het huidverzorgingsassortiment van Clinique begeren. Van DDML (Dramatically Different Moisturising Lotion) tot ons eerder gereviewde All About Eyes oogcrème, Clinique heeft een behoorlijke overvloed aan huidverzorgingsproducten op zak.

Maar de heilige graal van alle Clinique-producten moet hun feilloze vochtinbrengende crème zijn, Moisture Surge. Ik raad dit al minstens vijf jaar aan vrienden van alle huidtypes aan, en ze zijn er bijna allemaal dol op. Het houdt een vette huid op afstand, de intense versie is een uitstekende optie voor een bijzonder droge huid en het is geurvrij, wat een grote teek is voor gevoelige huidtypes.

Dus, wat is het probleem? Wel, lezer, het is de prijs.

Hoewel ik net zo dol ben op huidverzorging, kan ik me gewoon niet elke twee tot drie maanden een potje van €30 aan moisturizer veroorloven, vooral niet bovenop alle andere huidverzorgingsproducten die ik bijna op heb. Gelukkig is er een oplossing. Neutrogena is de Moisture Surge-liefhebbers te hulp gekomen en heeft het op één na beste ding gebracht voor ruim 10 euro minder. Introductie van de Neutrogena Hydro Boost Aqua Gel-moisturizer, die €19,69 kost. Verbazingwekkend, toch?

Clinique Moisture Surge dupe

Is de Neutrogena Hydro Boost Aqua Gel eigenlijk goed?

De vraag die op dit moment door jullie hoofden gaat, kan ik me voorstellen. Nou, om het in het kort te beantwoorden – ja, dat is het.

Net als Moisture Surge gebruikt de Hydro Boost-gel hyaluronzuur om vocht aan te trekken en het huidoppervlak super gehydrateerd te houden. Bovendien gebruikt het Trehalose – een botanisch ingrediënt dat vocht aan de huid bindt op dezelfde manier als aloë vera (een van de ingrediënten in Moisture Surge).

Voor een drogere huid is Neutrogena nog een stap verder gegaan met hun Hydro Boost Creme Gel, die dient als een dupe voor de Clinique Moisture Surge Intense. In deze versie heeft het bedrijf voor dezelfde prijs een vochtinbrengende crème gemaakt waarvan is “bewezen” dat het vocht tot 48 uur vasthoudt, terwijl de gel, in vergelijking, de huid “de hele dag” gehydrateerd houdt.

Voelt deze Clinique Moisture Surge dupe hetzelfde aan op de huid?

De Hydro Boost-gel heeft een zeer vergelijkbaar gevoel als Moisture Surge (zeer lichtgewicht en onmiddellijk hydraterend, voor degenen die het nog niet hebben geprobeerd) en het ruikt ook geweldig. Om deze reden wordt het gezien als een volwaardige Clinique Moisture Surge dupe.

De geur is een klein verschil tussen de twee producten, aangezien Clinique’s geurvrij is, maar terwijl de gelversie heel duidelijk ‘parfum’ op de ingrediëntenlijst vermeldt, doet de gelcrème dat niet. Om die reden zou ik, als je in de categorie gevoelige huid valt, de Hydro Boost Creme Gel aanraden.

Een ander klein verschil tussen de producten van Clinique en Neutrogena is het gevoel van je huid nadat je het hebt aangebracht. Met Moisture Surge heb ik altijd het gevoel gehad dat er niets op mijn huid zat als ik het aanbracht (en ik kan behoorlijk genereus zijn met het product…), maar met de Hydro Gel voel je het product op je huid zodra het aangebracht is.

Dat wil niet zeggen dat het zwaar of ongemakkelijk is. Nee, ik zou het gevoel omschrijven als vergelijkbaar met het aanbrengen van de Smashbox Photo Finish-primer (wat trouwens heel goed is). Als ik 100 procent eerlijk ben, merk ik dat de Hydro Gel ook dienst doet als primer, die oneffenheden of acne gladstrijkt voordat ik mijn make-up aanbreng. En hey, wie houdt er niet van een multifunctioneel product?

Clinique Moisture Surge dupe

Een pot Neutrogena Hydro Boost Creme Gel van 50ml is voor €19,69 bij bol.com te bestellen.