Deze gezonde mascara is vegan en geeft volle, lange wimpers

gezonde-mascara-

Toen Lily Lolo een bekender merk voor me werd, onderzocht ik wat artikelen over hun producten ter beoordeling. Je weet hoeveel ik van luxe schoonheid hou en dat is nog steeds zo, maar met mascara’s ben ik graag zuiniger. Mascara’s gaan immers snel op en ik probeer de mijne elke drie maanden te vervangen. Ik kies bovendien graag voor een ‘gezonde mascara’ met een vegan formule die bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Laten we eens kijken of de Lily Lolo Mascara goed is in het verlengen en voller maken van de wimpers!

Lily Lolo begon meer dan 10 jaar geleden als een merk voor minerale make-up in Engeland (voor zover ik weet). Ze maken dierproefvrije eco-make-up en een paar huidverzorgingsproducten. Het merk heeft twee mascara’s ‘Natural’ en ‘Big Lash’. De Natural Mascara is 7 ml en kost €32,05 bij bol.com.

gezonde mascara

Lily Lolo Mascara review

Deze mascara belooft een natuurlijke look, maar naar mijn mening is dat niet het geval. En dat is helemaal geen slechte zaal, maar als je op zoek bent naar nauwelijks aanwezige, natuurlijk ogende eco-mascara’s, dan is Inika Long Lash Mascara een betere optie. Persoonlijk ben ik helemaal voor va-va-voom volume, lengte en opbouwbaarheid. Je kunt deze mascara in laagjes aanbrengen en opbouwen tot de intensiteit die je wenst. De borstel is halfgroot en de tube bevat behoorlijk veel product: ik raad aan om het teveel aan een tissue of in de tube af te vegen. De kleur is mooi zwart.

Ik heb vrij gemiddelde wimpers, dus ik moet de mijne voorzichtig krullen, dan met het mascaraborsteltje vanaf de wortels zigzaggen en naar de punten toe bewegen. Gelukkig is het borsteltje aangenaam in gebruik en ben ik erin geslaagd om mascara aan te brengen zonder vlekken. De krul blijft mooi zitten. Wat ik het leukst vind, is de droogheid en ik kan deze mascara in laagjes blijven aanbrengen zonder dat mijn wimpers aan elkaar plakken.

De slijtage van de Lily Lolo Natural Mascara is een ander pluspunt – als je in een lichte regen loopt of het +8 uur draagt, vlekt het niet . Met deze mascara krijg je dan ook verre van panda-ogen. Geen schilfering. De mascara blijft goed zitten en is ook goed te verwijderen met een op olie gebaseerd reinigingsmiddel en warm water.

gezonde mascara

Zou ik deze gezonde mascara aanbevelen?

Voor mij zijn vegan, gezonde mascara’s belangrijk en ik weet dat veel van mijn lezers ook liever een natuurlijk eco-merk kiezen. Ik heb een 4,5/5 gegeven in mijn Excel-blad voor Lily Lolo Natural Mascara. Als je iets wilt met volume en lengte dat goed blijft zitten, denk ik dat deze mascara het proberen waard is!

U leest: Deze gezonde mascara is vegan en geeft volle, lange wimpers

Ook populair: 26x de beste vegan nagellak merken die cruelty free zijn