Dior Homme Parfum is ONGELOOFLIJK (review)

dior-homme-parfum

Dior Homme Parfum is een herenparfum dat in 2014 werd uitgebracht. Sinds de release heeft het brede erkenning gekregen als een van de beste geuren ooit. De stijlvolle iris en ondersteunende diepere tonen zijn meestal het middelpunt van bewondering. Hoewel geuren overhyped kunnen zijn en niet aan de verwachtingen voldoen, is dat hier niet het geval. Alle erkenning is verdiend. Dit is een meesterwerkgeur waar onmogelijk tegenin te brengen is. Laat het me uitleggen.

Dior Homme Parfum

Hoe ruikt Dior Homme Parfum?

Laten we eerst eens kijken naar de ingrediënten. Het bevat iris, sinaasappel, leer, roos, sandelhout, muskus en oudh. Het grote iris-akkoord is merkbaar vanaf de eerste snuif. Het heeft een poederachtige uitstraling zoals Dior Homme Intense. Het mist echter de (vaak bekritiseerde) bloemenkracht van Intense. In plaats daarvan ruikt de iris in het parfum gematigder, maar toch energiek door een zoete vleugje Italiaanse sinaasappel.

Het duurt niet lang voordat het aroma dikker wordt. Beginnend met luxe leer dat authentiek en soepel ruikt. Ook drijft de roos door de achtergrond, wat een luchtige, bloemige zoetheid toevoegt. Vervolgens gaat de geur door naar de droogfase.

Je ruikt het sandelhout gecombineerd met muskus. Samen versmelten ze tot een romige combinatie. Er is ook een vleugje oudh aanwezig, ondersteunend met een houtachtige ondertoon.

Laat me benadrukken: de oudh subtiel en verstandig aanwezig. Het is zeker geen oud-krachtpatser als LV Ombre Nomade.

Samenvattend ruikt Dior Homme Parfum naar rijke, poederachtige iris en zoete sinaasappel. Uiteindelijk droogt het uit tot muskusachtige houtsoorten, verenigd met overblijfselen van iris, roos en leer. Het is sensueel en toch elegant: een geur gemaakt voor de verfijnde, metroseksuele man. Voor mij is dit de geur van robuuste, moderne mannelijkheid.

Kijk eens naar de review van deze recensent:

Voor mij is dit het beste uit de Dior Homme-lijn. Het is de meest verfijnde en de meest elegante met de best uitgevoerde iris van allemaal. De toevoeging van oudh, leer en roos maakt het donkerder en intiemer dan de andere. Ik vind leer en lippenstift toevallig erg sexy lol. Hou ervan. 10/10. Fragrantica.com

En deze recensent:

In mijn ogen niet alleen de beste versie van Dior Homme tot nu toe, maar over het geheel genomen een absoluut meesterwerk. Eén of twee sprays houden je letterlijk tot de volgende dag aan, en de geur is van de hoogste kwaliteit. Verzacht de iconische ‘poederachtige iris’-noot tot een draaglijk niveau en voegt cacao, roos en muskus toe voor een meer decadente en gelaagde ervaring. Gewoon uitstekend. Fragrantica.com

Dior Homme Parfum

Een enorme levensduur

Dit sap blijft de hele dag hangen.

Concreet heb ik gemerkt dat het de eerste vier uur matig uit de huid steekt. Daarna blijft het nog eens 8 uur dichterbij. Daarom gaat het in totaal 12 uur lang mee. Overtreft zelfs vergelijkbare, donkere irisgeuren zoals Prada L’Homme Intense.

Dior Homme Parfum overleeft elke lange gelegenheid met voldoende tijd. En dat brengt me op het punt wanneer je het zou moeten dragen.

Een bijzondere gebeurtenis-knaller

Dior Homme Parfum doet wonderen voor die speciale momenten. Spray dit tijdens avondjes uit en speciale evenementen. Bruiloften en avondkledingformaliteiten zijn een no-brainer – of elke andere chique gelegenheid waarbij u erop uit bent om te boeien en indruk te maken. Daarom ontbreekt het op de casual afdeling als een alledaagse geur. 

Bovendien raad ik je aan om het parfum te bewaren voor koeler weer, zoals de winter en de herfst. Het heeft te veel rijkdom en diepte om door de hete hitte te kunnen worden verwerkt.

Dior Homme Parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Tot slot – Dior Homme Parfum

Dior Homme Parfum is een prachtig elixer dat zijn plaats heeft verdiend als een geweldig parfum aller tijden.

Het bevat het kenmerkende Dior-irisakkoord dat door velen wordt aanbeden. In tegenstelling tot eerdere releases neemt het echter een donkerdere, dikkere wending met leer en hout. Niettemin behoudt het altijd een gevoel van elegantie en waardigheid. Een zware taak voor zelfs de grootste parfumhuizen.

Het Parfum bestaat in een ijle lucht waarin weinig mannelijke geuren voorkomen. Het voldoet niet aan de lof – het overtreft het.

U leest: Dior Homme Parfum is ONGELOOFLIJK (review)

Ook populair: Top 10 meest verkochte parfum voor mannen aller tijden