Dior J’adore Eau de Parfum review: elegant en veelzijdig

Dior J'adore review

Sinds de oorspronkelijke release in 1999 is J’Adore een van de bestsellers van Dior geworden, met zijn iconische fles en goudopwekkende geur. Ik heb gehoord dat er sindsdien herformuleringen hebben plaatsgevonden in de noten, wat de nootpiramide voor de nieuwe versie lijkt te bevestigen. Maar, ook al is het niet zo complex als vroeger, is Dior J’Adore nog steeds erg opmerkelijk – en als je houdt van heldere, zuivere witte bloemen, een absolute aanrader. Hier is mijn Dior J’adore Eau de Parfum review over deze moderne klassieker, welke je in alle varianten en maten bij bol.com kan bestellen.

Dior J'adore Eau de Parfum review

Fris met een bloemige diepte en een vleugje perzik

Tijd voor een kort verhaal: J’Adore was de tweede designergeur die ik ooit heb gekoch. Ik was toen nog bang dat de Eau de Parfum ‘te sterk’ zou zijn, en kocht in plaats daarvan de Eau de Toilette (die ik binnenkort zal bespreken!). Nu is mijn mooie 100ml EdT-fles bijna leeg en ik ben van plan hem uiteindelijk te vervangen door meer J’Adore, maar ofwel de EdP, de Absolu of J’Adore L’Or. Dus het lijkt erop dat het worden van een parfumist je minder bang maakt voor intense geuren, haha.

Nu, naar de Dior J’adore Eau de Parfum review! J’Adore (EdP) is een lineaire geur, althans voor mijn neus. Het benadrukt jasmijn als de belangrijkste ster, in een weergave die fris en zeer schoon is, bijna zeepachtig, maar toch een aangenaam gevoel van bloemige diepte heeft – zodat het niet in een volledig kunstmatig, “shampoo-ey” -gebied valt.

Zoals heel gebruikelijk in “zuivere” jasmijntonen, is die in J’Adore een beetje hoog, maar niet zozeer dat het vals giert * hoestMuglerAliencough *. Vanaf de allereerste opening wordt J’Adore’s heldere jasmijn ondersteund door de donzige fluweelachtige textuur van ylang-ylang, een vleugje verse roos en een verre fluistering van (niet-beursgenoteerde?) Perzik. Er zit ook oranjebloesem in de mix, maar ik kan niet zeggen dat ik er veel van krijg … Het kan verantwoordelijk zijn voor de vage toets van honingachtige zoetheid in de achterkant van de compositie. Geen suikerachtige tonen hier echter. Als een parfum vol bloemen kan worden genoemd, is het wel Dior J’Adore.

J’Adore is gecomponeerd door parfumeur Calice Becker.

Dit is J’adore van Dior!

Noten: jasmijn sambac, ylang ylang, roos, oranjebloesem, tuberoos (perzik, musk).

Kleurafdruk: Goudgeel.

Roept op: een glinsterende gouden jurk; glimmende kroonluchters in de Spiegelzaal van Versaille.

Vergelijkbaar met: Chanel Gabrielle Essence; Dior Pure Poison.

Seizoen en gelegenheid: lente en herfst, overdag of ‘s avonds. Het heeft een zeer elegante uitstraling, zowel geschikt voor werk of formele evenementen als voor een casual-chique wandeling in het park.

Dior J'adore Eau de Parfum review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Mijn Dior J’adore Eau de Parfum review geeft deze parfum 5 sterren!

Mooi, elegant en veelzijdig, J’Adore is een ‘manusje van alles’ in je parfumgarderobe. Ja, dit betekent dat het niet bijzonder gedurfd is met zijn akkoorden. Maar ik denk dat het ook de “saaie shampoo-achtige” kant van het spectrum vermijdt, omdat het een nitide-aanwezigheid heeft en een herkenbaar karakter heeft.

Ik hoor fans die de originele compositie prijzen (die blijkbaar meer diepte en een meloen-citrusfruitig facet had), en ik vraag me af hoe geweldig het een paar jaar geleden moet zijn geweest … Maar ik ben nog steeds blij om te genieten van de huidige J’Adore in zijn sprankelende, schone en frisse, maar toch warm stralende uitstraling.

We hebben allemaal soms een vleugje bloemige gouden vibes nodig, en J’Adore levert het prachtig!

Ook popualir: Garmin Vívomove Luxe review: chic maar handig horloge