Dip poeder nagels verwijderen als een pro met deze 4 stappen

dip poeder nagels verwijderen


Dip-poedernagels zijn een goede keuze voor mani-liefhebbers dankzij hun chipbestendige glans en langere draagtijd dan een natuurlijke manicure en zelfs gellakmanicures. Ook bekend als SNS-nagels (een merk van dippoeder gemaakt door CND), dippoeder combineert een soort nagellijm en gekleurd acrylpoeder om een ​​duurzame manicure te ontwikkelen zonder dat UV-licht nodig is om de nagellak uit te harden. In dit artikel leggen we uit hoe je dip poeder nagels verwijderen kan in vier eenvoudige stappen, als een echte professional.

Omdat dippoedernagels echter worden aangebracht door hars en poeder in lagen aan te brengen, ontstaat er een dikkere manicure die moeilijker zelf te verwijderen is zonder het risico te lopen uw natuurlijke nagels te beschadigen – zelfs meer dan het verwijderen van gelnagellak. “Een nadeel van het gebruik van dippoeder is dat het een proces is om te verwijderen, en het feit dat je alles moet verwijderen om een ​​nieuwe set te maken”, zegt Lexi Suga, nagelexpert en eigenaar van Notox Nails in Beverly Hills, CA.

Net als het verwijderen van acryl, wordt het over het algemeen aanbevolen om je dippoedernagels door een professional te laten verwijderen, maar met geduld en veel zorg kun je de dippoederformule thuis veilig verwijderen en je nagels gezond en gelukkig houden. Hier leest u hoe u dippoedernagels thuis veilig en effectief kunt verwijderen, volgens Suga:

Dip poeder nagels verwijderen

Leer zelf hoe je dip poeder nagels verwijderen kan in vier eenvoudige stappen.

Hulpmiddelen die je nodig hebt:

  • Nagelvijl
  • Nagelknipper
  • Aceton
  • Kleine kom
  • Houten nagelriemduwer

Stap 1: Knip de verlengingen af en vijl de kleur af.

Knip met de nagelknipper eventuele valse punten af ​​totdat de lengte overeenkomt met die van uw natuurlijke nagels eronder. Vervolgens is het tijd om de nagelkleur aan te pakken: onthoud dat je lagen van de hars- en poedermix op je nagels hebt, dus je zult de kleur willen vijlen om het verwijderingsproces beter beheersbaar te maken.

“Om dipnagels te verwijderen, is het belangrijk om de kleur zo veel mogelijk te vijlen”, zegt Suga, wat het verwijderingsproces met aceton zal vergemakkelijken. “Maak het heel dun zodat de aceton er snel doorheen kan trekken”, adviseert ze. “Als je bekend bent met het gebruik van een e-file, is het een nog betere optie om het proces te versnellen.”

Let op: E-files of nagelboren, vaak gebruikt door professionals, kunnen je natuurlijke nagels beschadigen. Als je niet thuis bent in het proces, kies dan in plaats daarvan voor een traditionele nagelvijl.

De MTSSII Dipping powder starter kit met 8 kleuren is meest complete starterspakket voor dip poeder nagels en tevens de best beoordeelde set op bol.com.

Dip poeder nagels verwijderen

Stap 2: Week je nagels in een kom met aceton.

Door je nagels in aceton te weken, wordt de nagellak verwijderd, maar schrik niet als dit even duurt. “Ik raad aan om ze 10 minuten onder te dompelen en dan voorzichtig zoveel mogelijk overtollig water af te schrapen”, zegt Suga. Als de nagellak niet loslaat als je er tegenaan duwt, zelfs na 10 minuten, is dat een teken dat je langer moet intrekken.

Stap 3: Schraap voorzichtig de resterende nagellak weg.

Gebruik voor het schraapproces de houten nagelriemduwer en schraap weg van je nagelriembed naar de bovenkant van je nagel. “Als er nog steeds dippoeder op je nagels zit, herhaal dit proces dan opnieuw totdat het volledig is verwijderd”, zegt Suga. En wees geduldig: “Overhaast het verwijderingsproces niet, want je kunt je nagelbedden beschadigen”, waarschuwt ze. “Rij ook nooit de dippoedernagels eraf, omdat je ernstig trauma aan je nagels kunt veroorzaken.”

De Herôme Caring Nail Polish Remover Nagellak Remover Zonder Aceton met toegevoegde Lanoline voorkomt uitdroging en geeft de nagels een mooie glans. Het heeft tevens een aangename geur en is het best beoordeeld op bol.com.

Dip poeder nagels verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Stap 4: Geef je natuurlijke nagels wat extra liefde.

Nadat je de dippoederformule van je nagels hebt verwijderd, wil je je natuurlijke nagels goed verzorgen. Vijl je nagels in de gewenste vorm en polijst je nagels. “Breng nagelriemolie aan op de nagelriemen en een versterkende nagellak op de nagels nadat je klaar bent als je niet van plan bent om het opnieuw aan te brengen”, beveelt Suga aan.

Kun je dip poeder nagels verwijderen zonder aceton?

Wat betreft de meer “natuurlijke” nagelverwijderingstechnieken met dippoeder, sommige online, zeggen nagelprofessionals dat ze wegblijven. “Er zijn hacks die suggereren dat je nagels moet weken in vervangingsmiddelen voor aceton, zoals witte azijn en alcohol, of het gebruik van zuiveringszout en tandpasta, maar ik raad deze opties niet aan”, legt ze uit. “Als je het dippoeder veilig en effectief volledig wilt verwijderen, raad ik je ten zeerste aan om aceton te gebruiken.”

De populaire Herome Nourishing Nail Oil is de best beoordeelde nagelolie op bol.com. Het herstelt de conditie van de nagels, waardoor nagels weer gezond en veerkrachtig worden.

Dip poeder nagels verwijderen

Ook populair: 11x nagellak trends herfst 2021: van pink nudes tot merlot rood