Disney Plus verborgen functies: krijg zo extra inhoud en functies

Disney Plus is gemakkelijk een van de beste beschikbare streamingdiensten. Door content uit Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic samen te brengen, is het de ideale streamer voor het hele gezin. Maar dat Disney Plus verborgen functies en toegang tot extra content heeft wat eenvoudig te ontdekken is, wist nog niet iedereen.

Sinds de lancering in 2019 is de service steeds krachtiger geworden, met originele inhoud die je moet bekijken, zoals The Mandalorian en WandaVision, die favorieten voor binge-watching worden. Maar zelfs als je al sinds het begin geabonneerd bent, heeft Disney Plus nog steeds een paar geheimen, snelkoppelingen en verborgen functies in petto.

Deze functies kunnen u helpen toegang te krijgen tot een schat aan extra inhoud en om te genieten van speciale inhoud die u meeneemt achter de schermen van uw favoriete programma’s en films. Lees verder voor alle verborgen functies van Disney Plus die u moet kennen en hoe u ze kunt openen. Voor nog meer Disney, neem een kijkje op mijn Disney blog Gotta Love Dis!

Disney Plus verborgen functies: toegang tot speciale functies

Een van de grootste verliezen bij de overgang van fysieke media naar streaming is het verdwijnen van speciale functies. Als je een film op dvd/Blu-ray bezit, krijg je meestal toegang tot een reeks aanvullende inhoud die je meeneemt achter de schermen, terwijl je bij streamingplatforms traditioneel de hoofdfunctie krijgt en niets anders.

Disney Plus biedt echter speciale functies voor veel van zijn grootste films/tv-programma’s. Om toegang te krijgen tot deze bonusinhoud, selecteert u wat u wilt bekijken en klikt u vervolgens op het tabblad ‘extra’s’ onder de afspeelknop. Hier vind je trailers, verwijderde scènes, gag-reels en achter-de-schermen featurettes.

Niet elk stukje inhoud biedt bonusfuncties, maar als je echt van een film of tv-programma hebt genoten, is het de moeite waard om te controleren of er extra’s zijn om je kijkervaring te verlengen.

Automatisch afspelen uitschakelen

Autoplay kan een zeer handige functie zijn. Het automatisch starten van de volgende aflevering van een tv-programma zodra de vorige is afgelopen, is geweldig als je aan het bingewatchen bent. Maar het is niet zo handig als je slechts een enkele aflevering wilt bekijken of wilt schakelen tussen meerdere shows.

Gelukkig kun je met Disney Plus autoplay uitschakelen als je de volgende aflevering liever handmatig start. Om dit te doen, klikt u op uw gebruikerspictogram, drukt u vervolgens op Profielen bewerken, selecteert u het profiel dat u wilt bewerken en schakelt u automatisch afspelen uit met de schuifregelaar. Momenteel is deze functie beschikbaar op desktop en iOS/Android.

Met de Nokia Streaming Box 8000 – 4K Ultra HD kijk je in 4K beeldkwaliteit ongestoord naar je favoriete series, films en documentaires op Netflix, YouTube, Prime Video, Disney+

disney plus verborgen functies

Ontgrendel meer inhoud

Disney Plus heeft een hele lading aan inhoud, maar wist je dat je misschien niet de volledige bibliotheek op je account krijgt?

Hoewel de meeste inhoud die door de streamingdienst wordt aangeboden in de gezinsvriendelijke categorie valt, zijn er een paar films en tv-programma’s beschikbaar die zijn ontworpen voor volwassenen (vooral als je in Europa woont en toegang hebt tot Sterren). Als u inhoud wilt bekijken die is ontworpen voor volwassenen, moet uw profiel zijn ingesteld op 18+.

Om dit te doen navigeert u naar het tabblad Profielen bewerken door op uw accountpictogram te klikken en vervolgens op de knop Profielen bewerken te drukken. Selecteer het profiel dat u wilt instellen als een account voor volwassenen en scrol vervolgens omlaag naar Inhoudsclassificatie, dit bevindt zich onder het kopje Ouderlijk toezicht. U wordt gevraagd uw accountwachtwoord in te voeren en kunt vervolgens de leeftijdsclassificatie van het account instellen. Stel het in op 18+ om volledige toegang te hebben tot de volledige Disney Plus-bibliotheek.

Bij het opzetten van nieuwe accounts zal Disney Plus ze vaak standaard in een lagere leeftijdscategorie plaatsen, dus het is zeker de moeite waard om te controleren of je account volledige toegang heeft voor het geval dat. Misschien mis je uitstekende inhoud zonder het te weten.

Disney Plus verborgen functies: Geniet van inhoudsverzamelingen

Een van onze favoriete dingen van Disney Plus zijn de unieke inhoudscollecties. Deze variëren van een verzameling waarin alle afleveringen van The Simpsons met vakantiethema zijn gegroepeerd tot een verzameling van boeiende sportdocumentaires.

Er zijn ook Toy Story-, Cars- en Frozen-collecties, die alle films, shows en korte animatiefilms in elk respectievelijk universum bevatten. Ook dit zijn slechts het topje van de ijsberg.

Deze collecties roteren met seizoenskeuzes die het hele jaar door worden toegevoegd. Het is zeker de moeite waard om er regelmatig door te bladeren om te zien wat er nieuw is. Toegang tot hen is ook super eenvoudig. Navigeer gewoon naar het tabblad Zoeken en scrol naar beneden voordat u iets in de zoekbalk invoert. Je ziet meteen een reeks collecties die je meteen kunt gaan bekijken.

U leest: Disney Plus verborgen functies: krijg zo extra inhoud en functies

Ook populair: XGIMI Aura review: de ultieme 4K laserprojector als thuisbioscoop

Dit vind je misschien ook leuk: