Dit goedkope serum voor het gezicht verhielp mijn acne

goedkope serum gezicht

Zoek jij het beste goedkope serum voor het gezicht? In dit artikel deel ik mijn nummer-1 serum suggestie tegen acne. Niemand heeft graag acne, maar het is een realiteit waar velen mee te maken hebben. Mijn eigen frustratie begon toen mijn “tiener”-acne niet helemaal verdwenen was tegen de tijd dat ik 23 was en ik me net zo zelfbewust over mijn huid voelde als op de middelbare school. Dit leidde ertoe dat ik verschillende producten onderzocht en probeerde die een oplossing voor mijn hardnekkige acne beloofden. En terwijl ik verliefd werd op de puistjesdodende effecten van producten die salicylzuur en benzoylperoxide bevatten, leerde ik een beetje te laat dat ze hard en droog op mijn huid waren, wat tot ongemak leidde.

Destijds geloofde ik dat de droogte een teken was dat de producten werkten en ik bleef acnebehandelingen gebruiken die mijn huid alleen maar meer verergerden, terwijl ik ervan uitging dat ik nooit een betere oplossing zou vinden. Gelukkig ontdekte ik een paar jaar van vallen en opstaan ​​​​later een alternatief dat geweldig voor mij werkt: azelaïnezuur. Sterker nog, ik vond een product met dit ingrediënt dat slechts €14,40 kostte en precies was waar ik naar op zoek was: The Ordinary’s Azelaic Acid Suspension 10%. Je kan dit goedkope serum voor het gezicht in een tube van 30ml bij bol.com bestellen.

goedkope serum gezicht
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Over The Ordinary’s Azelaic Acid Suspension 10%

Azelaïnezuur is vergelijkbaar met een chemische exfoliant omdat het helpt om dode huidcellen te verwijderen en poriën te ontstoppen, wat leidt tot een helderdere huid. Het is ook bewezen dat het de zwelling en roodheid die gepaard gaat met acne vermindert. Bij het zoeken naar een azelaïnezuurbevattend product dat de bank niet kapot maakte en geen recept nodig had, stuitte ik op huidverzorgingsmerk The Ordinary. Een groot deel van de aantrekkingskracht: het merk biedt huidverzorging zonder franje tegen betaalbare prijzen – de meeste items variëren van €5 tot €50.

The Ordinary noemt zijn Azelaic Acid Suspension 10% een “multifunctionele verhelderende formule” en beweert dat het de ongelijkmatige huidtextuur verbetert en de kans op nieuwe puistjes vermindert. Het beweert ook antioxiderende eigenschappen te hebben, wat betekent dat het huidbeschadiging en de tekenen van veroudering, veroorzaakt door externe factoren zoals vrije radicalen, helpt voorkomen.

Na het lezen van de voordelen van azelaïnezuur, voelde ik me op mijn gemak om The Ordinary’s Azelaic Acid Suspension uit te proberen met een concentratie van 10%, wat een veelvoorkomend voordeel is voor vrij verkrijgbare producten die dit ingrediënt bevatten. U hebt een recept nodig voor een sterkere concentratie van 15%, en het kan mogelijk meer irriterend zijn voor de huid.

goedkope serum gezicht
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Pluspunten van het serum

Het is gemakkelijk te integreren in mijn routine
De beste manier om hiernaar te verwijzen is als een serum, omdat ik het tussen reiniging en hydratatie gebruik, hoewel het verschilt van één omdat het niet waterig is zoals de meeste serums – het is meer als pasta. The Ordinary’s Azelaic Acid Solution 10% wordt geleverd in een knijpbuisje, waarmee u de benodigde hoeveelheid ter grootte van een dubbeltje kunt doseren.

Na een dubbele reiniging met mijn CeraVe Hydrating Cleanser, bereidde ik mijn huid voor met mijn toner. Vervolgens kneep ik de oplossing op mijn wijsvinger en bracht deze over mijn hele gezicht aan, waarbij ik goed op de gebieden met actieve puistjes en andere littekens lette.

Ik was aangenaam verrast dat ik geen branderig of prikkend gevoel kreeg bij contact, want dat is typisch wat ik ervaar met andere acne-producten. Daarna volgde ik mijn huidige favoriete moisturizer.

Ik zag een vermindering van mijn acne en littekens
Na een paar maanden gebruik van The Ordinary’s Azelaic Acid Suspension 10%, werd ik overweldigd door de resultaten! Tijdens de eerste paar dagen dat ik dit product gebruikte, merkte ik een lichte “zuivering” op (d.w.z. kleine whiteheads) bij mijn kin en rond mijn neus, wat normaal is voor mij bij het gebruik van zuren en andere exfolianten. De week erna begon ik een helderdere huid te zien. Mijn gezicht leek helderder op de dagen nadat ik het serum had gebruikt in vergelijking met die toen ik dat niet deed. Ik kon er ook op rekenen dat ik veel minder ontstekingen zou zien na het gebruik van dit product, zelfs als ik de dag ervoor aan mijn huid had geplukt (een slechte gewoonte, ik weet het).

Voordat ik dit product vond, duurde het maanden voordat mijn verheven en felrode littekens waren genezen, maar met deze azelaïnezuursuspensie zie ik ze binnen een paar weken beginnen te vervagen.

Het is zo zachtaardig
Na veel agressieve acnebehandelingen te hebben gebruikt, voelde het verfrissend om een ​​product te vinden dat zowel zacht als effectief voor mijn huid was. Ik ontdekte ook dat het toevoegen van een hydraterend serum, zoals het Beplain Bamboo Hyaluronic Acid & Ceramide Serum, voor het gebruik van The Ordinary’s Azelaic Acid Suspension 10% of het gebruik van een dikkere crème een paar minuten na het aanbrengen, mijn huid hielp het product beter te absorberen.

Minpunten van het serum

De textuur voelt ongemakkelijk aan op mijn huid
De textuur van deze oplossing is een beetje… eigenzinnig. Het zou een gel-crème zijn, maar het gaat meer als een pasteuze dikke vochtinbrengende crème en laat een poederachtige afwerking op mijn huid achter zodra deze is opgedroogd. Ik merkte ook dat als ik het product te veel insmeer of mijn vochtinbrengende crème onmiddellijk aanbracht, het begon te pillen.

Volgens de aanwijzingen op de verpakking kan het zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt, maar ik gebruikte het alleen ‘s nachts, omdat ik het niet leuk vond hoe mijn zonnebrandcrème en make-up cakeachtig aanvoelden. Hoewel ik het prettig vind om een ​​royale hoeveelheid van deze oplossing te kunnen gebruiken zonder mijn huid gevoelig te maken, voelt het zwaar en siliconenachtig aan, dus ik wil het graag meteen na het ontwaken afspoelen.

goedkope serum gezicht
Voor en na

Het beste goedkope serum voor het gezicht

Dit product verheldert mijn teint en houdt acne op afstand zonder mijn huid te strippen of gevoelig te maken. Als je het net als ik alleen ‘s nachts gebruikt, is dit product de moeite waard, vooral gezien de lagere prijs en effectiviteit – ervan uitgaande dat je vergelijkbare resultaten ziet als de mijne.

Ik raad The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% aan aan iedereen die worstelt met acne, roodheid, littekens of een doffe teint. Maar als je iemand bent die van snel intrekkende serums en crèmes zonder gedoe houdt, wil je deze misschien helemaal overslaan en iets anders proberen dat het actieve ingrediënt bevat. Maar voor mij heeft het product van The Ordinary zijn multifunctionele capaciteiten en zijn geweldige waarde voor de prijs bewezen, dus het blijft een permanente toevoeging aan mijn huidverzorgingsschat.

U leest: Dit goedkope serum voor het gezicht verhielp mijn acne

Ook populair: 15x de beste foundation voor de acne huid