Dit nieuwe MacBook docking station is dé multitasking-droom

macbook docking station

Toen de MacBook Pro 2021 werd aangekondigd en Apple aankondigde dat zijn nieuwste Mac twee 6K-schermen en één 4K-scherm zou ondersteunen (tenminste voor de M1 Max), vroeg de wereld van creatieve professionals zich waarschijnlijk af hoe ze al die systemen zouden beheren. Pluggable heeft zojuist vol ingezet op een nieuwe oplossing om het allemaal naadloos samen te laten werken met een nieuw MacBook docking station.

Maak kennis met de Plugable UD-6950PDZ, zojuist onthuld voor CES 2022. Dit docking station is, volgens Plugable althans, het eerste docking station met een trio van 4K HDMI-poorten en een trio van 4K DisplayPort-poorten. Helaas geen 6K-monitorondersteuning.

MacBook docking station
Het eerste docking station met een trio van 4K HDMI-poorten en een trio van 4K DisplayPort-poorten.

En nee, dit is niet voor iemand die zes monitoren wil gebruiken, maar je gewoon de optie geeft voor DisplayPort of HDMI voor elk van je drie panelen. Omdat het precies is wat een dock moet doen om u alle opties te geven voor hoe u uw bureau wilt instellen.

Voor degenen die thuis meerekenen, krijg je ook zes USB 3.0-poorten (USB-A), een Gigabit Ethernet-aansluiting, een audio-in/out-poort en een 60 W USB-C-stroompoort om je computer van stroom te voorzien.

Die power-to-computer-poort ondersteunt zowel Thunderbolt 4 (te vinden in de nieuwste MacBook Pro’s), Thunderbolt 3, USB 4 en USB-C. Insteekbare notities voor compatibele systemen hebben USB-C DisplayPort Alternate Mode en USB-C Power Delivery, en benadrukken de M1 MacBooks, Dell XPS en Latitude laptops en Lenovo’s laptops als degenen die compatibel zullen zijn.

De plugbare UD-6950PDZ komt uit in het eerste kwartaal van 2022 en gaat rond de €249 kosten.

MacBook docking station

Plugbare UD-6950PDZ vooruitzichten

Dit zou, naar men hoopt, u ​​meer dan genoeg poorten moeten geven voor wat u nodig heeft. Door zijn naam en aard zou een dockingstation een “one plug and you’re in”-affaire moeten zijn. In vergelijking met populaire docking stations met een groot budget, heeft de Plugable UD-6950PDZ meer Type-A USB-poorten dan de meeste, en de monitorsituatie is ongeëvenaard.

Persoonlijk ben ik verheugd om zes USB-A-poorten op een dockingstation te zien. Hoewel de plugbare UD-6950PDZ misschien niet bedoeld is voor makers, ben ik blij te kunnen vaststellen dat hij kan doen wat veel docks op consumentenniveau niet doen: geef me genoeg poorten voor mijn externe toetsenbord, muis, webcam, opnamekaart, ringlicht en stoomdeck.

U leest: Dit nieuwe MacBook docking station is dé multitasking-droom

Ook populair: Top 4 beste MacBook in 2022: vind de beste MacBook voor jou