DIY gezichtsmasker maken? Lees hier drie recepten!

diy gezichtsmasker

Een gezichtsmasker is heerlijk en ontspannend. Bovendien is het nog eens een grote oppepper voor de huid! De beste maskers voor de gezichtshuid hoef je niet in de winkel te kopen, maar die maak je gewoon met eigen huis-, tuin- en keukeningrediënten! Zelf maak ik al jaren mijn eigen gezichtmasker, bijvoorbeeld met honing, yoghurt, avocado of banaan. Vaak krijg ik de vraag welke recepten ik hiervoor gebruik. In dit artikel deel ik mijn drie favoriete maskerecepten met jullie! Met deze maskertjes zal je huid helemaal zacht worden en stralen. Een echte aanrader om regelmatig toe te passen.

Wat ik zelf heel handig wanneer ik een DIY masker maak, is het gebruik van de 4-in-1 maskerset. Deze kan je voor €11,95 op Bol.com bestellen. Ik vind het gewoon een stuk hygiënischer dan dat je met je eigen bestek en bakjes uit de keuken werkt. Tenslotte moet je daar later weer uit eten. Nu bewaar ik hem gewoon bij mijn beautyspullen. Deze DIY gezichtsmasker kit bestaat een mengkom, een menglepel, drie afmeetlepels en een professionele maskerkwast. Niet alleen werk je hiermee prettiger, maar ook veel nauwkeuriger! Door het plastic materiaal gaat het ook een lange tijd mee en zal je veel meer plezier beleven aan het maken van je eigen maskertje.

Bestel hier de handige DIY Maskerkit voor jouw handgemaakte, verse maskers!

diy gezichtsmasker

DIY gezichtsmasker recepten

De beste maskerecepten bevatten natuurlijke ingrediënten, simpelweg omdat hier de meeste voedingstoffen inzitten. Deze stoffen zijn essentieel voor een mooie en gave huid. Daarom is het zo’n aanrader om zelf in de keuken aan de slag te gaan met jouw handgemaakte, verse masker. Hieronder geef ik jullie drie van mijn all-time favoriete recepten die ik om beurten minstens een keer per week gebruik.

 

Avocadomasker

Dit masker is bijzonder geschikt voor de droge huid. Avocado bevat namelijk veel gezonde en essentiële oliën. Wil je dat dit masker nog beter intrekt, leg dan voordat je het aanbrengt een warme en vochtige handdoek of washand op je gezicht, zodat de poriën openen en het mengel nog beter ingetrokken kan worden.

Dit heb je nodig:

  • 1 halve avocado
  • 1 eetlepel honing.

 

Meng de avocado met de honing. Zorg ervoor dat er een gladde massa ontstaat wat prettig uitsmeert. Breng het mengel met de maskerkwast aan op het gezicht. Nu kan je 20 tot 25 minuten heerlijk ontspannen. Het masker zal in deze tijd iets indrogen. Spoel daarna het masker af met lauw water.

Yoghurtmasker

Het yoghurtmasker werkt gericht op een onzuivere huid. Yoghurt heeft namelijk een zuiverende werking. De honing die erin verwerkt zit, werkt nog eens extra helend voor de huid. Een echte oppepper om puistjes en andere oneffenheden tegen te gaan!

Benodigdheden:

  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel yoghurt.
  • een paar druppels limoensap (optioneel voor wanneer je een wat vettere huid hebt)

 

Meng de honing met de yoghurt en eventueel de limoensap. Smeer dit op je gezicht en laat 10 minuten intrekken. Het maskermengsel zal niet hard worden. Spoel na afloop af met koud water.

Banaanmasker

Een banaan heeft als eigenschap een echte vochtinbrenger te zijn. Dus weer voor de droge huid is hij extra geschikt (maar natuurlijk kan elke DIY masker op deze pagina voor elk huidtype). Na een lange werkdag is dit een heerlijke traktatie voor het gezicht.

Dit heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 1theelepel honing
  • een paar druppels limoensap

 

Meng de banaan met de honing en limoensap. Smeer het maskermengsel op het gezicht en laat het ongeveer een kwartier intrekken. Na afloop spoel je het zorgvuldig af met lauwwarm water.

Gebruik de handige DIY gezichtsmasker set om je maskers te maken. Bestel voor €11,95 online!

diy gezichtsmasker

Jouw beautysalon vanuit huis

Met deze fijne en eenvoudige maskerrecepten kan je eenvoudig thuis aan de slag. Het leuke is dat je met deze beautymaskers hetzelfde effect bereikt als wanneer je naar de dure beautysalon gaat. Het enige verschil is dat je een hele hoop tijd en geld bespaart en gewoon lekker vanuit huis te werk kan gaan. Het is ook heel leuk om je vrienden en vriendinnen uit te nodigen en een echte spa avond te organiseren. Want wie wordt er nou niet blij van deze verse verwennerij?

Dit vind je misschien ook leuk: