DIY haarmasker met yoghurt en zwartzaad olie

haarmasker met yoghurt en zwartzaad olie

In dit artikel deel ik een diep hydraterend haarmasker met slechts twee ingrediënten dat droog, broos haar herstelt en de groei bevordert. Met de kracht van mijn wekelijkse doe-het-zelf-recepten voor haarmaskers heb ik geleerd hoe ik mijn haar gezond en sterk kan houden, namelijk met deze DIY voor je haar: het haarmasker met yoghurt en zwartzaad olie. Supersimpel, supersnel maar heel doeltreffend om je haar gezond en glanzend te houden!

De ingrediënten en hun voordelen:

  • Twee eetlepels yoghurt (normaal of Grieks)
  • Een theelepel zwartzaad olie

Volle Griekse yoghurt: het biedt alle voeding die ons haar nodig heeft om sterk en gezond te worden. Ten eerste is er proteïne, de bouwsteen van onze sloten. Griekse yoghurt is rijk aan vitamine B5, wat helpt bij de bloedtoevoer naar je hoofdhuid en haargroei. Afgezien van deze voordelen, helpt pantotheenzuur (vitamine B5) haaruitval en -uitval te voorkomen. Ook rijk aan vetten die je haar hydrateren en zorgen voor een geweldige natuurlijke conditioner. Bovendien heeft Griekse yoghurt melkzuur, wat uitstekend is voor het reinigen van de hoofdhuid en het opruimen van dode huidcellen, wat resulteert in de groei van haarzakjes.

zwartzaad olie: de antioxiderende eigenschappen van zwarte zaadolie helpen de haargroei te bevorderen door het collageen in de haarzakjes te behouden. Bovendien verzacht het, sluit het gespleten haarpunten af ​​en maakt het het haar glanzend. Ik bestel mijn 100ml fles met 100% puur & onbewerkt zwartzaad olie voor €15,95 bij bol.com.

haarmasker met yoghurt en zwartzaad olie

Hoe gebruik je dit DIY haarmasker met yoghurt en zwartzaad olie?

  • Borstel eerst het haar en verdeel het in vier delen.
  • Meng de ingrediënten in een kom.
  • Gebruik je handen om het masker in de hoofdhuid te masseren en werk het van de wortels tot de punten, gelijkmatig over de lokken verdeeld.
  • Dek af met een douchemuts.
  • Laat het 15 minuten tot zo lang als je kunt, meestal doe ik het voordat ik begin met het schoonmaken van het huis.
  • Spoel daarna uit en was met shampoo en conditioner.
  • Style zoals gewoonlijk.
  • Pronk met die glanzende lokken!

Dit haarmasker is een van mijn favoriete haarmaskers aller tijden. Als jij op zoek bent naar een masker wat zeer veel glans geeft aan je haar en het haar intensief voedt op een natuurlijke wijze, kies dan voor dit haarmasker met yoghurt en zwartzaad olie.

Ook populair: Top 6 beste drogisterij haarmasker voor beschadigd haar