DIY masker maken? Gebruik deze drie verse recepten!

diy masker

Zelf een gezichtsmasker maken is enorm gezond voor de huid. Niet alleen vind je er allerlei natuurlijk ingrediënten in terug met elk hun waardevolle voedingstoffen, het is ook nog eens heel leuk om te doen! Zelf maak ik nu sinds enkele maanden mijn eigen maskers en ik merk echt dan mijn huid er enorm op vooruit is gegaan. En dat terwijl ik gewoon huis-, tuin- en keukeningrediënten gebruik! Deze bevatten allemaal hun eigen waardevolle eigenschappen, zonder dat er toegevoegde, schadelijke stoffen inzitten. Gewoon puur natuur. En dat is wat je terug ziet in het eindresultaat: een zachte en stralende huid!

Ik maak mijn verse gezichtsmaskers het liefst met mijn eigen maskerset. Hiervoor gebruik de DIY masker 4-in-1 kit van Bol.com. Er zit een mengkom in, een menglepel, een professionele maskerkwast en 3 afmeetlepels. Hiermee werkt ik veel nauwkeuriger en ik kan ze gewoon opbergen tussen mijn beautyspullen. Eigenlijk is het mijn eigen minibeautysalon in huis! De set kost €11,95 en gaat een hele lange tijd mee. Ik heb er al enorm veel plezier aan beleefd, dus ik kan hem zeker aanraden wanneer je aan de slag wilt gaan met je eigen handgemaakte maskertjes!

Bestel hier de handige 4-in-1 maskerkit, inclusief professionele maskerkwast voor €11,95 online!

diy masker

Drie DIY masker recepten

Van alle maskerecepten die ik geprobeerd heb, zijn er drie waar ik toch elke keer weer op terug kom. Onderstaande verse maskers gebruik ik om beurten minstens een keer per week. Ze zijn geschikt voor elk huidtype, maar op sommige huidtypen hebben ze een extra weldadig effect.

Banaanmasker

Een banaan heeft een echte vocht inbrengende werking. Na een lange werkdag is dit een heerlijk maskertje om op te doen, want na afloop voelt het gezichts weer heerlijk zacht en gehydrateerd. Voor de droge huid is hij extra geschikt.

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 1theelepel honing
  • een paar druppeltjes limoensap

 

Meng de banaan met de limoensap en d ehoning. Smeer het mengsel op de gezichtshuid en laat het vijftien minuten intrekken. Spoel de huid na afloop zorgvuldig af met lauwwarm water.

Yoghurtmasker

Het yoghurtmasker werkt extra gericht op een onzuivere huid. Yoghurt heeft namelijk zuiverende eigenschappen. De honing die in dit masker verwerkt zit, werkt nog eens extra helend voor de huid. Een echte oppepper om puistjes en andere oneffenheden flink te verminderen!

Ingrediënten:

  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel yoghurt
  • een paar druppels limoensap (optioneel voor de vettere huid)

Meng de honing met de yoghurt en eventueel de limoensap. Smeer dit op je gezicht en laat het maskermengsel 10 minuten intrekken. Het zal niet hard worden. Spoel na afloop af met koud water.

Avocadomasker

Avocado bevat veel gezonde en essentiële oliën, waardoor het extra voedend werkt voor de droge huid. Wil je dat dit masker nog beter intrekt, leg dan voordat je het aanbrengt een warme en vochtige handdoek of washand op je gezicht, zodat de poriën beter open staan en het mengel optimaal ingetrokken kan worden.

Ingrediënten:

  • 1 halve avocado
  • 1 eetlepel honing

 

Meng de avocado met de honing. Breng de gladde massa met de maskerkwast aan op het gezicht. Nu kan je 20 tot 25 minuten relaxen. Het masker zal in deze tijd iets indrogen. Spoel daarna het masker af met lauw water.

Gebruik de handige DIY masker kit voor jouw verse maskertjes. Bestel online op Bol.com!

diy masker maken

Ga voor natuurlijke maskeringrediënten

Natuurlijke maskeringrediënten zijn het allerbeste voor de huid. Ze zijn onbewerkt en bevatten nog alle voedingstoffen. Daarom zweer ik ook bij het maken van handgemaakt, verse maskertjes. Het is ook nog eens heel leuk om te doen! Zo nodig ik ook graag mijn vriendinnen uit en dan doen we een vriendinnenavond met maskertjes en andere leuke beautybehandelingen. Niet alleen gezellig, maar ook fijn voor de gezichtshuid!

Dit vind je misschien ook leuk: