Dolce en Gabbana The One review: warm en melodieus

Dolce-en-Gabbana-The-One-review-1

Sappig fruit, amberachtige bloemen en warme vanille. Klinkt als een recept voor een geurramp, maar in dit geval werkt het echt! De originele Dolce & Gabbana The One (Eau de Parfum) is gemaakt door parfumeur Christine Nagel en uitgebracht in 2006 – in de korte fles. Het succes bracht in de loop der jaren verschillende flankers, waaronder The One (Eau de Toilette) uit 2017 – die wordt geleverd in een lange fles. Hoewel ondertekend door een andere parfumeur (Michel Girard) en met een aantal verschillende noten, vind ik dat The One (EdT) bijna identiek is aan de originele EdP, en beide bezitten zou vrijwel zinloos zijn. Dus ik dacht dat een vergelijkende Dolce en Gabbana The One review de twee versies mooi zou dekken, en hun (kleine) variaties beter zou vergelijken.

Een gepolijste, warme en melodieuze geur

Dus, hoe ruikt The One? Perzik en lychee creëren een zoet, waterig, maar toch abstract akkoord, dat dit wegduwt van het informele rijk van volfruitigheid. Lelie-gecentreerde bloemen mengen nauw met zachte muskus en een prominente amber toon, en vanille domineert de basis, in evenwicht gehouden door het “onzichtbare” contrapunt van vetiver.

Het uiteindelijke effect is niet bepaald fruitig, of bloemig of vanille, maar een soepele, zachte focus op al deze facetten. The One is gepolijst, warm en melodieus. Het is echter ook erg glanzend en voelt een beetje synthetisch aan in zijn vloeibare amberkleurige zachtheid. Dit is een deel van zijn charme.

Dolce en Gabbana The One review

The One Eau de Parfum versus The One Eau de Toilette

Het verschil tussen The One EdP en EdT is zo subtiel dat ik het alleen merkte door beide naast elkaar te dragen, en komt vooral neer op het gewicht. De EdP is stroperig, zoeter en zwaarder. Het bevat pruim tussen de sappige vruchten en benadrukt de romige vanillebasis. De EdT is lichter, frisser, met een vleugje ylang-ylang, en heeft zowel de fruit- als vanille-akkoorden afgezwakt, terwijl de lelie wat prominenter schijnt.

Tussen de twee vind ik de EdT meer draagbaar, omdat het origineel een beetje te dik en zoet aanvoelt naar mijn smaak. Het synthetische aspect van de geur voelt ook intenser aan in deze versie. De EdT, aan de andere kant, slaagt erin om de unieke, goudgeurende geest van het origineel te behouden, terwijl hij dit doet met een subtieler gevoel van transparantie.

Over Dolce en Gabbana The One

Noten: (Top) Mandarijn, bergamot, lychee, perzik; (Hart) lelie, pruim, jasmijn, lelietje van dalen; (Basis) vanille, amber, muskus, vetiver.

Kleurafdruk: Warm Gold (EdP) en Warm Pale Gold (EdT).

Roept op: een gouden hanger; een etentje bij kaarslicht; perziken en room in een amberkleurige glazen kom.

Vergelijkbaar met: Lancôme Poême; Chanel Allure (EdP), maar alleen in sommige aspecten. Deze geur is heel uniek.

Seizoen en gelegenheid: met zijn warme fruitige tonen is de EdT perfect voor de herfst. De zwaardere EdP past goed in herfst-winter.

Dolce en Gabbana The One review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
Mijn Dolce en Gabbana The One review vindt de parfum uniek in zijn soort

The One vermijdt de valkuilen die gewoonlijk een fruitige en warme geur op basis van vanille omringen. Het is zoet en vrolijk, maar toch verfijnd, en zelfs als het een beetje kunstmatig is, ruikt het aangenaam goed gemengd. Extravagant en glamoureus als EdP; gezellig en zacht als EdT.

Dit is een must voor fans van perzik, lelie en vanille, en zelfs als dat niet jouw geval is, denk ik nog steeds dat het een waardige geur is om te weten, hoe onderscheidend het is. Niets anders ruikt er zo naar, en je zult misschien aangenaam verrast zijn door deze goed gemaakte mix van moeilijk te combineren noten. Zijn naam waardig, The One is echt uniek in zijn soort.

Ook populair: Kilian Love Don’t Be Shy dupe: Dolce & Gabbana Pour Femme

Dit vind je misschien ook leuk: