Donkere kringen onder ogen verwijderen met deze simpele tips

donkere kringen onder ogen verwijderen

Donkere kringen zijn een vervelend probleem waardoor je er uitgeput, ongezond en ouder uitziet dan je bent. Gekenmerkt door een diepe verkleuring onder de ogen, zijn donkere kringen vaak lelijk en beschamend. Of ze nu worden veroorzaakt door een gebrek aan slaap of een ander probleem, deze schimmige kringen kunnen veel mensen treffen, zowel geslachten als alle leeftijden. Gelukkig is het mogelijk om verlichting te krijgen van donkere kringen en terug te keren naar heldere, klaarwakkere ogen. Dankzij verschillende beproefde remedies kunt u gemakkelijk de donkere kringen onder uw ogen verwijderen.

Wat veroorzaakt donkere kringen?

Donkere kringen kunnen vele oorzaken hebben. Hoewel ze vaak worden toegeschreven aan een gebrek aan slaap, kunnen tal van andere factoren ook leiden tot verkleuring van het gebied onder de ogen. Genetica speelt vaak een rol, wat betekent dat als je ouders hyperpigmentatie onder hun ogen hadden, jij dat ook zou kunnen. Veroudering is een andere boosdoener die er vaak voor zorgt dat donkere kringen verschijnen. Vanwege de natuurlijke uitputting van het volume in het gebied, kan veroudering leiden tot uitgeholde schaduwen met meer prominente aderen. Evenzo, als uw huid van nature bleek of dun is, kunt u donkere kringen krijgen die worden veroorzaakt door oppervlakkige bloedvaten en hun kleuren die door het huidoppervlak heen te zien zijn.

Andere oorzaken van donkere kringen zijn onder meer vochtretentie, wat kan optreden bij zwangerschap of gewichtstoename, schade door de zon, hormonale veranderingen, overmatig drinken of roken, een ongezond of zoutrijk dieet, stress, ijzertekort, droge huid en lange dagen voorkant van een computerscherm. Allergieën zijn een andere factor die kan leiden tot donkere kringen als gevolg van zwelling en ontsteking van de bloedvaten. Als u denkt dat allergieën uw donkere kringen veroorzaken, raadpleeg dan uw arts, want antihistaminica en oogdruppels kunnen helpen.

Middel voor donkere kringen onder de ogen

Hoewel donkere kringen problematisch en lelijk kunnen zijn, kunnen ze ook worden gecorrigeerd. Het vinden van de juiste oplossing voor uw onderoogprobleem hangt af van de oorzaak van uw donkere kringen en uw persoonlijke voorkeur. Met veel natuurlijke, cosmetische en medische opties beschikbaar, zou het vinden van de perfecte behandeling, preventie of concealer niet moeilijk moeten zijn. Kies gewoon degene die de oorzaak van uw donkere kringen het beste behandelt of, als u de oorzaak niet weet, probeer verschillende remedies totdat u de oplossing vindt die het beste werkt. Van eenvoudige oplossingen voor thuis tot high-tech behandelingen, deze gids laat je de beste remedies zien om je donkere kringen uit te bannen en te voorkomen dat ze terugkomen.

Verhoog uw hoofd tijdens het slapen
Hoewel het een uitdaging kan zijn om donkere kringen volledig te voorkomen, kunt u ze gemakkelijk minimaliseren. Voldoende slaap krijgen en slapen met uw hoofd in een verhoogde positie is een gemakkelijke manier om donkere kringen op natuurlijke wijze te verminderen. Door gewoon nog een kussen toe te voegen, kunt u uw hoofd de hele nacht rechtop houden en voorkomen dat vloeistof zich onder uw ogen ophoopt en donkere kringen veroorzaakt. Dan wordt u ‘s ochtends wakker met helderdere, meer verfriste ogen. Deze preventiemethode is vooral handig voor mensen met donkere kringen die worden veroorzaakt door vasculaire problemen. Je kunt de techniek ook combineren met een koud kompres gedurende vijf minuten wanneer je wakker wordt om de bloedvaten te vernauwen en donkere kringen verder te voorkomen.

Gebruik Concealer om donkere kringen te verbergen
Als preventie- en behandelingstechnieken uw donkere kringen niet opruimen, kunt u in plaats daarvan proberen ze te verbergen. Bij correct gebruik kan concealer elk spoor van verkleuring onder de ogen volledig verbergen, waardoor u er wakker, jeugdiger en gezonder uitziet. Het enige dat u hoeft te doen, is de juiste concealer selecteren en deze correct aanbrengen. Hier vindt u een top 11 met de beste concealer voor wallen en donkere kringen. Begin met het kiezen van een romige concealer, want poederopties kunnen er droog en cakeachtig uitzien in het gebied. Kies vervolgens een kleur die uw hyperpigmentatie opheft, zoals een gele tint om paarse zakken te bedekken of een perzikkleurige oranje tint om blauwe zakken te verbannen. Werk af door je huid voor te bereiden met een vochtinbrengende oogcrème en deze te laten drogen voordat je je concealer aanbrengt.

De Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer is de best beoordeelde concealer op bol.com

Donkere kringen onder ogen verwijderen

Gebruik natuurlijke producten om donkere kringen te verminderen
Natuurlijke remedies kunnen een fantastische manier zijn om donkere kringen thuis veilig en betaalbaar te behandelen. Producten zoals komkommer, amandelolie, koude theezakjes, rozenwater, tomaten en geraspte aardappelen kunnen allemaal worden gebruikt om donkere kringen te verminderen, net als het beoefenen van yoga. Om kalmerende en verfrissende komkommer te gebruiken om donkere kringen lichter en kleiner te maken, snijdt u een verse in dikke plakjes en laat u deze 30 minuten in de koelkast staan. Leg vervolgens de plakjes op je ogen en laat 10 minuten staan. Evenzo kunt u ook de natuurlijke bleekmiddelen van aardappelen gebruiken om donkere kringen lichter te maken en wallen te verminderen. Doordrenk gewoon een watje in het sap van geraspte rauwe aardappel en plaats het over je gesloten ogen en donkere kringen.

Door wattenschijfjes in rozenwater te weken voordat je ze 10-15 minuten op gesloten ogen aanbrengt, kun je vermoeide ogen kalmeren en donkere kringen uitbannen. Theezakjes die in water zijn gedrenkt en in de koelkast zijn gekoeld, hebben een soortgelijk effect en helpen vermoeide ogen wakker te maken. Amandelolie, een verzachtend middel en boordevol vitamine E, kan ook gunstig zijn voor verkleurde ooggebieden. Masseer zachtjes een kleine hoeveelheid in donkere kringen voor het slapengaan en spoel ‘s ochtends af met koud water. Of probeer een theelepel tomatensap gemengd met een theelepel citroensap toe te passen en 10 minuten te laten staan ​​voordat je het uitspoelt.

Beste crèmes onder de ogen voor donkere kringen
Tegenwoordig zijn er talloze crèmes voor onder de ogen die zijn ontworpen om te helpen bij hyperpigmentatie en donkere kringen, dus het vinden van de juiste kan een uitdaging zijn. Weten welke ingrediënten het beste zijn, zal een aanzienlijk verschil maken bij het zoeken naar de juiste crème voor je donkere kringen. De Clinique All About Eyes Rich Oogcrème helpt donkere kringen onder ogen te verwijderen. Producten die vitamine C bevatten, helpen de huidtint te verhelderen, terwijl producten met retinol de productie van collageen verhogen. Wees echter voorzichtig. Beide ingrediënten kunnen de gevoelige huid irriteren en moeten eerst worden getest. Vochtinbrengende en verhelderende oogcrèmes kunnen ook donkere kringen helpen bestrijden, terwijl hyaluronzuur en glycerine het gebied helpen hydrateren en voller maken. Let ook op crèmes met zachte retinoïden om pigmentvlekken te corrigeren, cafeïne om vermoeide ogen te wekken en groene thee of druivenpitolie om de capillaire wanden te versterken.

De Clinique All About Eyes Rich Oogcrème helpt tegen wallen en donkere kringen

Donkere kringen onder ogen verwijderen

Medische behandelingen voor het verwijderen van donkere kringen
Als natuurlijke en cosmetische middelen uw donkere kringen niet genezen, zijn er medische behandelingen beschikbaar. Een verlies van vet in het gebied onder het oog door veroudering kan vaak donkere kringen veroorzaken. Gelukkig kan dit probleem worden opgelost met behulp van een hyaluronzuurvulmiddel. Deze fillers zijn ontworpen om de melanine en bloedvaten te verbergen die de donkere kringen veroorzaken, en kunnen effectief zijn bij het verminderen van verkleuring onder de ogen. Ze hebben echter risico’s en kunnen het probleem soms verergeren of zwelling of blauwe plekken veroorzaken.

Vasculaire lasers zijn een andere medische behandeling die donkere kringen kan verminderen. De techniek is vooral handig voor roodpaarse cirkels die voortkomen uit zichtbare bloedvaten. Hoewel de behandeling effectief kan zijn, is deze vaak duur en oncomfortabel en kan het enige tijd duren voordat deze genezen is. Zorg er daarom voor dat u voldoende onderzoek doet naar klinieken en hun dermatologen of cosmetisch artsen voordat u zich aan deze behandelingsmethode vastlegt.

Donkere kringen onder ogen verwijderen: een samenvatting

  • Zoek de meest effectieve behandeling voor uw donkere kringen op basis van hun oorzaak.
  • Slaap met opgeheven hoofd om te voorkomen dat vloeistof zich onder de ogen ophoopt en donkere kringen veroorzaakt.
  • Gebruik een oogcrème met ingrediënten die donkere kringen tegengaan.
  • Gebruik natuurlijke producten, zoals komkommer, amandelolie, koude theezakjes, rozenwater, tomaten en geraspte aardappelen, om donkere kringen thuis te behandelen.
  • Medische behandelingen, zoals hyaluronzuurinjecties en vasculaire lasers, kunnen ook worden gebruikt om donkere kringen te behandelen, maar moeten eerst grondig met een arts worden besproken.
  • Als preventie- en behandelingstechnieken niet werken voor uw donkere kringen, probeer dan in plaats daarvan concealer te gebruiken om ze te verbergen.
Veelgestelde vragen

Gaan donkere kringen echt weg?
Zoals de naam al doet vermoeden, worden donkere kringen bepaald door de verkleuring die onder je ogen kan worden aangetroffen en kun je er uitgeput, ouder en zelfbewust uitzien. Veelvoorkomende oorzaken zijn vermoeidheid en blootstelling aan de zon, maar kunnen ook zijn door wrijven in uw ogen of allergieën. Het goede nieuws is dat ze verdwijnen, maar je moet de oorzaak identificeren en zo de oplossing bepalen. In de meeste gevallen kan dit worden bereikt met de juiste voeding en een nacht van goede nachtrust. U kunt ook profiteren van het opheffen van uw hoofd tijdens de slaap met een vochtinbrengende crème en een product dat vitamine E bevat.

Hoe kom ik onmiddellijk van donkere kringen af?
Om donkere kringen onder ogen te verwijderen, wil je ervoor zorgen dat je voldoende rust krijgt en de plek hydrateert, maar je kunt ook kiezen voor een paar simpele thuisoplossingen om het probleem sneller op te lossen. U kunt proberen uw hoofd op te heffen terwijl u slaapt, producten proberen die vitamine C en E bevatten, evenals vochtinbrengende en verhelderende oogcrèmes. Hyaluronzuur en glycerine helpen ook om het gebied te hydrateren en voller te maken. Als je donkere kringen direct wilt verbergen, kun je dat doen met een concealer die eventuele tekenen van verkleuring maskeert.

Hoe kom je op natuurlijke wijze van donkere kringen onder je ogen af?
Er zijn verschillende natuurlijke middelen om donkere kringen onder ogen te verwijderen. Producten zijn onder meer amandelolie, koude theezakjes, rozenwater en geraspte aardappelen. Aardappelen kunnen wallen verminderen; week een watje in het sap van een rauwe aardappel en plaats het over je oogleden. Komkommers kunnen ook helpen het gebied te kalmeren en de donkere kringen te verkleinen. Het is het beste als je het in plakjes snijdt, het 30 minuten in de koelkast laat staan ​​en dan de dikke stukjes ongeveer 10 minuten op je ogen legt. Amandelolie zit boordevol vitamine E, wat gunstig is voor verkleurde huidgebieden, en moet voor het slapengaan worden aangebracht en ‘s ochtends met koud water worden afgespoeld. Een andere methode om te proberen is citroensap en tomatensap, van elk een theelepel gemengd en 10 minuten op het gebied laten liggen voordat het wordt afgespoeld. Als u een gevoelige huid of allergieën heeft, houd hier dan altijd rekening mee voordat u zelf een verkleuring verwijdert. In deze gevallen kan het beter zijn om vooraf een dermatoloog te raadplegen.